|
|
|
CYTAT CYTAT Na szczęście jeszcze ich kilka jest, ale uściślij, czy to są banki z wyłącznym kapitałem polskim czy tylko z jego przewagą? Źródło: NBP * banki kontrolowane przez skarb państwa i prywatny polski kapitał Źródło: NBP Źródło: NBP Dane pochodzą sprzed fuzji UniCredito z HVB Źródło: NBP Nie ma wątpliwości jak wygląda Polska bankowość https://www.money.pl/banki/raporty/artykul/czyje;sa;banki;w;polsce,131,0,134275.html Napisałem. Z Polskim kapitałem. Ty zapewne chciałbyś by banki były z wyłącznym kapitałem skarbu państwa ;-) Politycy też ;-) Tyle miejsc dla Misiewiczów ;-) No ale wracając do tematu. Stalowa Wola ma konto w PKO BP. Czyli można mieć w polskim banku. Może i mały ale jest wybór. Nigdzie tak nie napisałem i nie wmawiaj mi i innym co ja bym chciał, bo tego nie wiesz! Dla jasności: Nie chciałbym banków z kapitałem wyłącznie Skarbu Państwa. Nie przeinaczaj moich słów i nie snuj podstępnych domysłów! A wszystkie urzędy, gminy, miasta zachęcam do korzystania z POLSKICH BANKÓW! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|