Dołączył: 24 Marz 2017r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ile rodzice chrzestni dają teraz na chrzciny?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Normalny zaproszony 600zl
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Dajesz tyle, na ile Cię stać. Na tegorocznych chrzcinach znajoma dawała dziecku 500 pln i pluszaka.
|
|
|
|
|
Wow, u nas chrzestna dała 500, inni goście 100-200. Ogólnie na ile kogo stać. Byłam zadowolona, że się zjawili.
Ale jak widzę powinnam się obrazić, że za mało dali? |
|
|
|
|
Ile uważasz, sprawa rodzinna. Dlaczego pytasz skoro każdy odpowie że tyle ile uważał. Nikt ci nie powie ile masz ty dać. Nie masz zdania we własnym przypadku.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Wow, u nas chrzestna dała 500, inni goście 100-200. Ogólnie na ile kogo stać. Byłam zadowolona, że się zjawili. Ale jak widzę powinnam się obrazić, że za mało dali? To chyba je też powinnam "focha" na rodzinkę strzelić. :-) 500-600 zł "zwykły" gość? Gratuluję dobrostanu ! |
|
|
|
|
To zalezy od stopnia pokrewienstwa i od tego czy ktos robi przyjecie w lokalu czy np slromny obiad w domu i oczywiscie pd tego na ile zwyczajnie nas stac i tez od tego czy idziemy tylko z mezem czy tez zabieramy dzieci i ile ich mamy. Mysle ze nie ma sensu korzystac z zasady zastaw sie a postaw sie ale tez nie nalezy robic wsi w postaci prezentu w kwocie 100zl idac do lokalu z mezem i dwojgiem duzych dzieci. Ja wypelniajac koperte biore tez pod uwage ile osoba do ktorej szlam dawala nam w kopercie na podobne uroczystosci. To tez wazne bo jesli ktos dal malo a my wyskoczymy z wyzsza sumka lub odwrotnie to mozemy stworzyc malo komfortowa sytuacje
|
|
|
|
|
co dzień nie?? tylko raz
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Podbijam temat. Ile dajrcie w koperte jako zwykly gosc bez zadnych funkcji chrzstnych chrzestnego babci dziadka itd? Impreza w lokalu ide z zonka.
|
|
|
|
|
danielpeel impreza jest w lokalu to myślę że do 300 zł max nie więcej. U nas były chrzciny w lokalu(3 lata temu ) i od osoby wychodziło 85 zł- zwykli goście dawali od 100 do 300 zl. Dla mnie to i tak było dużo. Po prostu się tego nie spodziewałam.
|
|
|
|
|
Daj jakąś zabawkę i jakieś wino dla rodziców. Styknie. Ludzi nie zaprasza się dla prezentów, a obecności w ważnym dla ich życia momencie.
|
|
|
|
|
Wino? No chyba troche slabo z winem na chrzest...
|
|
|
|
|
Ja tego roku jako chrzestna dałam 500 zł, impreza była w lokalu
|
|
|
|
|
CYTAT Wino? No chyba troche slabo z winem na chrzest... Pieniądze? Przecież dziecko i tak tych pieniędzy raczej nie zobaczy, a jak już będzie miało 10 lat to stracą na wartości, że pieniądze stają się bez sensu w tym wypadku. Dobre wino doczeka do 18 dzieciaka |
|
|
|
|
300zł w zupełności wystarczy, byłam niedawno na chrzcinach i mniej więcej po tyle dziecko od większości gości dostało. Ale wiadomo, każdy daje tyle ile uważa za słuszne i na ile go stać.
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Wino? No chyba troche slabo z winem na chrzest... Pieniądze? Przecież dziecko i tak tych pieniędzy raczej nie zobaczy, a jak już będzie miało 10 lat to stracą na wartości, że pieniądze stają się bez sensu w tym wypadku. Dobre wino doczeka do 18 dzieciaka Haha to jest powazny i bardzo sensowny argument. |
|
|
|
|
Byłam w niedzielę 20.08 jako zwykły gość, podpytałam ile płacą za krzesło + pare zł dodatkowo dla maleństwa+ prezencik typu obrazek z podpisem..myślę że jest ok
|
|
|
|
|
DobryDzien.......jak nie zobaczy-moj brat od narodzin każdy pieniądz wpłaca młodemu na konto były chrzciny, w maju komunia oprócz tego każda większa gotówka idzie młodemu na konto...wiele osób mam w rodzinie gdzie kasa z danej imprezy jest dla przeznaczonej osobywiem że są różne przypadki, bo mam w rodzinie też i takich
|
|
|
|
|
DobryDzien.......jak nie zobaczy-moj brat od narodzin każdy pieniądz wpłaca młodemu na konto były chrzciny, w maju komunia oprócz tego każda większa gotówka idzie młodemu na konto...wiele osób mam w rodzinie gdzie kasa z danej imprezy jest dla przeznaczonej osobywiem że są różne przypadki, bo mam w rodzinie też i takich
|
|
|
|
|
Co łaska...Minimum 500 zł
|
|
|
|
|
U nas chrzestni jeden 500 drugi 600 dziadkowie z jednej i z drugiej strony po 500 a zwykli goscie ok 200 / 300 albo ktos dal 200 zl i plus prezent zabawke warta ok 100-200 zl A przy innym dziecku chrzestni nie dawali pieniedzy tylko prezenty a pozostali goscie pieniazki
|
|
|
|
|
Ludziom w łbach się poprzewracało daja 1000 PLN albo i wiecej.Jestem za powrotem do dawnych czasów .Czyli zegarek na rękę ,rower.
|
|
|
|
|
CYTAT Ludziom w łbach się poprzewracało daja 1000 PLN albo i wiecej.Jestem za powrotem do dawnych czasów .Czyli zegarek na rękę ,rower. Na chrzciny? Na pewno w tym wieku będzie wiedzieć która godzina |
|