|
![]() |
|
Witam
Chciałbym sie dowiedziec gdzie w Stalowej jest dobry zaklad w ktorym wyczyszce klimatyzacje i napelnie ? Ile taka przyjemnosc kosztuje ? Pozdrawiam |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Na Niezlomnych na przeciwko wjazdu do centrum, szukaj reklamy ZAklad samochodzowy - klimatyzacje. Nabicie ze sprawdzeniem szczelnosci kosztuje 150pln. Nie wiem czy w tej cenie jest odgrzybianie.
|
|
|
![]() |
|
na ul. Energetyków ( na terenie LOK-u)
![]() |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT na ul. Energetyków ( na terenie LOK-u) ![]() W życiu !!! Wszędzie tylko nie tam !!! No chyba że masz na tyle czasu by co tydzień jeździć do tego pana z reklamacją ,że coś nie tak z klimą i na tyle kasy by ciągle słuchać ,że to nie jest jej wina tylko czegoś innego i za każdym razem dopłacać za usunięcie coraz to nowej usterki ubocznej.....no ale jakoś ludzie zarabiać muszą...W każdym bądź razie ja nie polecam warsztatu na LOKu ![]() " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT W życiu !!! Wszędzie tylko nie tam !!! No chyba że masz na tyle czasu by co tydzień jeździć do tego pana z reklamacją ,że coś nie tak z klimą i na tyle kasy by ciągle słuchać ,że to nie jest jej wina tylko czegoś innego i za każdym razem dopłacać za usunięcie coraz to nowej usterki ubocznej.....no ale jakoś ludzie zarabiać muszą...W każdym bądź razie ja nie polecam warsztatu na LOKu ![]() To może polecisz zakład który za jakąś sensowną cenę ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Polecam zakład Widery jak pisał ktoś wyzej,przy ul. Niezłomnych, na przeciwko Halmaru.
Są dość uczciwi, szczególnie polecam do klimatyzacji starszego Pana Tomka, ojca własciciela. Może nie jest orłem w temacie, ale skromny, miły i pracowity gość. pozdr. |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Tych z loku odradzam.
Podjedź do toyoty - wiem że niby to aso ale ja rbie tam i seaty i hundy i reszte - maja pojecie o kliatyzacji "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Byłem ostatnio właśnie na Niezłomnych. Wymiana czynnika i sprawdzenie szczelności - 150 PLN + odgrzybianie - 60 PLN (ale wtedy auto musi zostać na całą noc i na drugi dzień śmierdzi jak w aptece, ale po mocnym wietrzeniu po 2 dniach mija). Po wykonaniu usługi dostajesz książeczkę serwisową do klimatyzacji. Polecam!
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Na Niezlomnych na przeciwko wjazdu do centrum, szukaj reklamy ZAklad samochodzowy - klimatyzacje. Nabicie ze sprawdzeniem szczelnosci kosztuje 150pln. Nie wiem czy w tej cenie jest odgrzybianie. na niezlomnych na PRZECIW CENTRUM - WOw - POJECHALEM I PROSZE O SPRAWDZENIE CZY SZCZELNA - JAK TAK TO NABIJAMY - GOSC MOWI ZE JEST OK - ZOSTAWIAM DO NABICIA AUTKO - WRACAM MOWIA NIESZCZELNA I KASUJA 50 PLN - ZA CO?????? ps pozniej sie dowiedzialem ze jak klima jest nieszczelna to maszyna i tak jej nie nabija wiec wychodzi parking platny 1 h 50 pln k.... super !!!!!! naciagaczom mowie zdecydowane STOP a i oczywiscie zadnego swistka za pobranie kasy i za co ![]() ! ps mysle ze na automobilklubie nabijanie jest ok - przynajmniej chlopaki w ciula nie leca anioly sa cale zielone |
|
|
![]() |
|
Panowie Widera
![]() Sprawdzenie+napełnienie 150zł. Pełen profesjonalizm. Nie ściemniają n/t możliwości dobijania czynnika jak inni. Nie ma takiej opcji. Czynnik albo zostanie całkowicie nabity z olejem zabezpieczającym układ i sprężarkę przed szybszym zużyciem albo nie zostanie wymieniony (nabity) wcale. Opowieści p. Widery (ojca - p. Tomek) bezcenne - szczególnie te o Włoszech. Kamil Krajanowski |
|
|
![]() |
|
Paweł Wala
handlowa kolo PECu alfz |
|
|
![]() |
|
a gdzie polecacie naprawe nieszczelnych przewodow klimy,za rozsadna cene ?
|
|
|
![]() |
|
CYTAT Panowie Widera ![]() Sprawdzenie+napełnienie 150zł. Pełen profesjonalizm. Nie ściemniają n/t możliwości dobijania czynnika jak inni. Nie ma takiej opcji. Czynnik albo zostanie całkowicie nabity z olejem zabezpieczającym układ i sprężarkę przed szybszym zużyciem albo nie zostanie wymieniony (nabity) wcale. Opowieści p. Widery (ojca - p. Tomek) bezcenne - szczególnie te o Włoszech. kolego wiec pytam za co zaplacilem te 50 pln ???????? powtarzam klima nie nabita !!!!! anioly sa cale zielone |
|
|
![]() |
|
W Bosch Service Pawlik nabicie cała obsługa i sprawdzenie szczelnosci 150zł, odgrzybianie OZONEM 40zł maja dobry sprzet i co najwazniejsze dzwonisz i jedziesz robią od REKI jak tylko maszyna wolna wiem ze mozna sie z nimi dogadac jeszcze co doceny jak robisz odgrzybianie. POLECAM.W audi A6 2002r zapłaciłem za wszystko 180zł 1.5 godziny to trwało.
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
tan tego ale dezynfekcja żeby działała musi trwać 8 godzin najleoiej cała noc wiec nie wiem jak oni to od reki robią
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
CYTAT tan tego ale dezynfekcja żeby działała musi trwać 8 godzin najleoiej cała noc wiec nie wiem jak oni to od reki robią W każdym samochodzie - niezależnie od tego czy jest wyposażony w klimatyzację - w mniejszym lub większym stopniu występuje problem zabrudzenia kanałów wentylacyjnych i wydobywającego się z nich nieprzyjemnego zapachu. Wraz z zanieczyszczeniem pyłem wnętrza instalacji wentylacyjnych i klimatyzacyjnych, pojawia się zagrożenie dla zdrowia ludzi oddychających powietrzem, które przepłynęło przez instalację. W osadzonym pyle znajdują się mikroorganizmy - bakterie i grzyby mikroskopowe, często patogenne. Panujące wewnątrz instalacji warunki cieplno-wilgotnościowe oraz substancje organiczne znajdujące się w warstwie nagromadzonych zanieczyszczeń stwarzają bardzo dobre warunki do ich przeżycia i rozmnażania. Nawet jeżeli stosujemy środki chemiczne wtryskiwane do kanałów wlotowych powietrza istnieją miejsca , z których niemożliwe jest mechaniczne usunięcie brudu i pyłu. W połączeniu z wilgocią z powietrza miejsca te staja się siedliskiem bakterii, wirusów, pleśni, grzybów itp. Mikroorganizmy te, oprócz skażenia otoczenia mogą być przyczyną alergii oraz nieprzyjemnych zapachów ("stęchlizna"). Żadna metoda mechaniczno-chemiczna poprzez wtryskiwanie różnych środków nie jest w stanie w 100% skutecznie usunąć tego problemu. Jedynym skutecznym rozwiązaniem jest OZONOWANIE OZON jest to cząsteczka tlenu 3 atomowa. Wiązanie 3 atomu jest bardzo nietrwałe i w krótkim czasie od wytworzenia OZON ulega rozpadowi na obojętną cząsteczkę tlenu O2 i bardzo aktywny wolny atom tlenu. Ozon bardzo szybko rozkłada się do aktywnych rodników nadtlenkowych. Rodniki te charakteryzują się bardzo silnymi zdolnościami bakteriobójczymi oraz wirusobójczymi. OZON zapewnia całkowite odkażenie mikrobiologiczne i eliminację jakichkolwiek przykrych zapachów pochodzenia zarówno organicznego jak i nieorganicznego. OZON zabija: bakterie, wirusy, zarodniki, pleśnie i wszystkie inne mikroorganizmy OZON niszczy środki chemiczne powodujące skażenie (np. pochodzące z emisji z paneli, dywaników, izolacji, farb, lakierów do drewna, tworzyw sztucznych itd.) OZON eliminuje zapachy pochodzenia organicznego i nieorganicznego ( w tym również zapach dymu tytoniowego) niszcząc lotne cząstki, które przenoszą zapachy. OZON nie kryje nieprzyjemnych zapachów lecz je usuwa. Należy tu podkreślić, że aktywnie usuwa zapachy np. tytoniu - z CAŁEGO wnętrza pojazdu (również z tapicerki itd.). 5 - 6 sesji ozonowania usuwa całkowicie np. zapach papierosów z samochodu odkupionego od nałogowego palacza. Z wytwornicy doprowadzamy ozon do wnętrza pojazdu. Uruchamiamy układ nawiewu i przez okres 30 min OZON krąży z powietrzem we wszystkich kanałach jak i też we wnętrzu kabiny. Cząsteczki 1-atomowego tlenu wnikają w tapicerkę i tam niszczą mikroorganizmy i zapachy. OZONOWANIE jest nie zastąpione w przypadkach takich jak np.: - samochód zakupiony od nałogowego palacza - smółki pogazowe - główne źródło zapachu - osadzają się we wszystkich zakamarkach -, wnikają głęboko do siedzeń ze wszystkich stron. "Pranie" tapicerki usuwa zanieczyszczenia i zapachy tylko z powierzchni tapicerki - jest zabiegiem kosmetycznym poprawia wygląd ale nie usuwa źródła zapachu jakim są przesiąknięte gąbki w siedzeniach. OZON wnika na głębokość 2-4 mm i tam niszczy mikroorganizmy i zapachy. Dla usunięcia zapachu tytoniu konieczne jest przeprowadzenie serii 5-ciu sesji ozonowania w odstępach tygodniowych. - odkażenie pojazdu po przewozie psów i kotów. Pozostająca na siedzeniu sierść jest siedliskiem riteksji (pałeczki)- bezwzględnych pasożytów wewnątrzkomórkowych, które nie tylko działają alergennie ale też mogą wywołać wiele chorób u zwierząt i ludzi. |
|
|
![]() |
|
Teraz wiesz?
|
|
|
![]() |
|
może mi ktoś podać nr tel do tego Widery, żeby się umówić na napełnianie, z góry dzięki
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT może mi ktoś podać nr tel do tego Widery, żeby się umówić na napełnianie, z góry dzięki ![]() 0158445254 508091170 Kamil Krajanowski |
|
|
![]() |
|
Odświeżę temat.
Może orientuje się ktoś, jaka cena w Multitech za serwis klimatyzacji? Chodzi mi o odgrzybienie również. PS. Wiem, że najprościej było by zadzwonić i się samemu dowiedzieć, ale niestety nie mam takiej możliwości obecnie. Pozdrawiam |
|
Dołączył: 20 Paź 2007r. Skąd: ze stalowej woli Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Pozwolę sobie odświeżyć temat i zapytać, czy coś się zmieniło na naszym lokalnym rynku co do serwisów klimatyzacji i który serwis teraz polecacie ?
|
|
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 20 Paź 2007r. Skąd: ze stalowej woli Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A jak z cena tam ?
|
|
Dołączył: 3 Sty 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Polecam właśnie Pana Woźniaka (klima-ozon-serwis). Serwisujeu niego klime i jestem bardzo zadowolony z ceny i jakości usługi. W tym roku zapłaciłem, o ile dobrze pamiętam, chyba 160 zł za całość. Czynnika w układzie miałem ok 160g (na 720g które powinno być), czyli dość sporo go weszło.
|
|
Dołączył: 30 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Nabijałem i sprawdzałem klime u Palenia (wulkanizacja) http://mapa.(...)ny/adres
na górce.Zaplaciłem cos około 70 zł. Czas trwania około 1 godziny. Ma nowa całkowicie automatyczną maszyne do klimy. Wszyscy inni cwaniacy to poniżej 150 zł to nie schodzą. Polecam www |
|