|
|
|
Mam zamiar zrobić kominek w domu na wsi chciałabym zapytać jaki to jest ewentualne koszt i kogo polecacie kto nie zedrze skóry że mnie. Kominek ma służyć tylko do ogrzania pokoju nie całego domu .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W takim przypadku nie pchaj się w kominek tylko kup wolnostojąca kozę. Wychodzi duuuuzo taniej niż kominek, kupujesz i podłączasz, nie ma prac murarskich.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT Mam zamiar zrobić kominek w domu na wsi chciałabym zapytać jaki to jest ewentualne koszt i kogo polecacie kto nie zedrze skóry że mnie. Kominek ma służyć tylko do ogrzania pokoju nie całego domu . Paleń, jego mogę Ci polecić, ja za swój z nadmuchami zapłaciłem ok 9000 jakieś 3 lata temu. W tym roku wymieniłem turbinę, z 600W na 800W + baypass. Co mogę powiedzieć: warto zastanowić się nadmuchy , płaszcz wodny czy żadne z tych obu ? jak już robisz to pewnie na lata ... Poczytaj fora tematyczne,dobry fachowiec też na pewno doradzi co i jak,. Jeśli to tylko na 1 pokój i nie trzeba rewolucji z kominem robić to praktycznie cena wkładu+zabudowa i powinieneś mieć jeszcze przed zima zrobione. |
|