Dołączył: 16 Marz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Tak sobie ostatnio myslalem o pomocy ze strony PUP w sprawie kasy jaka sie dostaje na poczecie swojej dzialalnosci gospodarczej tzn jakies powiedzmy 17 tys zl przeciez za takie pieniadze to mozna jedynie sobie sznur gruby kupic i sie powiesic gdziekolwiek !!!!!!!!!!! w polsce jest wszystko takie drogie ze szok co myslicie o temacie ?? oczywiscie prace mam ale z tego co sie orietuje to minimalnie trzeba o wiele razy wiecej aby z czyms wystartowac
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zawsze możesz założyć spółkę, (nawet z o. o.) wraz z kimś, kto też dostanie dofinansowanie. Liczba osób jest nieograniczona, piszecie wspólny biznesplan, a na każdą osobę przypada te 17tys.
Nie wycinaj lasów, bo może kiedyś będziesz partyzantem. |
|
|
|
|
tak Tuka, a potem w ramch tej spolki komus odwala, ze jest prezesem i kradnie kase jak to zazwyczaj w interesach bywa Wiekszosc kolow uwaza, ze to sa 'bezwgledne interesy' haha.
A ja polecam zeby sie nie babrac z PUPem. Wyjedz, zarob, wroc i wtedy zacznij na swoim. Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Słuchaj no.... Zawsze możesz wejść w spółkę z małpą z warszawskiego ZOO, która gra na giełdzie i wychodzi jej to całkiem dobrze...
Istnieje spore prawdopodobieństwo, że nawet jeśli prezesem zostanie to nie będzie kradła pieniędzy |
|
|
|
|
ragnarok uwaga jak zawsze trafna i pokrzepiająca.
|
|
|
|
|
haha, moze i niezbyt pokrzepiajaca, ale rozejrzyjcie sie po miescie i posluchajcie kilku bylych, przepraszam za mocne slowo, 'biznesmenow' I co z nimi zrobili ich 'zaufania godni' partnerzy, znow mocne slowo 'biznesowi'
Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Posłuchajcie zatem dobrej rady: nigdy nie zakładajcie żadnej spółki bo wspólnik na pewno was wydyma .
|
|
|
|
|
masz racje echelon. I to zadna glupia mysl. Sam rozumiesz masz spolke i hula, tak??
A jak juz zakladac to z kims zaufanym, kto was nie wystrychnie na dudka. Gdzie pieniadze - tam zawsze pokusa Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
A czy ja pisałam k#r%a żeby obcych ludzi z ulicy brać do spółki?????????????? Za te pieniądze z UP to, tak szczerze, nic się nie opłaca robić, bo nie można ich później w koszty wliczyć, podatek większy, i po roku można się wieszać..
Tylko nielicznych konkurencja nie wygryzie.. Nie wycinaj lasów, bo może kiedyś będziesz partyzantem. |
|
|
|
|
No widzisz Tuka, przyznajesz mi jednak racje. Wiec sie nie denerwuj kobieto, bo to na powab szkodzi
Immortal - All Shall Fall |
|