|
|
|
Witam. Czy ktos kiedys korzystal z uslug biura nieuchomosci Domino? Chcemy kupic dom, chcielismu sie umowic na ogladanie ale powiedziano nam ze konoeczna jest umowa przedwstepna. Na czym ona polega? Czy wiaze sie to z jakimis kosztami z naszej strony czy to sprzedajacy pozniej ye koszty pokrywa? Czy spokojnie mozemy odstapic od umowy jesli dom nam sie nie spodoba lub jesli nie doataniemy kredytu bez pokrywania jakichkolwiek kosztow?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domino jest ok, konkretne kobiety. Umowa jest zabezpieczeniem, że nie kupicie bezpośrednio od człowieka tylko za pośrednictwem biura, nie generuje kosztów z waszej strony. Oczywiście jak kupicie to prowizję za pośrednictwo trzeba będzie zapłacić i tu warto zwrócić uwagę na % i oczywiście negocjować. Trzeba czytać co się podpisuje zawsze i zdać sobie sprawę że w razie zakupu będzie obowiązujące. Wszystkie Biura działają tak samo. Poszjukajcie najpierw w www. często sprzedający mają tzw. Umowy otwarte i sprzedają też na własną rękę w internecie. Lub zwyczajnie próbują najpierw sami sprzedać a potem przez biuro
The great come back... |
|
|
|
|
Na pewno nie umowa przedwstępna tylko umowa pośrednictwa w nabyciu.
Jest to umowa, która zabezpiecza biuro, że w razie gdybyś decydował się kupić dom to korzystasz z usług biura, które przeprowadzi transakcje za ustalone wcześniej wynagrodzenie. Umowę przedwstępną zawiera się nie z biurem tylko ze sprzedającym i określa ona ostateczne warunki sprzedaży nieruchomości. Na jej podstawie możesz ubiegać się o kredyt na daną nieruchomość itp. oraz blokuje ona sprzedającego, żeby nie sprzedał domu komuś innemu. Niemal zawsze na przedwstępnej kupujący daje sprzedającemu zadatek. pozdro |
|
|
|
|
ja odradzam pośredników czy przy zakupie czy sprzedaży. Sprzedawałem mieszkanie to po jego wystawieniu w mediach automatycznie na 3 klientów prywatnych wcisnęło się jakieś biuro nieruchomości oferując sprzedaż mieszkania oczywiście nie za free, kwoty były różne, oczywiście sprzedaż udała się pozytywnie, to samo jest możliwe przy zakupie domu, mieszkania
|
|
|
|
|
Sprzedawalem mieszkanie i kupilem nastepne w tydzien. Wszystko jak najlepiej i najsprawniej. Polecam "Domino", pani Justyna, konkret babka
pozdrawiam |
|
|
|
|
Oczywiście najkożystniej wychodzi kupić samemu. Ostatnio jest jednak moda na biura pośrednictwa. Ludzie wolą żeby ktoś zatroszczył się za nich o formalności. Warto zawsze zawrzeć umowę przedwstępną z karamiumownymi w obie strony żeby żadna strona się nie rozmyśliła przed umową finalną. Na etapie formalności z niektórymi ludźmi mogą zacząć się schody, jeśli chodzi, i o pieniądze każdy woli swoją bezpieczną wersję i czasem rzeczywiście przez biuro jest najskuteczniej. Domino to myślę niezły wybór mają dużą bazę i są do dogadania. Miałem styczność z Posesją: mają ustalone progi nie ponegocjujesz. Latawiec, nie śpiesznie, zanim oddzwonili to już było po ptakach...
The great come back... |
|
|
|
|
Korzystałem z usług Domino przy zakupie obecnego mieszkania, jestem jak najbardziej zadowolony. Pełen profesjonalizm od początku do końca. Zdecydowanie polecam.
Umowa o której mowa ma na celu zabezpieczenie interesów biura, w przypadku gdy zechcesz kupić nieruchomość bezpośrednio od sprzedającego zapłacisz prowizję z umowy. To logiczne, gdybyś przyszedł do biura i oglądał dom a potem chcesz olać agencję. |
|
|
|
|
A moze orientuje sie ktos jaki procent sobie licza?
|
|
|
|
|
Ile liczą tyle liczą twoim założeniem jest 1% i tyle. To jest obecnie wolno rynkowa wartość. Ewentualnie jak droga nieruchomość to można jakąś kwotę ustalać. Ale na etapie pokazywania mieszkań musi być % dokładnie 1%
The great come back... |
|
|
|
|
Ile liczą tyle liczą twoim założeniem jest 1% i tyle. To jest obecnie wolno rynkowa wartość. Ewentualnie jak droga nieruchomość to można jakąś kwotę ustalać. Ale na etapie pokazywania mieszkań musi być % dokładnie 1%
The great come back... |
|
|
|
|
Drodzy forumowicze pora też epitafium pisać to moje ostatnie wpisy na SM bo tak mnie w....... z prywatą i układami z Multitrendem że przenoszę się na forum innego portalu. Tu nas mają za nic kasują wpisy bez uzasadnienia
http://stalo(...)d=864672 The great come back... |
|