|
![]() |
|
Gdzie w Stalowej Woli jest dobry serwis rowerowy(oprócz tip topu bo tam nigdy nie mają czasu) gdzie mogę wyregulować przerzutki ,wymienić hamulce i naprawić parę rzeczy.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Cykloswiat jest ok. Co prawda robiłem tam proste naprawy [bicykl na gwarancji to jak trwoga to do autoryzowanego serwisu] ale generalnie jestem zadowolony...
The great come back... |
|
|
![]() |
|
Chłopie. Samemu. Więcej czasu stracisz na szukanie "serwisu", niż by Ci to zajęło
![]() |
|
|
![]() |
|
Czortunio tylko klucz dynamometryczny musi mieć. Pewnie nie ma to serwisu szuka
![]() |
|
|
![]() |
|
Odda do serwisu - zapłaci, a usługa będzie na poziomie garażowca. Smutne - ale prawdziwe.
|
|
|
![]() |
|
Cykloświat na wojska polskiego
|
|
|
![]() |
|
Obok dawnej pizzerii 8 -ósemka.
|
|
|
![]() |
|
Czortunio jak ktoś potrafi to potrafi. Wiem że rower to być może nie jakaś skąplikowana mechanika ale czasem przy niewielkiej naprawie trzeba sporo rozgrzebać i potem problem ze złożeniem i zestawieniem można mieć. Nie każdy drugim Teslą może być
![]() The great come back... |
|
|
![]() |
|
Z zestrojeniem....
The great come back... |
|
|
![]() |
|
skomplikowana !
|
|
|
![]() |
|
Racja, czyli ktoś to jednak czyta
![]() The great come back... |
|
|
![]() |
|
Polecam nauczyc sie naprawiac rower samemu nie jest to skomplikowana maszyna wiekszosc mozna zrobic
![]() ![]() |
|
Dołączył: 13 Sie 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zeby zrobić serwis roweru trzeba mieć narzędzia i wiedzę . Ale sedno sprawy jest tu ..... kiedy w końcu ludziska nauczą się że rower trzeba wyserwisować po sezonie ( na jesieni - zima ) a nie jak słonko na wiosnę przygrzeje ..... , a nie teraz biadolenie że nie ma gdzie ...
|
|
|
![]() |
|
Też jestem zwolennikiem samodzielnego serwisowania roweru, ale nie każdemu to polecam. Hamulce hydrauliczne, dobrej klasy zawieszenie itp to nie taka prosta sprawa.
A co do serwisu to polecam cykloświat. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Też jestem zwolennikiem samodzielnego serwisowania roweru, ale nie każdemu to polecam. Hamulce hydrauliczne, dobrej klasy zawieszenie itp to nie taka prosta sprawa. A co do serwisu to polecam cykloświat. Rozmawiałem na ten temat ze znajomym. Również zwolennik samodzielnych napraw, pytam się go jak sobie radzi z czyszczeniem łańcucha? -mówił, że przetrze szmatą i nakłada olej a ja się pytam a jakieś większe czyszczenie? - nic więcej pytam o centrowanie kół -jeżdżę z małymi centrami https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
To teraz idź, do "serwisu", zobacz czy używają klucza dynamometrycznego, czy posiadają przyrząd do oceny naciągu szprych, przyrząd do ustawienia kierownicy, o czymś to jeszcze pisali na naszym forum ...
To nie wiem co lepsze? |
|
|
![]() |
|
na harcerskiej
|
|
|
![]() |
|
Siedze w temacie rowerow jako hobby od prawie 20 lat,od ponad 10 wszystko robie w rowerze sam a jest to drogi i dosyć wyspecjalizowany sprzęt. Klucza dynamometrycznego nie posiadam i jakoś żyje. Jak ktoś mózgu nie ma to mu klucz nie pomoże.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT To teraz idź, do "serwisu", zobacz czy używają klucza dynamometrycznego, czy posiadają przyrząd do oceny naciągu szprych, przyrząd do ustawienia kierownicy, o czymś to jeszcze pisali na naszym forum ... To nie wiem co lepsze? w moim rowerze (cross za 2 tyś) w broszurce nie ma ani słowa o normach z jaką siłą dokręcać. Droższych nie miałem. Także dla mnie ten klucz wyznacznikiem nie będzie. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT na harcerskiej Ten to dopiero gwałciciel mechaniki a w szczególności rowerowej. rowerkowi na harcerskiej to nawet wigry3 bym nie oddał do naprawy ;-) Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Jak na gwarancji to serwisu
|
|
|
![]() |
|
Ja tam nie czekam w tip topach w Rozwadowie jest sklep -serwis i tu starszy gościu zna się rowerach szybko ocenia stan techniczny ,bez naciągania.Naprawy wykonuje z dnia na dzień.Z tego co wiem to ma swój lokal ,może dlatego usługi ma taniej.
|
|
Dołączył: 20 Kwie 2014r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Andrzej 2,0 patrząc na twoją historię postów i treść w nich zawartą, najpierw napraw sobie mózg a później zajmij się swoim Wigry 3 o ile cię na niego stać. Zapomnij o tym, że się wdam z tobą w jakąkolwiek dyskusję. Nie dorównuję twojemu ilorazowi inteligencji.
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić bo się starzeją, lecz starzeją się, bo przestają się bawić" |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Andrzej 2,0 patrząc na twoją historię postów i treść w nich zawartą, najpierw napraw sobie mózg a później zajmij się swoim Wigry 3 o ile cię na niego stać. Zapomnij o tym, że się wdam z tobą w jakąkolwiek dyskusję. Nie dorównuję twojemu ilorazowi inteligencji. To po co sie odzywasz i wznosisz na wyżyny intelektualne? Moje zdanie o rowerku jest na podstawie naprawy jakiej dokonał na moim rowerze. niestety nie było to Wigry 3. Na ten klasyk niestety, mnie nie stać ![]() Fajnie, że tak wnikliwie śledzisz moje wpisy. Jesteś moim psychofanem? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
wie ktos jaki jest czas oczekiwania na serwis w cykloswiat? nie zadzwonie dzisiaj bo juz zamkniete a zalezy mi na informacji
|
|