|
|
|
Ups. Taki mały szary i krzyczał "Błagam, nie zabijaj mnie!!"...? Nie, nie widziałem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cos podobnego przebieglo mi droge jakies 30 min temu, biegl od szkoly w kierunku kebaba, fotki niestety nie ustrzelilem ;]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
....może zrobił sobie maleńki wypad na panienki?......w końcu sezon na ruje
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Anulka, chyba Ty masz sezon na ruję (albo na misia ) Bo u kotów to się nazywa "marcowanie" od konkretnego miesiąca.
|
|
|
|
|
siersciuchy, ruje, marcowanie to ja mam taki sytuacyjny ;]
Trzy misie obudziły się ze snu zimowego. Jak to po śnie zimowym, straszliwa ich ochota na igraszki naszła, a że panie misiowe spały jeszcze w najlepsze ciężkim snem misiowym i dobudzić ich było niepodobna - nawzajem po futerku zaczęły się niesmiało dotykać. Taki właśnie obrazek zastał zajączek, który całkowicie przypadkiem zajrzał do jaskini... Zajączek - wiadomo - największy plotkarz w stumilowym lesie. - Chłopaki, nie możemy go tak puścić - cały las zaraz będzie wiedział ! I ruszyły misie w szaleńczym pędzie za zajączkiem. Biedak, osaczony, po morderczym biegu wskakuje w końcu do jeziora... Misie nie dają jednak za wygraną i wielkimi misiowymi łapskami zaczynają przeczesywać wodę. Po chwili, jeden z nich wyciąga rybkę... - Gdzie zajączek - gadaj ! - Utopił się... pedale zasssrany ! ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Edzio - sorki ,bo nie doczytałam że to o kocie....ale w takim razie marcowanie też w toku bo w końcu wiosna i jak nazwa świadczy to od marca
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Już raczej po. Marcowanie trwa od marca do kwietnia (tak bywało w latach normalnych, kiedy zima to była zima, wiosna to wiosna itd...). Przez ostatnie ocieplenia marcowanie raczej zaczyna się i kończy wcześniej. Ale oczywiście jakieś wybryki na pewno się znajdą ;-)
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Już raczej po. Marcowanie trwa od marca do kwietnia (tak bywało w latach normalnych, kiedy zima to była zima, wiosna to wiosna itd...). Przez ostatnie ocieplenia marcowanie raczej zaczyna się i kończy wcześniej. Ale oczywiście jakieś wybryki na pewno się znajdą ;-) Więc jak nazwać jesienne kocie amory panie Edziu Październikowanie się ? |
|
|
|
|
Może dewiacja ? Miałem kiedyś kocicę i z tego co pamiętam to jesienią nie odwalało jej .
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Może dewiacja ? Miałem kiedyś kocicę i z tego co pamiętam to jesienią nie odwalało jej . Chyba coś słabo pamiętasz Moja lady zanim została wykastrowana dawała nocne koncerty co kilka miesięcy, normalny koszmar Cytat z kociej strony : " Bez romantyzmu, czyli jak to robią koty Okres dojrzałości płciowej u kotów przypada najczęściej na szósty do ósmego miesiąca życia i objawia się tzw. rują u samic i znaczeniem terytorium u samców. Dokładny termin wejścia w okres dojrzałości jest zależny od cech indywidualnych osobnika, jak również od rasy. Ruja u kotki pojawia się 2-3 razy w roku przez 3-6 dni. Jeżeli w tym czasie kotka nie zostanie pokryta, okres ten wydłuża się do 3 tygodni. I ruja może powracać co tydzień prowadząc do zaburzeń hormonalnych, cyst na jajnikach lub ropomacicza." |
|
|
|
|
Skonsultowałem się z siostrą w celu ustalenia faktów, faktycznie, odwalało jej nie tylko na wiosnę .
|
|
|
|
|
A może to chodziło o rysie? Hehe.. gdzieś dzwonili, ale z tego co pamiętam ze szkoły zawsze się mówiło o marcowaniu. Zresztą w tym mniej więcej okresie czasami za pomocą petard wyganiało się france spod bloku, żeby nie wyły po nocy. Tak czy siak nie lubię kotów. Za długo się gotują...
|
|
|
|
|
Koty sie gza kiedy sie da.
Immortal - All Shall Fall |
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Kolego widziany kot na ulicy kolo wulkanizacji na klasztornej. To jest ulica... hm... górka. Zdechly jak bede w tamtych okolicach to mu pstrykne foto do portfolio ... jest bury i niezywy. Widac ze swiezo "pukniety" bo nie jest jeszcze rozjezdzony.
Tak jak pisalem kocura mozna zobaczyc zaraz miedzy wulkanizacja a budynkiem kiedys tam byla piekarnia jak kojarzysz. Moze to Twoja zguba Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
|
|
Hm...każdy smutek przeżywa po utracie swego pupilaa :/
|
|
|
|
|
takiego przed chwila spotkalem ;]
http://img21(...)0366.jpg tamto zdjecie przy swietle i po kapieli ale lapy ma podobne ;] uciekac tez nie uciekal, widziany na okulickiego przed biblioteka iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
@ifeelgood
Kot na zdjęciu, które umieściłeś jest bardzo podobny do mojego. Przykurzony i brudny, ale w takim oświetleniu właśnie taki ma m/w kolor futra. No i paszczę ma też bardzo podobną oraz łapy. Daj namiar na miejsce w którym zrobiłeś to foto to pójdę zobaczyć co i jak. Zabiorę Twoją Wypłatę |
|
|
|
|
okulickiego 22, 4 czy 5 klatka od tunelu w strone wiaduktu :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
@ifeelgood: dzięki za foto i info. Obszedłem tamten teren ale niestety nie było żadnego kota, nawet sztuki. W dzień pewnie pochowane po krzakach siedzą. Tak czy inaczej przejdę się jeszcze tamtędy, w końcu weekend więc gdy będę szedł do knajpy to po drodze zahaczę o te okolice. A Ty też, jak możesz, miej oko, bo zdaje mi się, że meszkiasz niedaleko. Jak to będzie mój futrzak to nie będzie Ci to zapomniane.
Zabiorę Twoją Wypłatę |
|
|
|
|
jakbym trafil to w worek zlapie ]:->
moglbys podeslac na pw nr telefonu, bo zanim dojde do domu i napisze posta na forum to mi ucieknie ;D iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Wysłałem PW
Zabiorę Twoją Wypłatę |
|
|
|
|
Wczoraj wieczorem byłem i spotkałem 4 sztuki, niestety żadna moja :(
Zabiorę Twoją Wypłatę |
|
|
|
|
z obchodu wrocilem ale niestety nie trafilem na niego
|
|
|
|
odstapie swojego kocura
toc nie na darmo mawiaja Dorota ma kota ze co ? |
|