|
|
|
Tak panowie osadzili wannę... Nie była ani razu użyta a już wady wyszły. Pomiędzy płytkami a wanną jedynie spoina z silikonu - kompromitacja i amatorka. Bierzcie od nich rachunki bo potem na poprawki i reklamacje nie znajdują czasu. Jakaś złota rada jak to łatwo poprawić?
https://zapod(...)jpg.html The great come back... |
|
|
|
|
The great come back... |
|
|
|
|
Tam musi byc silikon tylko poprawnie polozony, tzn musi byc szczelnie polaczenie aby woda sie nie wlewała pod wanne. wytnij ten silikon i połoz nowy.
|
|
Dołączył: 28 Kwie 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A co innego mialo by byc oprócz silikonu?
|
|
|
|
|
Powinien być silikon. Tylko soposób połoźenia pozostawia wiele do życzenia. Faktycznie partactwo.
|
|
|
|
|
Tylko że tam jest spora przerwa między wanna a płytkami i zrobiona fuga z silikonu...
The great come back... |
|
|
|
|
Zrobione tak samo z dwóch stron, no partanina Haniebna!
The great come back... |
|
|
|
|
Da rade to naprawic. Widzialem takie dziury na 1.5 cm zapaprane silikonem. To dopiero partanina byla.
|
|
|
|
|
Czyli co znowu silikon położyć? To wanna akrylowa i siła rzeczy będzie pracować. Ta spoina popękala bo trzeba było do wanny wieść okno umyć. Jak to bedzie taką trwałość miec to masakra...
The great come back... |
|
|
|
|
Możesz grubo silikon położyć. Spotkałem się też gdzie na silikon był wklejony klasyczny kątownik plastikowy jak czasem jeszcze stosowane są do naroży w płytkach. Troche mniej estetycznie to wygląda niż sam silikon, ale katownik zgubi większą dziurę.
|
|
|
|
|
No właśnie teraz zaczyna się rzeźba w... Renowator to już słyszałem że słynie z takiego zakończenia robót, zawsze na początku wszystko pięknie a na koniec browary i zawsze coś sp... l@ bo się już nie chce. Żeby było trudniej pod spodem na tym łączeniu nic nie ma, trzeba łączyć w powietrzu i bądź tu mądry, nowa łazienka serdecznie pozdrawiam Pana W. Wyciągnięcie wnioski i nie bierzcie tych parteczy do wymagającej roboty.
The great come back... |
|
|
|
|
No ale to ich wina że wanna jest mniejsza? Oni układali płytki i wiedzieli jaka będzie wanna? Może listwa płaska dylatacyjna wklejona na silikon?
|
|
|
|
|
Nie polecam, chociaz inni pacjenci mojego szpitala zachwalali.
|
|
|
|
|
CYTAT Czyli co znowu silikon położyć? To wanna akrylowa i siła rzeczy będzie pracować. Ta spoina popękala bo trzeba było do wanny wieść okno umyć. Jak to bedzie taką trwałość miec to masakra... Nalej do wanny wody zeby ja obciazyc i wtedy zrob silikon. Nie peknie. Jak pod spodem nic nie ma, to zapchaj to silikonem wlasnie. Nawet na 2 razy jak bardzo grubo. Wanna powinna byc przymocowana do sciany. Ja taka wanne obciazam i przyklejam do sciany. Stoi wtedy sztywno, nie opada, nic sie nie urywa, nic nie przecieka. |
|
|
|
|
Naxos ci z Renowatora mieli i wannę i płytki i kasę na koniec wzięli. Zabrakło tylko odpowiedniego podejścia. Teraz to żałuję że rachunku sobie nie zazyczylem bo by robili od nowa... Ale wiecie jak to w STW podatków nikt nie chce płacić. Pozostaje iść do skarbówki żeby dostali 6000 nagrody.
The great come back... |
|
|
|
|
No chyba tak zrobię należę wody i będę kleic tym silikonem zobaczymy ile przetrwa. Do ściany jak widać po podejściu mistrzów z Renowatora to pewnie też nie przyklejone. Chociaż nie wiem a przez rewizje mogę się nie dopatrzec.
The great come back... |
|
|
|
|
Naprawdę nie chcą tego poprawić, bo nie masz od nich rachunku? Tak powiedzieli? Na pewno znajdziesz sposób, żeby w podskokach przybiegli to poprawić. Powodzenia.
|
|
|
|
|
Nie że niechcą bo rachunku nie mam. Tylko czasu nie znajdują od lutego żeby przyjść i obejrzeć usterkę.
The great come back... |
|
|
|
|
Tak to te fachowce u nas działają, jak już im zapłaciłeś to zapomnij. U mnie też tak było tylko tłumaczenie inne: że się prosto nie da bo wcześniej ktoś źle zrobił (te wcześniej to lata 80) czyli nic się od PRLu nie zmieniło FHU Renowator może to młoda ekipa i się jeszcze uczą Panowie i lepiej nie potrafią.
|
|
|
|
|
Tak to młode chłopaki 50+ już się więcej nie nauczą, a sztukę jak zrobić w h bliźniego swego opanowali Perfect.
The great come back... |
|
|
|
|
CYTAT Tak to te fachowce u nas działają, jak już im zapłaciłeś to zapomnij. U mnie też tak było tylko tłumaczenie inne: że się prosto nie da bo wcześniej ktoś źle zrobił (te wcześniej to lata 80) czyli nic się od PRLu nie zmieniło FHU Renowator może to młoda ekipa i się jeszcze uczą Panowie i lepiej nie potrafią. To nie tylko w Polsce. Wczoraj widzialem zrabana robotke, kasy wzieli 75% tego co bylo umowione, nie skonczone, narzedzia zostaly, telefonow nie odbieraja. A jak odbiora to obiecuja ze jutro przyjda konczyc i na tym sie konczy. Wszedzie tak jest. A jesli chodzi o formalne dochodzenie swoich praw, to rachunek do tego nie jest konieczny bezwzglednie. Nawet umowa w formie pisemnej nie jest wynagana prawem. Umowa ustna to tez umowa. Tyle, ze bez umowy na pismie i faktury dochodzenie swoich praw jest nieco bardziej skomplikowane, ale nie niemozliwe. |
|
|
|
|
Niektóre firmy z okolicy zrobiły sobie z takiego sposobu działania regularne podejście do klienta. Zaczynają ładnie, najtrudniejsze zostawiają na koniec a potem wiadomo. Zostawią, zrobią byle jak i do następnej roboty a telefony milczą. Renowator widać do takich należy, aż dziw bierze że jeszcze funkcjonują na tak małym rynku, że jeszcze ich opinia nie wyprzedza.
Internet już tą zasadę dostrzegł - fachowcy: https://www.youtu(...)kO0WkgQM |
|
|
|
|
I apropo filmiku, powodzenia w dochodzeniu swoich praw
|
|