|
|
|
To już właściwie pewne że Ukraina jako państwo nie przetrwa do końca 2017 roku. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No i dobrze, niech sie rozpadnie.
|
|
Dołączył: 11 Maja 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nie mam pewności czy mój tok myślowy jest poprawny ale..
wydaje mi się, że jeśli ogólnie Ukraina w całości podlegała by wpływom Rosji to po zniesieniu wiz dla Ukraińców do Unii Europejskiej ułatwiony przepływ do Unii miały by osoby mające narodowość rosyjską a jednocześnie obywatelstwo ukraińskie. Z drugiej strony na to patrząc to nawet gdyby Ukraina utrzymała stan jaki jest obecnie, to i tak Ukraińcy mający korzenie rosyjskie, będą mieli ułatwiony wjazd do Unii. Nie jestem pewna i może się mylę, ale wychodzę z przekonania, że Ukraińcy ze wschodniej Ukrainy nie znający swego ojczystego języka a tylko rosyjski, są tak na prawdę Rosjanami z obywatelstwem ukraińskim i dlatego mają prorosyjskie przekonania. |
|
|
|
|
@ Zuza1 |
|
|
|
|
Ogólnie Rosja to takie wielkie więzienie narodów. Siedzą tam w jednej celi Buriaci, Jakuci, Ewenkowie wraz z przesiedlonymi na siłę Polakami, Białorusinami, Litwinami, Niemcami rdzennymi Mongołami, Tararami czy Czeczenami i wieloma innymi nacjami. Wszystko to trzymane na siłę w ramach jednego kraju. Co jakiś czas jakiś naród czy kraj próbuje wyrwać się z tego bagna. Ale dziś nie jest to takie łatwe jak w latach 80/90 ubiegłego wieku. Śmiałków czeka los Ukrainy czy Czeczenii naście lat temu.
Zygfryd |
|
|
|
|
@ Niemiec |
|
|
|
|
Nacht
Płacą za wypisywanie tych bzdet? Zapoznaj się lepiej z problemem ukraińskiego nacjonalizmu , de facto Banderyzmu. I czy aby nie ukrainiec Nikita Chruszczow dokonał aneksji Krymu- włączając ja do ukraińskiej republiki RFSFR? Z Ukrainą i Ukraińcami będą problemy. Bo to najwięksi wrogowie Polski i Polaków. |
|
|
|
|
CYTAT Nacht Płacą za wypisywanie tych bzdet? Zapoznaj się lepiej z problemem ukraińskiego nacjonalizmu , de facto Banderyzmu. I czy aby nie ukrainiec Nikita Chruszczow dokonał aneksji Krymu- włączając ja do ukraińskiej republiki RFSFR? Z Ukrainą i Ukraińcami będą problemy. Bo to najwięksi wrogowie Polski i Polaków. Dokładnie, ale Nacht pisze te posty, bo jest samotny i liczy na odzew. Tak może poczuć się kimś ważnym. |
|
Dołączył: 20 Cze 2012r. Skąd: StaloweMiastoToDupa Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
NACHT
jesli ukraina nie rozpadnie sie do konca 2017 roku SKASUJ KONTO I WYJEDZ do tarnobrzegu |
|
|
|
|
Rozpadnie się do końca 2017 roku napewno, w wyniku walk między lokalnymi milicjami ludowymi. |
|
|
|
|
Tak samo rok temu ściekowe media i różnej maści fachowcy szczekali o rządzie pisiorków. A teraz okazuje się że następcą kadencje mają w kieszeni. Daruj sobie Nacht te wróżenie z fusów.
|
|
|
|
|
@ Inni |
|
|
|
|
Nacht skąd masz taką datę rozpadu Ukrainy? Wielu Ukraińców pracuje w Stalowej Woli, nie słyszałem od nich takiego poglądu. Na jakie części miała by się jeszcze dzielić? Oderwany jest już DNR i LNR oraz Krym. Ukraińcy którzy tu pracują już się z tym pogodzili i najchętniej postawili by mur w Donbasie. Pozostałe regiony widzą że sojusz z Rosją to nic dobrego. Nawet DNR i LNR potrzebuje rynku Ukrainy by istnieć, na Rosję ich towar nie da się sprzedać.
Zygfryd |
|
|
|
|
Nacht to taki lokalny wróżbita Maciej,
|
|
Dołączył: 11 Maja 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ha,ha,ha,ha,ha..
wróżbita Maciej niedawno przysłał sms na nr mojego męża a w nim napisane było " chciała byś poznać samotnego mężczyznę...". Jaki to wróż? Najpierw niech sobie dobrze wywróży do kogo pisze. |
|
|
|
|
Chyba nie jesteście na bieżąco z wydarzeniami na Ukrainie. |
|
|
|
|
Nacht, jak już piszesz to pisz prawdę. Nie separatystyczne władze tylko banderowcy zablokowali tory i drogi w tamtą stronę w proteście przeciwko utrzymywaniu stosunków handlowych ze zbuntowanymi regionami. To ci sami banderowcy, którzy uważają, że m.in. Chełm, Zamość, Przemyśl i okolice to ziemia ukraińska okupowana przez Polskę.
|
|
|
|
|
On tego nie zrozumieli nie powie ze to bandery bo jest ANTYPOLSKI
|
|
|
|
|
Nacht podziel się swoją wiedzą, na co miałaby się rozpaść Ukraina. Jak pisałem Ukraińcy już pogodzili się że LNR i DNR i Krym są Rosyjskie. Ale to już się stało kilka lat temu. Od przejęcie majątku Ukraińskiego na terenie nowych republik mineło ponad dwa lata. Nowe oświadczenie z DNR i LNR nic nie wnoszą - ten majątek był ich a nie Ukrainy od dłuższego czasu. Co dalej, co ma odpaść od Ukrainy? Jakie nowe części mają powstać po rozpadzie Ukrainy. Zaciekawiłeś ludzi, więc wyjaśnij jak to konkretnie ma wyglądać.
Zygfryd |
|
|
|
|
Zanim Nacht napisze uprzedze go niech nie gada propagandy.
Teoretyczne państwo UKRAINA jest zajmowana przez dlugi. Jest podzielona na czesc rosyjska i ukrainska juz od dawna o tym wiadomo i od dawna tak bylo. Bardziej martwi mnie to ze rozpad kiedy bedzie juz oficjalnie naniesiony na mapy i zatwierdzony przez inne państwa nastąpi chaos. Dlatego ze dzicz na zachodniej Ukrainie bedzie buntować sie i a co wiadomo czcza banderę jak świętego. W Polsce rządzi pis..wg mediów zachodnich to szeroki nacjonalizm. Poskladajcie to w calosc..latwo o wojnę na granicy o jakiś tam przemyśl. Po co skłócić te dwa kraje? Po to by zaprowadzić porządek w KRAJU GDZIE LAMANA JEST KONSTYTUCJA wg mediów zachodnich i porządek w kraju KTORY NIE UMIE SIE SAM OBSŁUŻYĆ czyli Ukrainie. I będzie pokój żydowski. |
|
|
|
|
@ Niemiec |
|
|
|
|
CYTAT @ Niemiec Jasnowidz? A numery w totka znasz? A jak sięn ie rozpadnie do tego czasu, to przestaniesz się udzielać na forum? Deal? |
|
|
|
|
Gdybym nie był pewien, to bym nie pisał że jestem pewien. |
|
|
|
|
To już nie jest Ukraina z 2014 roku z praktycznie armią rosyjską stacjonującą na Ukrainie. W tym kraju nie działa też rosyjska filia FSB ale ukraińska SBU. Tak naprawdę ta cicha wojna rosyjsko-ukraińska tworzy naród ukraiński. Wcześniej to był zlepek. Zresztą Putinowi nie zależy na podziale Ukrainy, on chce całej Ukrainy, którą będzie manipulował przez DNR i LNR (dlatego nie przyjął ich do Rosji). Zresztą ciężko już będzie kogoś na Ukrainie przekonać że następna republika ludowa ma sens, ludzie widzą jaka tragedia dzieje się w LNR i DNR, widzą jakie naprawdę jest życie w rosyjskim Krymie. Problem Ukrainy to problem gigantycznej korupcji – (system pozostały po epoce carskiej i komunizmie). Ten problem może znowu skłonić ludzi do obalenia elit, które blokują rozwój tego kraju.
Zygfryd |
|
|
|
|
Nacht
Dzisiaj dzien kobiet wykorzystaj to |
|