|
|
|
Ile kosztują państwo wyższe uczelnie przedstawiają oficjalne dane, kiedyś coś takiego przegladałem w Internecie i było wypisane dość szczegołowo ile budżetu idzie na służby, urzędy itd.
Oficjalnie uczelnie dzis powinny zarabiać na siebie, dostają mniej pieniędzy jak za poprzedniego systemu - to akurat informacje z sali wykladowej. Na agh na niektórych wydziałach dosłownie było widać, że czas zatrzymał się na nich w okolicach lat 90-tych. Zaczynając tam studia miałem wrażenie że chodzę do muzem, a nie do "University science and technology" - angielska nazwa agh, a kończąc uczelnie na wydziale imir w B3 pojawiały się pierwsze maszyny CNC, a było to tylko kilka lat temu ) Bez obywatelstwa życie jest dziś praktycznie nieżliwe. Państwo zabierze Ci dówód osobisty, więc jak otworzyć własną firmę? kto Cię zatrudni? jak zrobić prawo jazdy (to też wydaje urząd na podstawie... dowodu), jak założyć rachunek w banku, czy też nabyć numer telefonu itd. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gotowe. Wysłałem wniosek. |
|
|
|
|
CYTAT Gotowe. Wysłałem wniosek. Nie ma co się dziwić, nikt nie chce mieć problemów. Druga sprawa większość z nas ma dostęp do urządzenia wielofunkcyjnego |
|
|
|
|
CYTAT Gotowe. Wysłałem wniosek. oficjalnie bezpaństwowcem to będziesz jak dostaniesz na to zgodę na razie jesteś tylko idiotą, który chce być bezpaństwowcem i pasożytem - bo oczywiście żadną pracą też się nie zajmiesz |
|
|
|
|
Dziękuję za słowa wsparcia i otuchy |
|
|
|
|
Czkamy na twoje kolejne tematy, np: czy poddasz sie zabiegowi wazektomii.
|
|
|
|
|
To jak się nie czujesz polakiem to po co piszesz i mówisz po polsku? Po co korzystasz z polskiego portalu i w końcu po co mieszkasz w tym kraju? Wyjedź za granicę najlepiej do jakiejś ugandy i będziesz miał spokój.
|
|
|
|
|
@ kierowca |
|
|
|
|
CYTAT To jak się nie czujesz polakiem to po co piszesz i mówisz po polsku? Po co korzystasz z polskiego portalu i w końcu po co mieszkasz w tym kraju? Wyjedź za granicę najlepiej do jakiejś ugandy i będziesz miał spokój. Olej trolla. |
|
|
|
|
Bawi mnie ta dyskusja
|
|
|
|
|
Ja to mam wrażenie ze kilku trolli to nic innego jak zarząd sm. Piszą prowokacyjne tematy dzięki którym mają dużo wyświetleń. W końcu się tym strasznie podniecają.
Nie mam zamiaru Ci nic mówić. Sam zakładając taki a nie inny temat pokazujesz ze nie chcesz mówić, mieszkać w Polsce. |
|
|
|
|
nie ma się co podniecać wysokim wskaźnikiem wyswietleń postów Nachta. Juz widać, że niektóre wątki podbija sam swoimi postami. Zaczyna pisać coraz bardziej kontrowersyjne wątki (takie jak ten). To świadczy o tym, że formuła się już wyczerpuje. Kwestia miesiąca, może dwóch i juz nikt tego nie będzie czytał bo już po samym temacie będzie wiadomo kto jest jego autorem....
|
|
|
|
|
Proszę was nie karmcie trolla. Omijajcie szerokim łukiem myszki lub palca jego posty. Im większa nienawiść i hejt tym bardziej on sie podnieca i jest usatysfakcjonowany ze post spełnił swoją funkcję.Poza tym wierzycie mu? Napisać można wszystko.
|
|
|
|
|
CYTAT Nie mam zamiaru brać na siebie tzw. "odpowiedzialności za ojczyznę", którą od urodzenia państwo polskie próbuje mi narzucić. ten i inne tematy wskazują na ewidentny brak czegokolwiek ciekawego do roboty + dodatkowo najprawdopodobniej bezstresowe wychowanie..., gdyby tam był jakiś rozsądny rodzic to po: 1: wypier... darmozjadzie, nierobie i weź się za jakąś robotę co by grosza do życia dołożyć 2: jak Ci w PL nie pasuje a tym bardziej bycie Polakiem to won np. do raichu muslimom brody czesać 3: w między czasie rekompensata na korzyść skarbu państwa za poniesione wydatki na oświatę i służbę zdrowia 4: + na drogę, selekcja naturalna jak widać działa |
|
|
|
|
CYTAT Proszę was nie karmcie trolla. Omijajcie szerokim łukiem myszki lub palca jego posty. Im większa nienawiść i hejt tym bardziej on sie podnieca i jest usatysfakcjonowany ze post spełnił swoją funkcję.Poza tym wierzycie mu? Napisać można wszystko. No mnie tez się wydaje, że nacht jak wstanie od kompa i wyjdzie na ulice to pies z kulawa noga nie chce z nim pogadać, a byli znajomi ze szkoły omijają go szerokim łukiem. A tu przynajmniej wchodzi w jakąkolwiek interakcje z ludźmi co każdemu człowiekowi jest potrzebne. |
|
|
|
|
Koleś myśli, że jak odbiorą mu dowód to jego życie się zmieni na lepsze. Co za koleś.
|
|
|
|
|
Nu nu, wpierw musisz dostać inny paszport.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
No ale na serio to jak to jest . Ktoś pozbywa się obywatelstwa i co wtedy np z opieką zdrowotną, ZUSem i innymi takimi ??
|
|
|
|
|
No ale na serio to jak to jest . Ktoś pozbywa się obywatelstwa i co wtedy np z opieką zdrowotną, ZUSem i innymi takimi ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Nie mam zamiaru brać na siebie tzw. "odpowiedzialności za ojczyznę", którą od urodzenia państwo polskie próbuje mi narzucić. to wypierdalaj zasrana pizdo w rurkach najlepiej do abudabi tam cie kurwa przujma cioto z otwratymi rencoma |
|
|
|
|
CYTAT No ale na serio to jak to jest . Ktoś pozbywa się obywatelstwa i co wtedy np z opieką zdrowotną, ZUSem i innymi takimi ?? Nie przysługuje, dlatego to ściema trolla, ale postów nabił. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Nie mam zamiaru brać na siebie tzw. "odpowiedzialności za ojczyznę", którą od urodzenia państwo polskie próbuje mi narzucić. to wypierdalaj zasrana pizdo w rurkach najlepiej do abudabi tam cie kurwa przujma cioto z otwratymi rencoma jeszcze dodam https://www.youtu(...)Zhv1HPHQ |
|
|
|
|
pół żartem pół serio :-)
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
To raczej sciema administratora jak polowa postow na tym forum Jak najlepiej to wyeliminowac? pokazywac czesciowo numer IP.
|
|