|
|
|
hej, mam pytanie, mam problem z rowerem a mianowicie z pól roku temu mi przerywał podczas jazdy np. pod górę....wymieniłem tylną kasetę...problem dziś znów się pojawił....czy ktoś coś pomoże ?? a i ps problem pojawia się tylko na 1 i 2 przedniej przerzutce, na najcięższym trybie działa rower elegancko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A wyregulowales napiecie tylnego shimana sa tam dwa wkrety regulacyjne 1-A i 2-B. w zaleznosci wkrecasz lub wykrecasz do momentu gdy wszystkie biegi beda wchodxic ewentualnie sprawdz naciag linki tez jest regulacja
|
|
|
|
|
Wygląda na to że masz już rozciągnięty łańcuch i starte te dwie przednie zębatki.
Co jakiś czas tak się dzieje w każdym rowerze, ja zmieniań wtedy cały napęd( łańcuch, kaseta, zębatki przednie, przerzutka tylna ) Jak zmieniłeś samą kasetę a łańcuch pozostał stary to kiepski to był pomysł. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak przerywa:
Przeskakuje łańcuch na zębatkach czy bębenek puszcza (kręcisz pedałami a nie jedziesz) ? Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
to jest tak jakby łańcuch trzymał a nie trzymała a przepuszczała przednia żebatka....jutro zerknę w ustawienie przerzutek i linki...i podmienię łańcuch dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
Generalnie jak padał Ci napęd a wymieniłeś tylko kasete to może być mało. Oprócz blatów, łańcuch też się zużywa i to moze być również przyczyną. Genralnie jak sypie się napęd to wymienia się wszystko, ewentualnie oprócz blatów ktorych w ogole nie uzywasz..
|
|
|
|
|
palnuję kupić nowe piasty, szprychy i obręcze. Gdzie mi to poskładają tanio i dobrze?
|
|
Dołączył: 26 Marz 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
polecam Pana nr.tel.600431361
|
|