|
|
|
Według danych Ministerstwa Spraw Zagranicznych za 2015 rok, zagranicą przebywa 2,4 miliona Polaków. Większość z nich to uchodźcy ekonomiczni, którzy emigrowali "za chlebem". |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ja myślę, że ty też powinieneś wyjechać
|
|
|
|
|
Ja zostaję. Ale szkoda mi tych, którzy musieli wyjechać. |
|
|
|
|
2 miliony to stąd wyjedzie zanim pis skończy swoje nie-rządy, wcześniej za okupacji po-psl'owksiej wyjechało spokojnie ponad 5 milionów, generalnie emigrantów zarobkowych z Polski może być za granicami nawet ok 10milionów.
Najlepsze jest to że wszyscy inni i zresztą oni sami też, głosują na tych przez których muszą wyjeżdżać, na tych na których płacą - sama budżetówka która przynosi minimalną wartość dodaną to ponad milion darmozjadów. Ahh szkoda gadać, szkoda strzępić ryja - cytując klasyka. |
|
|
|
|
Mało kto wyjeżdża z Polski nie "za chlebem" a dla przyjemności.
Ja nie widzę w tym nic złego. Szczerze mówiąc mało interesuje mnie to jak będzie wyglądała Polska za lat 10/20 bo jak każdy wie nasz kraj jest krajem starzejącym się i to w dość szybkim tempie. Trzeba patrzeć na siebie i na swoją kieszeń i mieć w d.. rząd Polski tak jak on w d... ma nas |
|
|
|
|
Nacht ciebie powinni wywiesc, bez mozliwosci powrotu
|
|
|
|
|
Ja zawsze myślę o sobie, i dlatego, zamiast wyjeżdżać, wolę zaczekać aż inni wyjadą |
|
|
|
|
Szkoda? A w czym tu szkodować,jak mają lepsze zarobki lepsze życie.Ja szczerze zazdroszczę ,że mieli takie możliwości.Gdyby mnie to się przytrafiło to jestem w stanie spakować się w 1 dzień i w nosie mieć ten kraj.
|
|
|
|
|
Ja wyjechałem na wakacje...ale tak mi się spodobało że już mija 7 lat
A co mnie trzyma na emigracji....tylko kasa !! |
|
|
|
|
Radio ZET podało - "Coraz więcej pistoletów w Polsce. Policja wydaje rekordową liczbę pozwoleń na broń"
Niemal 200 tys. osób ma ją w Polsce legalnie do celów niezwiązanych z obowiązkami zawodowymi - pisze "Dziennik Gazeta Prawna". Wygląda na to że Ci co zostali w Polsce zaczeli się zbroić. |
|
|
|
|
Swego czasu miałem propozycję pracy w firmie produkującej sejfy na broń. Na takie sejfy zapotrzebowanie w Niemczech wzrosło 10-krotnie.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
W "Stalpol" czas oczekiwania to dwa miechy, nie wyrabiają się z produkcją
|
|
|
|
|
Ja też kiedyś myślałem o wyjeździe do Niemiec, ale rozmyśliłem się. Nikogo tam nie znam. Co bym tam robił ? |
|
|
|
|
A co takiego teraz Nacht porabiasz w Polsce?
|
|
|
|
|
CYTAT Ja też kiedyś myślałem o wyjeździe do Niemiec, ale rozmyśliłem się. Nikogo tam nie znam. Co bym tam robił ? Pisałbyś na niemieckimmiescie.de posty o broni. |
|
|
|
|
@ ZSRR |
|
|
|
|
Ja planowałam tylko na kilka miesięcy pozbierać sezon truskawki bo zapragnęłam mieć swoje auto. Jednak nie oszukujmy się życie za granicą jest nieco łatwiejsze i gdy poczułam różnicę zaparłam się rękami nogami żeby tu zostać i tak mija ponad 2 lata ... Trzyma mnie tu lepsza jakość życia. Plus sciągnęłam tu rodzinę także jest napewno nieco raźniej
|
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT (WHO) Pisałbyś na niemieckimmiescie.de posty o broni. Żeby pisać to trzeba znać jeszcze język a nie słówka i posługiwać się tłumaczem internetowym. |
|
|
|
|
@ Gretchen |
|
|
|
|
Zresztą mam wrażliwą, pękającą skórę i pył aluminiowy jeszcze pogorszyłby sprawę.[/justify][/cytat]
Padłem |
|
|
|
|
@ WHO |
|
|
|
|
CYTAT (Nacht) Ich spreche und schreibe in basik Deutsch. Ich verstehe alles wichtig worten. Mam poważne wątpliwości co do tego czy sobie poradzisz be internetu. CYTAT (Nacht) Aber ich bin edel Seele. Und angst ist geschenk fur Teufel. Ich habe nicht angst. Hahaha. Szlachetnej duszy to Ty na 100% nie masz i nie ważne czyim darem jest strach,Ty go posiadadasz wystarczająco dużo aby bać się własnego cienia i z tego powodu nie odchodzić od komputera. |
|
|
|
|
So ? Ich bin "internet personality". Ist das problem ? |
|
|
|
|
Jeśli chodzi o mnie tak to prawda nie było do czego wracać. Praca wiecznie przez agencje nieregularna (głównie supermarkety) czyli ok 7 na godzinę plus trzeba było opłacić pokój Jestem palaczem więc kupić tytoń (oczywiście nie normalne papierosy bo za drogo) Następna sprawa na początku wiecznie na tel czyli bez żadnego grafiku (później prawda jak się sprawdzisz masz grafik na 3-4 dni możesz coś sobie zaplanować) plus Panie w sklepie traktowali Cię jako tą gorszą bo jesteś z agencji jesteś coś niżej niż one zatrudnione na normaną umowę czyli najgorsze najcięższe co jest Jest dla Ciebie. Posumowując Kocham Polskę to mój kraj jednak na chwilę obecną nie widzę szansy tam powrotu. Tutaj bez problemu dotałam kontrakt mam stały grafik Także nie dziwię się ludziom że wyjeżdzają za lepszym życiem Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Nacht nie chce mi się się z Tobą gadać...
|
|