|
|
|
Witam,
Czy orientujecie się, gdzie w Stalowej są msze święte dla dzieci? Wiem, że są w Klasztorze u Kapucynów o 10:30. Ale tam jest zawsze tłum ludzi... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W opatrzności bożej o 11:30
|
|
|
|
|
w bazylice o 12:00 ale nie polecam, bo maksymalnie na co stać księzy w tej parafii to na początku kazania: kochane dzieci i to by było na tyle. Baardzo rzadko zdarza się, że cokolwiek więcej jest powiedziane dla dzieci. Z dziecięcości na tej mszy jest tylko to, że dziecieca schola ładnie śpiewa i dzieci czytają na mszy i spiewają psalm i alleluja
Poza tym nic nie słychać, bo nagłosnienie jest po prostu skandaliczne, a proboszcz nic z tym nie robi od 15 lat. |
|
|
|
|
Michalici - 12:00
Kiedyś do tych mszy przygotowywano oprawę - katechetka z gitarą, pieśni religijne, kazania dla dzieci z rekwizytami, żeby ich zainteresować, a obecnie nikomu nic się nie chce. Czasami dzieci podejdą pod ołtarz. |
|
|
|
|
Polecam w opatrzności. Oprawa dziecięcej scholi, kazanie dla dzieci z ich udziałem pod ołtarzem. Bardzo fajnie.
|
|
|
|
|
Swego czasu były msze święte co niedziele w Kaplicy Św. Anny (Kościół Miłosierdzia Bożego) o godzinie 11 teraz oprawa scholki wraz z siostra jest ale czy co tydzien tego nie wiem
|
|