Posty: 38
Dołączył: 7 Cze 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ostatnio chodziły za mną pierogi , które robiła mi babcia i mama w dzieciństwie...
W kuchni czuję się dobrze a pierogi rzadko lepię....ostatnio dawno...z płucek....ale teraz zrobiłem takie których smak pamiętam...polecam. Farsz...ziemniaki ugotowane, przetarte,utłuczone, do tego smażymy skwarki ze słoninki z cebulą ( lekko na brązowo) część zostawiamy na omaszczenia pierogów, łączymy z ziemniakami i do tego kiełbaska swojska ( dobra ) drobno pokrojona...koniecznie dużo pieprzu, trochę soli....ciasto pierogowe....nadziewamy..gotujemy...i gotowe... Sąsiad jadł je ze śmietaną i bardzo chwalił...polecam |
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 273
Dołączył: 21 Marz 2016r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Lepsze sa z dodatkiem sera białego i bardziej pożywne pomaszczone skwarkami ,a oczywiscie na drugi dzien odsmażane na brązowo niego w gebie
|
|
Posty: 38
Dołączył: 7 Cze 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Te ogrzewane też super
|
|
Posty: 1
Dołączył: 6 Cze 2017r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Z dodatkiem sera to klasyczne pierogi ruskie też uwielbiam, a najlepsze moim zdaniem są z kapustą i grzybami.
Ulubione potrawy kulinarne: [url=http://www.ksiega-smaku.pl/bigos-tradycyjny-lagodny/]Bigos tradycyjny[/url] [url=http://www.ksiega-smaku.pl/przepis-na-nalesniki/]Przepis na naleśniki[/url] |
|
Posty: 48
Dołączył: 10 Sty 2014r. Skąd: Konto zawieszone |
|
|
|
Ja klasyczne ruskie robię. To zdecydowanie moje ulubione.
|
|