|
|
|
Pił już ktoś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piłem i takie sobie, a cena ok 5 zł. Powaliło ich.
|
|
|
|
|
Praktycznie wszystkie piwa kosztują
od 4-5 złotych, te tańsze to nie powinny się nazywać, poczytaj sobie o różnicy między tym co oferują małe regionalne browary od tego co oferują duże koncerny. |
|
|
|
|
Dlaczego browary skupują żółciowe kamienie bydlęce?One robia w piwie/tanim/za chmiel.
|
|
|
|
|
W jakim sklepie można kupić to piwo?
|
|
|
|
|
Zakrystian nie ogladaj tyle TV bo juz Ci sie fakty mieszaja z ułudą. Doczytaj o tej żółci, a nie bzdury pleciesz. Albo sobie Kopyra pooglądaj, poczytaj coś
a jeśli ktoś pił Raciborskie to nie odczuje różnicy, w końcu ten sam browar to rozlewa. Lekko słodkawe, aczkolwiek pełne w smaku, bock jak bock, kwestia gustu. Miodowe jak Raciborskie miodowe. Dla mnie bez szału. Tzn. Raciborskie lubię, ale spodziewałem się czegoś innego. Więcej nie kupię, za tę cenę jest Braniewo, Namysłów, lżejsze i bardziej chmielowe. |
|
|
|
|
roe- zgadzam się całkowicie z Twoją opinią.Temu piwu coś brakuje.
Wiadomość dla zainteresowanych - do kupienia w SPAR w Primie |
|
|
|
|
CYTAT Zakrystian nie ogladaj tyle TV bo juz Ci sie fakty mieszaja z ułudą. Doczytaj o tej żółci, a nie bzdury pleciesz. Albo sobie Kopyra pooglądaj, poczytaj coś a jeśli ktoś pił Raciborskie to nie odczuje różnicy, w końcu ten sam browar to rozlewa. Lekko słodkawe, aczkolwiek pełne w smaku, bock jak bock, kwestia gustu. Miodowe jak Raciborskie miodowe. Dla mnie bez szału. Tzn. Raciborskie lubię, ale spodziewałem się czegoś innego. Więcej nie kupię, za tę cenę jest Braniewo, Namysłów, lżejsze i bardziej chmielowe. Namysłów kosztuje 2,7 i jest zajebiste. Spodziewałem się podobnej ceny stalovego piwa, a tutaj 5 zł. |
|
Dołączył: 10 Paź 2011r. Skąd: okolice Stalowej Wol Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak dla mnie to beż szału to piwo
|
|
|
|
|
CYTAT Dlaczego browary skupują żółciowe kamienie bydlęce?One robia w piwie/tanim/za chmiel. hahaha..ciekawe skąd tyle tej źółci by nabrali ?? Pomyśl trochę . Przecież to bujda powtarzana przez idiotów od wielu wielu alt . A Raciborskie to całkiem niezłe piwo . To że Stalove kosztuje tyle ile kosztuje nie może dziwić . |
|
|
|
|
CYTAT Zakrystian nie ogladaj tyle TV bo juz Ci sie fakty mieszaja z ułudą. Doczytaj o tej żółci, a nie bzdury pleciesz. Albo sobie Kopyra pooglądaj, poczytaj coś A Ty przyjacielu nie oceniaj tego,czego nie umiesz lub nie wiesz.Odpowiedz mi lepiej jaka jest różnica pomiędzy bawarskim cynowym kuflem z klapką a Twoim raciborskim.Bzdury o piwie to Ty pleciesz oczywiście na temat kamieni żółciowych bydlęcych.W tanich piwach tylko to robi za chmielowa goryczkę.Pracowałem w browarze /małym/ i wiem z czego warzono tam piwo.Jeśli znasz parę gatunków piwa to nie pleć bzdur,że wszystkie sa z dodatkiem chmielu.Na końcu odpowiedam na swoje pytanie:BAwarski kufel do piwa jest zcyny a raciborskie też scyny.Nie ma różnicy.a jeśli ktoś pił Raciborskie to nie odczuje różnicy, w końcu ten sam browar to rozlewa. Lekko słodkawe, aczkolwiek pełne w smaku, bock jak bock, kwestia gustu. Miodowe jak Raciborskie miodowe. Dla mnie bez szału. Tzn. Raciborskie lubię, ale spodziewałem się czegoś innego. Więcej nie kupię, za tę cenę jest Braniewo, Namysłów, lżejsze i bardziej chmielowe. CYTAT CYTAT Dlaczego browary skupują żółciowe kamienie bydlęce?One robia w piwie/tanim/za chmiel. hahaha..ciekawe skąd tyle tej źółci by nabrali ?? Pomyśl trochę . Przecież to bujda powtarzana przez idiotów od wielu wielu alt . A Raciborskie to całkiem niezłe piwo . To że Stalove kosztuje tyle ile kosztuje nie może dziwić . Moderowano przez: magpie Proszę nie pisać postów jeden pod drugim, wystarczy post edytować i dopisać
|
|
|
|
|
Jaki browar to warzy?
The great come back... |
|
|
|
|
CYTAT Jaki browar to warzy? Browar Raciborski. Jak dla mnie, dużo lepsze niż sikacze z koncernów, ale to nic niespotykane. Piwoszem nie jestem, ale to zielone mi pasowało - leciutkie i fajne na lato. Pewnie są lepsze, ale mi to pasuje, a dodatkowo fajnie się nazywa Tylko projekt graficzny etykiety słaby niestety. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Piłem i szału nie ma, a szkoda. Jest w wielu sklepach najdroższe w Inter ;-)
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Piłem i szału nie ma, a szkoda. Jest w wielu sklepach najdroższe w Inter ;-) A, że tak zapytam, jakie piwo na tobie robi szał? By mieć jakieś odniesienie |
|
|
|
|
CYTAT Piłem i szału nie ma, a szkoda. Jest w wielu sklepach najdroższe w Inter ;-) Zgadzam się, spodziewałem się fajerwerków, a wyszło jak zawsze. Lepsze niż koncerniaki, ale jakoś szczególnie zachwycające nie jest ;) |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Piłem i szału nie ma, a szkoda. Jest w wielu sklepach najdroższe w Inter ;-) Zgadzam się, spodziewałem się fajerwerków, a wyszło jak zawsze. Lepsze niż koncerniaki, ale jakoś szczególnie zachwycające nie jest ;) Za 5 zł spodziewałeś się fajerwerków ? Niby dlaczego? ja spodziewałem się poprawnego piwa, lepszego od sikaczy i takie dostałem. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT CYTAT Piłem i szału nie ma, a szkoda. Jest w wielu sklepach najdroższe w Inter ;-) A, że tak zapytam, jakie piwo na tobie robi szał? By mieć jakieś odniesienie Nie jestem piwoszem ale smakuje mi ten zielony Okocim, Noteckie, Żywe. To Stalove po prostu mi nie smakuje. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Zakrystian to gdzie ty pracowałeś skoro taki syf tam lali?
Nie kwestionuję tego ze ludzie z pazernosci robia piwo z 3 próbówek, nie mowimy tu o napojach piwopodobnych tylko piwie. I zaufaj mi, czytanie artykułów w necie nie jest sposobem na zwiększenie wiedzy poza tym, nie musi być chmielu w piwie zeby nadal było to piwo. Chmiel akurat jest w piwie stosunkowo od niedawna. Jeśli Raciborskie uważasz za szczyny to nie mamy o czym rozmawiać, ty pewnie pijasz takie od 20zl w górę, ja jestem plebsem i mnie szczyny smakują poza tym...zrób sobie piwo, nawet z brewkitu i porównaj smak. dla ciebie pewnie tez bedą szczyny A co do Stalovego, nie sądzę żeby się utrzymało. nasze nosy 5 za butelkę nie dadzą a smakoszy jest niewielu. |
|
|
|
|
Oczyeiście że szczyny.To rozwodniony ŻywiecWiadomosci z neta nie czerpię,pracowałem w małym browarze ale nie twierdzę że wszyscy leja żółć do piwa.A jeśli o chmiel chodzi to widać żeś jakiś niedoinformowany.CHMIEL W PIWIE ISTNIAŁ OD ZAWSZE JAKO PODSTAWA SMAKU I GORYCZKI.Lepiej się ogarnij i cos o piwie poczytaj amatorze raciborskiego.Myslę że także lubisz Tarnobergera czy siki z ZaczerniaPolemizować z Tobą nie mam zamiaru bo widzę,że wiadomości o warzeniu piwa nie sa Tobie zbyt znane.Znasz tylko smak a nie jego produkcje,więc nie przekonuj mnie do czegos co jest absurdem Chmiel w piwie od niedawna.Dobry kawałPuiwa po 20 zeta nie preferuje,ale sikami gęby pećkać nie myslę.
|
|
|
|
|
CYTAT Oczyeiście że szczyny.To rozwodniony ŻywiecWiadomosci z neta nie czerpię,pracowałem w małym browarze ale nie twierdzę że wszyscy leja żółć do piwa.A jeśli o chmiel chodzi to widać żeś jakiś niedoinformowany.CHMIEL W PIWIE ISTNIAŁ OD ZAWSZE JAKO PODSTAWA SMAKU I GORYCZKI.Lepiej się ogarnij i cos o piwie poczytaj amatorze raciborskiego.Myslę że także lubisz Tarnobergera czy siki z ZaczerniaPolemizować z Tobą nie mam zamiaru bo widzę,że wiadomości o warzeniu piwa nie sa Tobie zbyt znane.Znasz tylko smak a nie jego produkcje,więc nie przekonuj mnie do czegos co jest absurdem Chmiel w piwie od niedawna.Dobry kawałPuiwa po 20 zeta nie preferuje,ale sikami gęby pećkać nie myslę. ZakrystianKoko - weź człowieku wyluzuj, farmazony piszesz i próbujesz tu zgrywać fachowca od piwa (z tymi żółciami to przestań czytać Fakt i pudelki). To, że w browarze pracowałeś nie wiele musi znaczyć, bo sprzątaczka w Intelu procesora raczej nie wyprodukuje Dla ciebie historia piwa to pewnie 10-20 lat, a prawda taka, że ten trunek ma tysiące lat - chmielowane (bo to tylko przyprawa do piwa praktycznie) piwo to tylko jedno z wielu rodzai piw - ja akurat lubię albo bez-chmielowe albo z jak najmniejszą go ilością (nie lubie gorzkich piw). Pewnie dlatego to Stalove mi podeszło, bo jest gładkie. ps by zluzować majty, taka piwna anegdota - z piwa nie robi się brzuch! Bo brzuch nie jest od piwa tylko na piwo |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Oczyeiście że szczyny.To rozwodniony ŻywiecWiadomosci z neta nie czerpię,pracowałem w małym browarze ale nie twierdzę że wszyscy leja żółć do piwa.A jeśli o chmiel chodzi to widać żeś jakiś niedoinformowany.CHMIEL W PIWIE ISTNIAŁ OD ZAWSZE JAKO PODSTAWA SMAKU I GORYCZKI.Lepiej się ogarnij i cos o piwie poczytaj amatorze raciborskiego.Myslę że także lubisz Tarnobergera czy siki z ZaczerniaPolemizować z Tobą nie mam zamiaru bo widzę,że wiadomości o warzeniu piwa nie sa Tobie zbyt znane.Znasz tylko smak a nie jego produkcje,więc nie przekonuj mnie do czegos co jest absurdem Chmiel w piwie od niedawna.Dobry kawałPuiwa po 20 zeta nie preferuje,ale sikami gęby pećkać nie myslę. ZakrystianKoko - weź człowieku wyluzuj, farmazony piszesz i próbujesz tu zgrywać fachowca od piwa (z tymi żółciami to przestań czytać Fakt i pudelki). To, że w browarze pracowałeś nie wiele musi znaczyć, bo sprzątaczka w Intelu procesora raczej nie wyprodukuje Dla ciebie historia piwa to pewnie 10-20 lat, a prawda taka, że ten trunek ma tysiące lat - chmielowane (bo to tylko przyprawa do piwa praktycznie) piwo to tylko jedno z wielu rodzai piw - ja akurat lubię albo bez-chmielowe albo z jak najmniejszą go ilością (nie lubie gorzkich piw). Pewnie dlatego to Stalove mi podeszło, bo jest gładkie. ps by zluzować majty, taka piwna anegdota - z piwa nie robi się brzuch! Bo brzuch nie jest od piwa tylko na piwo |
|
|
|
|
Zakrystian w jednym masz racje, większość piw zawiera chmiel, dodaje się go przeważnie w postaci granulatu lub ekstraktu, przypominającego swym wyglądem i konsystencją żółć. Ale istnieją również piwa bez chmielu np GRUIT KOPERNIKOWSKI, i jeszcze jedno chmiel do piwa zaczęto dodawać jako PRZYPRAWĘ nie główny skladnik dopiero w XV lub XVI wieku, a historia piwa sięga 5 tyś. lat, tak więc piwa bez chmielu istniały i istnieją od tysięcy lat.
|
|
|
|
|
Chmirlu do piwa używano już W Babilonie a wiec o wiele wczesnierj niż piszesz.a Gruit to nie piwo bez chmielu tyl;ko napój o nazwie Gruit.To jest moje subiektywne stwierdzenie.
|
|
|
|
|
Chmielu do piwa używano już W Babilonie a wiec o wiele wczesnierj niż piszesz.a Gruit to nie piwo bez chmielu tylko napój o nazwie Gruit.To jest moje subiektywne stwierdzenie.Chmiel nie jest przyprawa,tylko SKŁADNIKIEM piwa jednym z trzech lub czterech podstawowych
|
|