|
|
|
Temat raczej dla pokolenia pamiętającego telefony stacjonarne i książki telefoniczne- i łatwość, dostępność korzystania z tej formy komunikacji.
Czy przeszkadza Wam czasem brak książek telefonicznych i trudność w dostępności numerów telefonów? Teraz gdy bardzo dużo jest numerów komórkowych i co prawda właściciel może odebrać telefon wszędzie to dostępność numeru nie dorównuje tym stacjonarnym dostępnym w książce telefonicznej. Chyba, że i w tym kierunku postęp poszedł a ja nie wiem Czasem gdy potrzebuję dzwonię na informację ale prawie nigdy nie mają numeru a opłatę pobierają. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
odświeżam temat
|
|
|
|
|
spytaj a priv lichta on zna temat
|
|
|
|
|
Obecnie, w dobie telefonów komórkowych w których ludzie ciągle wymieniają kartę SIM (a więc i numer telefonu), tworzenie książek telefonicznych zwyczajnie nie ma sensu. |
|
|
|
|
Mówimy chyba o numerach stacjonarnych , nie słyszałem jeszcze o książce numerów komórkowych
Wiec Licht albo trzymasz się tematu albo przeczytaj go od początku ze zrozumieniem... |
|
|
|
|
CYTAT Mówimy chyba o numerach stacjonarnych , nie słyszałem jeszcze o książce numerów komórkowych Wiec Licht albo trzymasz się tematu albo przeczytaj go od początku ze zrozumieniem... W 2017r. raczej o numerach komórkowych. |
|
|
|
|
Ale kto dzisiaj ma telefon stacjonarny ? |
|
|
|
|
CYTAT Ale kto dzisiaj ma telefon stacjonarny ? Dalsza rodzina albo dalsi znajomi z którymi kontaktujemy się dość rzadko dostaje od nas numer komórkowy. Zapisuje go w telefonie, telefon ulega awarii. Kontakt się urywa ponieważ nigdzie tego numeru do nas nie znajdzie. |
|
|
|
|
Ale jak będziesz dzwonił, to powiesz że to ty, a im się numer wyświetli i se zapiszą. |
|
|
|
|
To przykład z życia wzięty. Nie będziesz do dalszej rodziny dzwonił codziennie.
|
|
|
|
|
Dzisiaj łatwiej kogoś znaleźć na facebooku lub na skypie.
|
|
|
|
|
CYTAT Dzisiaj łatwiej kogoś znaleźć na facebooku lub na skypie. Dokładnie |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Mówimy chyba o numerach stacjonarnych , nie słyszałem jeszcze o książce numerów komórkowych Wiec Licht albo trzymasz się tematu albo przeczytaj go od początku ze zrozumieniem... W 2017r. raczej o numerach komórkowych. Temat był o książce telefonicznej a chyba nie tej ktorej masz na sim |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Mówimy chyba o numerach stacjonarnych , nie słyszałem jeszcze o książce numerów komórkowych Wiec Licht albo trzymasz się tematu albo przeczytaj go od początku ze zrozumieniem... W 2017r. raczej o numerach komórkowych. Temat był o książce telefonicznej a chyba nie tej ktorej masz na sim Nacht niepiszący na temat? A to niespodzianka. Jeszcze się meilem pochwalił, liczy pewnie, że ktoś do niego napisze. |
|
|
|
|
CYTAT Temat był o książce telefonicznej a chyba nie tej ktorej masz na sim Numer sim to też numer telefonu. |
|
|
|
|
To oczywiste. |
|
|
|
|
Książki telefoniczne:
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id,4000377364,title,biura-numerow-,article.html https://www.plus.pl/biuro-numerow http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obsluga-klienta/biuro-numerow https://biuronumerow.play.pl/onlinebook/ |
|