Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Nie tak wcale dawno nasz Pan Prezydent biegał z Panem Posłem i z tablicami nawołującymi do kontroli powietrza i hałasu w naszym mieście. Jeden został Prezydentem - drugi Posłem - powstała stacja (jaka by nie była, to coś mierzy i jest do tego dostęp dla gawiedzi) i co dalej ? ano nic !!! pomiary wskazują na cykliczne zatruwanie powietrza w sposób katastrofalny !!! - i nie są to dymy z kominów od palenia węglem !!!, bo teraz nikt węglem nie pali i tu nie ma dyskusji!. W powietrzu mamy nie wiadomo co, i dzieciaki i dorośli zapadają na alergie w coraz to większym tempie. Redakcje nie podejmują tematu bo jest mało "nośny" i nie przyniesie wpływów z reklam, a włodarze milczą bo to dla nich niewygodne!!!. Do kogo się zwrócić kiedy małe dziecko dostaje nagłej wysypki, puchnie, płacze bo go swędzi całe ciało, nie może samo spać a z nim rodzice??? gdy nie pomaga Zyrtec ani żadne maści czy smarowidła??? Zastanówcie się chwilę dokąd to zmierza? popatrzcie na swoje dzieci i wnuki - co ich czeka? Może ocknie się albo Pan Prezydent albo może nawet Pan Poseł i coś spróbują zrobić (poza budową kolejnych stacji pomiarowych) bo i niedługo koniec kadencji i kolejne wybory więc coś naprawdę dla dobra wspólnego mieszkańców można by dokonać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To Ty nie wiesz ze punkt widzenia zmienia się w zależności od miejsca siedzenia.
Myślę że ci panowie już nikogo nie nabiorą na obiecanki cacanki bez pokrycia. Jak widać król jest nagi a to co robi to tylko słowa słowa. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Zaraz lucek poprosi o atykuł, z którego wyniknie że powołano komisje ds komisji ds zanieczyszczeń itp itd... dwa lata nie potrafi nic zrobić z tym. Jest stacja, komisja, złe wyniki i tyle
|
|
|
|
|
Już niedługo jesień i zima , zacznie się sezon grzewczy to powiedzą że od palenia w piecu zanieczyszczenia powietrza i smog.
|
|
|
|
|
"Syf" leci ze strefy, nie ma się co czarować.
Jedyne rozwiązanie to mieszkać jak najdalej tego miejsca, ewentualnie zlokalizować głównych trucicieli i sprawdzić czy aby napewno wszystko zgodnie ze sztuką robią. Podziwiam za to ludzi którzy na wycieczki rowerowe jedzą na strefę - jak tam opiłki w gardle stoją jak się tamtędy przejeżdża. Dobrze by było poinformować mieszkańców, żeby unikali przebywania w strefie przemysłowej, a już tym bardziej w celach rekreacyjnych. |
|
|
|
|
Patrząc na wyniki z dni:
14-08 08-08 03-08 24-07 należałoby sprawę zgłosić do Prokuratury za narażanie utraty zdrowia lub życia. Ale w tym mieście, za tych władz już mnie nic nie zdziwi. Co z tego, że stawiają nowe ławki jak w niedługim czasie nikt nie będzie na nich siedział bo w powietrzu unosi się taki syf!!! Dzisiaj przeglądałem air24.pl bo mała od dłuższego czasu odkaszluje z flegmą... Znalazłem efekty lub ich brak działania "naszych" kochanych władz. Mam nadzieję, że gdy przeniosą się na dobre do dawnego budynku HSW zastanowią się, dlaczego połowa personelu jest na L4. |
|
|
|
|
Trzeba zrobić zrzuty ekranowe z Air24 bo dane są tylko za ostatni miesiąc, a zaraz zacznie się sezon grzewczy i będzie tłumaczenie że to wina palenia węglem w piecach CO.
Uważajcie na dzieci !!! moja malutka jest w szpitalu od tego syfu !!! |
|
|
|
|
HALO media lokalne !? Może warto było by się zainteresować tym tematem ?
Czy Wy też powołani jesteście tylko do chwalenia władzy ? |
|
|
|
|
Media przemilczą bo ten temat nie przyniesie "wpływów" ani "wygody" a będą pisać artykuły o dupie - marynie i to z błędami ortograficznymi.
A ani Prezydentowi ani Posłowi takie przypominanie i wołanie społeczeństwa nie jest na rękę, .... ciekawe jakie będą teraz mieli hasła przed następnymi wyborami, bo czymś trzeba naród oczarować. http://www.air24.pl/ - coś mi się wydaje że władze najszybciej spowodują likwidację zagrożenia, likwidując dostęp do danych pomiarowych!! |
|
|
|
|
bez komentarza
|
|
|
|
|
Ciekawa informacja to kim teraz jest Pan, który nie miał co w domu robić na bezrobociu, więc latał ze sprawdzianem hałasu i robił pomiary. Potem pisał tu drukowanymi literami po 20 komentarzy pod każdym artykułem, że w Stalowej Woli nie da się spać, bo Szlęzak pozwala firmom na przekraczanie norm hałasu. Zadziwiające jest to, że Lucek i Weber lansowali się przy nim, potem gdy nic nie zrobili z tą sprawą to ten Pan dalej pisał te komentarze, a nagle przestał. Hałas i zanieczyszczenie powietrza dalej jest zmorą tego miasta, a kim został główny społecznik walczący w tej kwestii? Był o nim kiedyś artykuł na konkurencyjnym portalu, tylko pseudo-dziennikarz nie potrafił połączyć kwestii braku wykształcenia i doświadczenia do sprawowanej funkcji z wcześniejszą działalnością tego człowieka, a wystarczyło tylko wejść na jego profil na FB. Tak jesteście dymani przez władze.
|
|
|
|
|
Jakoś nie mogę sobie przypomnieć o kogo chodzi.... ??? rozjaśnij temat
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Był taki faktycznie. Ale co się z nim stało? Sztafeta o nim pisała. Znudził sie czy władza go kupiła jak "naszą" Magdalenę vel Art?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
No, a w nocy odrzutowiec startuje za oknem taki hałas.. Jeden plus z tego taki, że ludzie widzą bierność prezydenta w tym temacie.
|
|
|
|
|
Moderatorzy widzą i nie reagują na takie personalne ataki (20%+ albo i lepiej za recydywę), trudno, sama muszę zadbać o dobre imię, gdy nie ma mężczyzn pod ręką. Veto!
Jest podejrzenie Andrzejku, ze połowa high-tech zakładów które powstały na matce hucie w czasie dekady wielkiego rozwoju, musiałaby płacić krocie. Puki co miasto od aluminium nie świeci, ale nie ma pewności ze tak pozostanie. Protest ze świecami? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
dobre fotki robił pan co lata paralotnia,widać było kto gdzie dymi i o którejfotki dostępne na jego stronie
|
|
|
|
|
CYTAT dobre fotki robił pan co lata paralotnia,widać było kto gdzie dymi i o którejfotki dostępne na jego stronie jakby dać władzy listę trucicieli i tak pewnie nic by nie zrobili. ważne, że przelewy na konta wpływają regularnie za "ciężką pracę". Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
Do "art2deco": Jesteś szczęśliwym rodzicem? Ja tak i życzę tobie tego samego. Jednak nie życzę Ci ciągłych wizyt u lekarza ze swoją pociechą spowodowanych zapaleniem dolnych lub górnych dróg oddechowych. Moja córka na początku sierpnia zaczęła odkaszliwać z wydzieliną. Nie wiedzieliśmy co jest grane. Pojechaliśmy do lekarza i standardowo Zyrtec. Proszę Cię spójrz na wyniki pomiaru zapylenia z dnia 03-08-2017 r. Czy przekroczenie normy ( PM 2,5 >120) prawie 25 krotnie nie przeraża Cię?! Przecież nie mieszkamy w Pekinie!!! Ja nie mówię, że chcę mieć w mieście powietrze takie jak w lesie, ale czas najwyższy żeby ktoś się za to zabrał. Tak ciężko sprawdzić kto oszczędza na zdrowiu innych? Pracuję ciężko, płacę podatki i zakupy robię w Stalowej Woli. Po części też jestem pracodawcą. Jeżeli podupadnę ja lub ktoś z moich bliskich, zarobione pieniądze będę wydawał na lekarstwa.
Panie Prezydencie, czas działać w temacie. Naprawdę ostatnie dane są zatrważające!! |
|
|
|
|
Nie zrozumiałeś moich przekomarzań z Andrzejkiem. Wystarczy przejechać się rowerkiem kolo "aluminium" i mam w ustach kwas siarkowy. Ślimaczą się te pomiary, ale jednak pomiary są dokumentacją. Nie wygląda to zachęcająco, bo ludzie to lepsze czujniki.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Madzia ty się nie przekomarzaj tylko odnieś się do faktów. Poszukaj na forum a znajdziesz moje wpisy gdzie pisałem o naszych lokalnych trucicielach. Swojego zdania nie zmieniam. Jeśli nie potrafią dostosować swojej produkcji do norm hałasu i czystości powietrza to należy ich zamknąć. Zyski nie są warte kosztów, które ponosi i będzie ponosić społeczeństwo Stalowej Woli.
Lucjusz okazał się zwykłym oszustem i nic nie robi w tej sprawie. Postawił stacje pomiarową i nic z tego nie wynika. WIOS chce postawić swoją stację i może to zmieni sytuację. Lokalny watażka niestety nie spisuje się. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Lucek potrzebował elektoratu, więc dmuchał nawet balony na strefie. Jak już dostał stołek i sowitą wypłatę - o dziwo od zszokowanego kolegi, który tym razem nie zadzwonił do radia - przestało mi śmierdzieć, pylić i huczeć. Zobaczył wpływy budżetowe na kilkadziesiąt milionów złotych rocznie i zapomniał o trucicielach. Żeby stworzyć pozory działania, uruchomił stację pomiarową. Samorząd gminy nie ma żadnego instrumentu karania trucicieli, ale który Kowalski zna takie szczegóły? Zapamieta z lansu medialnego, że "coś się dzieje". Co dziwne - raz stacja miała być wynajmowana i w ten sposób zarobić na utrzymanie, z kolei na innej konferencji Lucek twierdził, że będzie cały czas monitorowała stan środowiska. Ot, paplanie pod publiczkę.
Chcący szuka rozwiązania, leniwy - wymówki. |
|
|
|
|
Proponuję zainteresować media typu TVN, POLSAT o sprawie, może wtedy ktoś po rozum pójdzie. Przecież niektóre z naszych wyników to nie wiem czy nie należałoby zgłosić do księgi Guinessa.
Przykładowo: |
|
|
|
|
21 sierpnia w nocy i rano wcale nie było lepiej.
14 przez 3 godziny. Ktoś wyraźnie puszcza coś z pominięciem filtrów. Co kilka dni. Hałas też w zasadzie stale przekroczony poziom. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Też bym tak obstawiał, ale specjalistą nie jestem.
Natomiast chyba takowi pracują przy obsłudze tych czujników i fajnie jakby zabrali głos i powiedzieli skąd to się bierze (bo chyba też to zauważyli) i co robią aby problem rozwiązać. |
|
|
|
|
CYTAT Jeśli nie potrafią dostosować swojej produkcji do norm hałasu i czystości powietrza to należy ich zamknąć. Zyski nie są warte kosztów, które ponosi i będzie ponosić społeczeństwo Stalowej Woli. Andrzejku, ty to zaraz byś zamykał przemysłowców. Ktoś wydał firmom pozwolenia emisyjne pod "grupowym" limitem na emisje z całego terenu Huty i dzisiaj ma grobowy problem jak z grupowego podzielic na jednostkowe, gdy suma składowych jest wyższa od dopuszczalnego. Jeżeli normy są przekroczone (a fizycznie są co wynika z publikowanych pomiarów), to nie znaczy ze ktoś je przekracza To zależy od profilu pozwolenia jakiego firmie udzielono. Inspekcja mogła na przykład uśredniać dobowe zzuty smrodów "zamykając oczy na fakt" ze 5 firm obok siebie może mieć podobny harmonogram pracy i emisja się cudownie nakłada na siebie. A co gdyby... przydzielono firmom zbyt wysokie zezwolenia emisyjne. W takim wypadku sytuacja się komplikuje :-) bo winnych nie znajesz, ponieważ nikt nie chce płacić za czyjeś smrody a powietrze jest wspólne. Sprawa jest mówiąc krótko, polityczna. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|