Dołączył: 24 Marz 2017r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Chce kupić dobrą kosę spalinowa do 350 zł. Co polecacie? Jaka powinna miec moc w jednym markecie jest NEC moc 2.7 km czy to nie za mało? Cena jest dobra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobra kosa do 350 zł ,zastanów się dwa razy zanim zapytasz.
|
|
|
|
|
Niestety przedmówca ma rację. Szkoda pieniędzy.
|
|
|
|
|
Ja od trzech lat męczę husqvarne 153r.
Maszyna bardzo wytrzymała ! Radzi sobie bez problemu z trawą po pas a nawet drobniejszymi krzakami oczywiście po założeniu noża trojzebnego zamiast żyłki. Nic się z nią nie dzieje tylko leje paliwo raz na kilka godzin pracy smaruje łożysko i lecę dalej :) |
|
|
|
|
Jedyne, co można polecić to to, co polecili poprzednicy - dozbierać lub pożyczyć. Osobiście używam od kilku lat Husqvarny 343R - nic się nie dzieje, jedynie czynności serwisowe, Inna sprawa, że, kiedy działka została już wyczyszczona, tak mocny sprzęt przestał być po prostu potrzebny (polecam się nad tym zastanowić!!!) - i obecnie używana jest rzadko. Ale to zupełnie nie ten pułap cenowy
|
|
|
|
|
Od 3 lat mam kose z giełdy w Sandomierzu. Firma black za 390zl. 3 lata kosi łąkę zarosnieta po biegi i nic jej nie jest. Pali na tyk, nie dymi. Jedyny minus ze jest cięższa jak markowa ale jeśli szkoda Ci wydać więcej jak 4 stowki to polecam.
|
|
|
|
|
Ja mam kose titan za 350 zł i mam 3 lata, działa bez zarzutu i uważam że to głupota dać 1000 zł za kose. Ja swoją używam na działce i jest wystarczająca.
Co do mocy to moja ma 3,5 KM i uważam ze jest bardzo dobra. |
|
Dołączył: 24 Marz 2017r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
http://allegro.pl/kosa-spalinowa-nac-bp520-27-t-2-7km-tarcza-zylka-i6697752975.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=plasma-nac4
dokłanie ta kosa jest za 350 zł w jednym z marketów i właśnie o zakupie jej myśle tylko mnie ta moc zastanawia 2,7 KM czy to wystarczajaca PS tez bede nią działke kosić |
|
|
|
|
Polecam URSUSA, kupiłem w tym roku w Mrowce, 2,6 KM, daje rade nawet z grubymi chwastami i krzakami. Wykonanie solidne, wygodne szelki i praca nią. Jest to NAC sprzedawany pod marka Ursus. Ale cena coś okolo 800 zl, wg mnie i tak warto.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Eurotec GT 110 - 500 zł męczę ją już 12 lat, nawet filtra i świecy nie zmieniałem, jedyne to paliwo i żyłka, trawa po kolana nie stanowi żadnego problemu, działa bez zarzutu.
|
|
|
|
|
mam NAC 2.7 km od czterech lat
do tej pory wymienilem glowice do zylki i jedna swiece daje rade nawet z duzymi chwastami |
|
|
|
|
Witam posiadam tej mocy kosę od 5 lat i nie narzekam, a kosze dużo bo jakieś 20l paliwa w sezonie. Trawa mala jak i wysoka. Kwestia zadbania o sprzęt i dobre dotarcie. Jak za te pieniadze to glupia że jeszcze dziala. Wymienilem tylko uszczelkę pod gaznikiem.
|
|
|
|
|
Panowie, kosy NAC i inne to te 2,7 a tym bardziej 3,5 km to nigdy nie widziały. To są moce teoretyczne, użytkowe to może w porywach 1,4 km i co najważniejsze obroty na wyjściu - markowe 9 tyś inne max 6 tyś. Jeśli nie masz dużej działki to nac jest jak najbardziej wystarczająca. Kosy markowe to na hektary.
|
|
|
|
|
Mam Mc Cullocha Cabrio 310 z początku lat 2000,o mocy 1,1 kW.Wykosił juz dziesiatki hektarów i dalej kosi,chociaz już trochę mniej.
WJ |
|
|
|
|
Nikt nie napisał o wibracjach,które odczuwa się na rękach.W tych tańszych kosach są one dużo bardziej odczuwalne. Jeżeli nie masz dużo koszenia,zwykle będzie to trawa "po kostki" to bez obaw możesz wybrać tańszy sprzęt.
|
|