|
|
|
Witam co sądzicie o naprawie auta w firmie Artmot
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Google daje ocene 2/5
|
|
Dołączył: 14 Lip 2010r. Skąd: stalowa wola i okoli Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nie polecam data umowiona auto do odstawienia wolne w pracy a tu pan niemual zapisane dkatego teraz naprawiam auto tylko u 2 mechanikow tanio i dosc szybko chociaz terminy sa duze ale warto jeden pan w stalowej eolu a drugi w rzeczycy najlepsi mechanicy i nizdzierusy
|
|
|
|
|
Z daleka od tego mechanika, Pan Arturek to kretacz jakich malo, koledze wymienial rozrzad w VW, mialo byc na oryginalnych czesciach wiec cena praktycznie drugie tyle, po czasie okazalo sie ze tanie zamienniki zamontowal.
Mnie pare lat temu za wymiane oleju + filtra paliwa skasowal 80 PLN, 15 minut roboty, jak zapytalem czemu tak drogo, to powiedzial zebym kupowal u niego czesci to bedzie wymiana za free, tylko ze on ma ceny z kosmosu w tym swoim sklepiku. Oszczedz sobie czasu i nerwow . |
|
|
|
|
CYTAT Z daleka od tego mechanika, Pan Arturek to kretacz jakich malo, koledze wymienial rozrzad w VW, mialo byc na oryginalnych czesciach wiec cena praktycznie drugie tyle, po czasie okazalo sie ze tanie zamienniki zamontowal. Mnie pare lat temu za wymiane oleju + filtra paliwa skasowal 80 PLN, 15 minut roboty, jak zapytalem czemu tak drogo, to powiedzial zebym kupowal u niego czesci to bedzie wymiana za free, tylko ze on ma ceny z kosmosu w tym swoim sklepiku. Oszczedz sobie czasu i nerwow . Niebede bronil tu mechanika ale czy wiesz w jakiej cenie jest olej (jaki byl uzyty) i cena filtra? Czy wiesz ile czasu zmienia sie olej ??? Widac ,ze niemasz o czyms pojecia ,a piszesz |
|
|
|
|
Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Co ma do wymiany cena filtra i oleju? Jak wlewa mi drozszy olej to mam placic wiecej za sama wymiane niz w przypadku taniego oleju? Dziwne rozumowanie.
|
|
|
|
|
CYTAT Coś więcej o Peugeocie? :-)model, rok, silnik, blacharka? Przebieg? choć to najmniej ważne Nie ale wystarczy ze jest utrudniony dostęp np do filtra oleju i zamiast robić to 30 minut to musi poświęcić godzinę. Otwórzcie warsztat, zapłacie zusy i wszystkie opłaty i róbcie za pół darmo. A przed wymiana oleju nie pytałem o cenę za taką usługę? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Z daleka od tego mechanika, Pan Arturek to kretacz jakich malo, koledze wymienial rozrzad w VW, mialo byc na oryginalnych czesciach wiec cena praktycznie drugie tyle, po czasie okazalo sie ze tanie zamienniki zamontowal. Mnie pare lat temu za wymiane oleju + filtra paliwa skasowal 80 PLN, 15 minut roboty, jak zapytalem czemu tak drogo, to powiedzial zebym kupowal u niego czesci to bedzie wymiana za free, tylko ze on ma ceny z kosmosu w tym swoim sklepiku. Oszczedz sobie czasu i nerwow . Niebede bronil tu mechanika ale czy wiesz w jakiej cenie jest olej (jaki byl uzyty) i cena filtra? Czy wiesz ile czasu zmienia sie olej ??? Widac ,ze niemasz o czyms pojecia ,a piszesz O czym ty rozmawiasz, Olej i filtry (wklady) mialem kupione w wlasnym zakresie, powtarzam wymiana maks 15 minut bo jego mechanik robil to przy mnie, lekarz tyle nie bierze. Nie bede wiecej sie rozpisywal na temat tego pana ale wolny rynek smialo mozesz u niego serwisowac. I przeczytaj pierwsza czesc mojego postu. |
|
|
|
|
80 zł za robote to bardzo dużo, ja u innego mchanika płacę 20 zł.
|
|
|
|
|
Ja osobiście chciałbym napisać o AUTOKLINIKA. Ten warsztat to jakaś pomyłka, kiedyś pojechałem z problemem wycieku oleju. Naprawa wykonana na 5 lecz po odbiorze auta przestały działać wycieraczki i radio. Wracam do nich , a tam słyszę, że oni nie wiedzą czy to działało wcześniej. Po negocjacjach postanowili, że naprawią ten "mały" problem. Zrobili i wzieli za to 50 zł. Niby nie pieniądz, ale jednak wzieli za coś, co sami popsuli NACIĄGACZE.
|
|
|
|
|
ja do tej budy to boje sie zbliżyc a co dopiero zostawić samochód. Jeśli nie wiesz o czym mówie to przyjżyj się kto jest właścicielem, kto jest jego bratem, kto byl jego ojcem.
|
|
|
|
|
Ja z czystym sercem mogę polecić Bosch Service naprzeciwko Kauflandu, tam gdzie kiedyś był salon Fiata.
Myślałem, że będzie drogo, a tu niespodzianka! Ceny spoko i do tego gwarancja i pełny wgląd w każdą wykonaną operację. Można poczekać na auto w super warunkach - widząc do mechanicy robią w danym momencie za wielką szybą. |
|
|
|
|
CYTAT Ja z czystym sercem mogę polecić Bosch Service naprzeciwko Kauflandu, tam gdzie kiedyś był salon Fiata. Myślałem, że będzie drogo, a tu niespodzianka! Ceny spoko i do tego gwarancja i pełny wgląd w każdą wykonaną operację. Można poczekać na auto w super warunkach - widząc do mechanicy robią w danym momencie za wielką szybą. No, tylko nad marketingiem muszą bardziej popracować... |
|
|
|
|
CYTAT Ja z czystym sercem mogę polecić Bosch Service naprzeciwko Kauflandu, tam gdzie kiedyś był salon Fiata. Myślałem, że będzie drogo, a tu niespodzianka! Ceny spoko i do tego gwarancja i pełny wgląd w każdą wykonaną operację. Można poczekać na auto w super warunkach - widząc do mechanicy robią w danym momencie za wielką szybą. A co robiles w aucie i za ile? |
|
|
|
|
@Heniek
@Naxxos Robiłem sprężyny z przodu bo pękły po mrozach i łożysko łożysko kolumny McPhersona (cokolwiek to jest). Robiłem to miesiąc temu, było tanio, dziewczyny z obsługi bardzo uprzejme i profesjonalne, no i kozacki telewizor w holu. Jak znajdę paragon to wstawię. Lepiej bo zanim cokolwiek zrobili dostałem pełną wycenę, a końcowa cena nie różniła się od tej na kartce. Miłe zaskoczenie. Hejterzy, człowiek chce się wypowiedzieć, a tu zaraz cisną. |
|
|
|
|
Mnie pan Artur skasował na 2000tys złotych
|
|
|
|
|
CYTAT Mnie pan Artur skasował na 2000tys złotych DWA MILIONY?! Czym Ty jeździsz? Złotym Maybachem z silnikiem i zawieszeniem z diamentów? |
|
|
|
|
Zwykła literówka i wielkie mi halo
|
|
|
|
|
CYTAT Mnie pan Artur skasował na 2000tys złotych Ale za co te 2 tyś? Bo taki tekst naprawdę bardzo mało wnosi do tematu. |
|
|
|
|
Bene oddales auto przed tworzeniem watku na forum czy po?
Za co te 2 tysie? |
|
|
|
|
ja nie mam dobrych wspomnień z naprawa samochodu u niego fakt ze mam drogie części ok 1400zł to za robotę ponad 800zł. Podobno oryginały a nie zamienniki ale to okaże się przy następnej wymianie. Dodatkowo samochód odbiór miał być na środę a w środę samochód rozkręcony i dopiero po 2 dniach samochód sprawny bo brakowało części.
|
|
|
|
|
Przed tworzeniem wątku wymieniał klocki tarcze filtry zaciski itp
|
|
|
|
|
CYTAT Przed tworzeniem wątku wymieniał klocki tarcze filtry zaciski itp No i jaki wniosek? Dużo, mało? Ile części ile robocizna, jak cena części do cen na necie - naprawdę, dalej mgliste te wypowiedzi |
|
|
|
|
I jak zrobione! Czy wszystko dokręcone kluczem dynamometrycznym, właściwym momentem?
|
|
|
|
|
Części 925zl reszta robota
|
|