|
|
|
Co myślicie o wojennej części cmentarza parafialnego w Rozwadowie ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Widzę że do końcu już ci się w łebie poprzewracało skoro nie rozróżniasz legendy od faktu .
|
|
|
|
|
Mogiły ziemne były widoczne jeszcze do przełomu lat 50-tych i 60-tych, kiedy to zostały ostatecznie zadeptane przez lokalną ludność polską. |
|
|
|
|
CYTAT Widzę że do końcu już ci się w łebie poprzewracało skoro nie rozróżniasz legendy od faktu . Olej jego posty to nie bedzie odpisywał. Chociaz teraz gdy ja odpisalem pewnie coś napisze głupiego. 3...2...1 |
|
|
|
|
Pierwotnie, obszar cmentarzyka wojennego był dużo większy niż ten zaznaczony obecnie. Prawdopodobnie obejmował również "nieużytki" na zapleczu cmentarza. Tam gdzie obecnie ogrodzenie jest zniszczone i wysypywane są śmieci. |
|
|
|
|
Moderacja na SM to jednak banda złamasów...przed chwilą wykasowali temat w którym ktoś kulturalnie prosił o namiary na nocleg dla sibie i dzieci w Zakopanym . Pewnie kilka innych osób by z tego skorzystało też ale temat zlikwidowano..ale banialuki wypisywane przez psychicznie chorego nachcika mnożą się jak wszy i nikt ich nie usuwa . Innych powielających te same tematy tak jak np o serwisach rowerowych też się ni usuwa..pewnie opłacone przez serwisy .
|
|
|
|
|
CYTAT Pierwotnie, obszar cmentarzyka wojennego był dużo większy niż ten zaznaczony obecnie. Prawdopodobnie obejmował również "nieużytki" na zapleczu cmentarza. Tam gdzie obecnie ogrodzenie jest zniszczone i wysypywane są śmieci. No okej i co z tego? |
|
|
|
|
Są równi i równiejsi. Nahcick musi mieć na nich jakieś haki, innej opcji nie widze.
|
|
|
|
|
Ja osobiście uważam, że ten cmentarzyk to ważny element historii naszej okolicy. |
|
|
|
|
CYTAT Moderacja na SM to jednak banda złamasów...przed chwilą wykasowali temat w którym ktoś kulturalnie prosił o namiary na nocleg dla sibie i dzieci w Zakopanym . Pewnie kilka innych osób by z tego skorzystało też ale temat zlikwidowano..ale banialuki wypisywane przez psychicznie chorego nachcika mnożą się jak wszy i nikt ich nie usuwa . Innych powielających te same tematy tak jak np o serwisach rowerowych też się ni usuwa..pewnie opłacone przez serwisy . I Real mistrzem, szkoda. Ale gol Messiego pierwsza klasa, za rok odbijemy. |
|
|
|
|
Mnie tam interesuję historia czy ogólnie wiedza, a nie pytania typu czy dziś kebs otwarty lub czy warto lizać lody od Suchojada. OMG. Niedługo będziecie pisać wstając rano czy brama na zakładzie otwarta bo nie wiem czy isć do pracy
|
|
|
|
|
A więc jednak ktoś tu się interesuje historią lokalną, oprócz mnie |
|
|
|
|
Vixi, mnie też interesuje historia a szczególnie naszych bliższych i dalszych rejonów ale to co wypisuje ulubieniec moderatorów SM to są zazwyczaj brednie albo zwykłe kopiowanie tekstów z internetu
|
|
|
|
|
CYTAT Vixi, mnie też interesuje historia a szczególnie naszych bliższych i dalszych rejonów ale to co wypisuje ulubieniec moderatorów SM to są zazwyczaj brednie albo zwykłe kopiowanie tekstów z internetu Po to są fora aby zakładąć nowe wątki tematyczne. A cała stalówka od razu hejt. Pytanie czy gdyby Licht napisal czy dziś coś otwarte, też pojawiła by sie taka masa komentarzy nie na temat. Za swoich czasów pamiętam kiedy byłem częstym gościem na forach swoje tematy czy uzasadnienia opierałem na tym co znalazłem w necie i zawsze znalazł się ktoś kto to potwierdził lub temu zaprzeczył.Ot to normalna dyskusja , ktoś podaje temat reszta rozwija.Gdzie szukać wiadomości o Stalowej, o historii. To jest największe forum w Stalowej woli i przydałyby się jakieś wątki historyczne. Za kilka, kilkadziesziąt latu (sic!) ktos wejdzie na forum i co k...a zobaczy: Jak ma na imię Twój kot? |
|
|
|
|
Ale ten psychol zakłada non stop tematy które tylko jego interesują a w dodatku najpierw zadaje jakieś idiotyczne pytanie a potem sam na nie odpowiada .
Ale pseudo modaracji z SM to pasi bo liczą się wejścia ... |
|
Dołączył: 27 Marz 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ale przecież nikt nikogo nie zmusza do czytania i komentowania postów które go nie interesują!
Cudny Lolo |
|
|
|
|
Cieszy mnie wasze szerokie zainteresowanie tematem. |
|
|
|
|
Z tymi badaniami geodezyjnymi to dobry pomysł. Na bramie cmentarza, na banerze był adres (jak dobrze pamiętam) można napisać i zainteresować pomysłem. Zapewne problemem będzie kasa, skąd wziąć
|
|
|
|
|
Czy ludzie w pl powinni mieć zawsze weekendy ustawowe wolne od pracy ??
Czekam na wasze opinie |
|
|
|
|
CYTAT Czy ludzie w pl powinni mieć zawsze weekendy ustawowe wolne od pracy ?? Wymienieni w tytule mają.Więc po co pytanie?
Czekam na wasze opinie |
|
|
|
|
Na tej stronie jest dużo na temat historii cmentarza wojennego w Rozwadowie...
http://przywrocmypamiec.pl/ |
|
|
|
|
Gdy się tam jest, i powie się głośno "Die Toten !" (Umarli !), można niekiedy poczuć czyjąś obecność. |
|