|
|
|
Slyszałam ostatnio ze w jednej ze szkoł w Stalowej Woli zaczyna sie sprzedaz narkotyków najmlodszym dzieciom w postaci cukierków. czy ktos cos slyszał czy to tylko plotka ? Szkola ta zawsze miala srednią opinie. a teraz kiedy pojawily sie dzieci w wieku 6-10 lat temat powrocił.
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Czemu nie napiszesz, która to szkoła?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Czemu nie napiszesz, która to szkoła? Bo jak nie ma pewności, to lepiej takich bezpośrednich oskarżeń nie wysuwać. Jakbyś znał temat głębiej, to wiedziałbyś również która to szkoła. A o bezpieczeństwo dzieci musimy dbać w każdej szkole. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Wiem ktora to szkoła. Ale niechce rzucac tematu bezposrednio poki nie uslysze glosów ze ktos cos slyszał na ten temat.
|
|
|
|
|
Pewnie mowa o gimnazjum nr 2. Jak narazie nic nie wiadomo o rzekomych cukierkach.
|
|
|
|
|
CYTAT Slyszałam ostatnio ze w jednej ze szkoł w Stalowej Woli zaczyna sie sprzedaz narkotyków najmlodszym dzieciom w postaci cukierków. czy ktos cos slyszał czy to tylko plotka ? Szkola ta zawsze miala srednią opinie. a teraz kiedy pojawily sie dzieci w wieku 6-10 lat temat powrocił. Ales tu ciekawostke nam rzucila, narkotyki w postaci cuekierkow w szkole.. wszystkie narokotyki? czy wybrane? Ciekawe czy tylko w wybranych szkołach... A ja słyszałem że kosmici są wśród nas... non serviam |
|
|
|
|
CYTAT A ja słyszałem że kosmici są wśród nas... To nie ten temat. Jak interesują Cię kosmici to załóż nowy temat i podziel się swoją wiedzą Problem narkotyków w szkole jest bardzo niebezpieczny i warto o tym pisać! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Bardziej mysle ze to problem propagandy, medialnego szumu, bo problem lezy nie w prohibicji(historia pokazala ze po prostu nie dziala a kto chce znalezc to znajdzie) tylko w mentalnosci ludzi...
non serviam |
|
|
|
|
Tu nie chodzi o prohibicję, ale o podstępne zniewalanie dzieci i młodzieży.
O oszustwo jakiego dopuszczają się dilerzy. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Dlatego nie masz pojecia o czym pisze...
Piszac o mentalnosci mam na mysli cala szeroko ujeta profilaktyke, za duzo telewizji ogladasz po prostu. non serviam |
|
|
|
|
Mam bardzo dobre pojęcie o czym piszę.
Piszesz o mentalności i profilaktyce a dyskusję o tym nazywasz propagandą czy medialnym szumem? Najpierw się czepiasz a później przyznajesz rację. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Myślę źe ktoś kto rozpuścił takie plotki chce zrobić złe wrażenie tej szkole. Dziś trwa walka o ucznia a z taką opinią szkoła ma marne szanse na pozyskanie większej ilosci uczniów więc tonący brzytwy się chwyta żeby zwabić do sąsiedniej szkoły w której pracuje tych jeszcze nie zdecydowanych. Do października będą plotki a potem wszystko ucichnie.
|
|
|
|
|
CYTAT Myślę źe ktoś kto rozpuścił takie plotki chce zrobić złe wrażenie tej szkole. Dziś trwa walka o ucznia a z taką opinią szkoła ma marne szanse na pozyskanie większej ilosci uczniów więc tonący brzytwy się chwyta żeby zwabić do sąsiedniej szkoły w której pracuje tych jeszcze nie zdecydowanych. Do października będą plotki a potem wszystko ucichnie. Wcale nie, bo kropka nie podała konkretnej szkoły. A nauka w szkołach już trwa trzeci tydzień, więc to trochę za późno i twoja teoria obalona Pozdrawiam "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Ale nie wiadomo kiedy plotka powstała, może w pierwszy dzień roku szkolnego? Na wakacjach by to nie wypaliło bo nikt się szkołą nie zajmuje, wszyscy wypoczywają.
|
|
|
|
|
CYTAT Mam bardzo dobre pojęcie o czym piszę. Piszesz o mentalności i profilaktyce a dyskusję o tym nazywasz propagandą czy medialnym szumem? Najpierw się czepiasz a później przyznajesz rację. w 100% nie masz pojecia, bo dzieci cukierki szkoly i narkotyki(o dziwo wszystkie na raz) to typowy temat ktory powraca co chwile a mowia o nim media, nie majac zielonego pojecia o zadnych konkretach ulubiony temat w TV zeby o czyms mowic jako o sensacji to jedna sprawa A druga sprawa to profilaktyka o ktorej takze nie masz zielonego pojecia, bo edukowawanie to cos innego niz zabranianie, nie sztuka jest zakazywac tylko edukowac... Odpowiednie podejscie tkwi w mentalnosci, czlowiek madrzejszy to czlowiek dojrzalszy w swoich decyzjach i zaden dealer mu nie straszny 3 sprawa to gdzie ja ci racje przyznalem? bo czytam juz 10 raz i nie widze... non serviam |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Mam bardzo dobre pojęcie o czym piszę. Piszesz o mentalności i profilaktyce a dyskusję o tym nazywasz propagandą czy medialnym szumem? Najpierw się czepiasz a później przyznajesz rację. w 100% nie masz pojecia, bo dzieci cukierki szkoly i narkotyki(o dziwo wszystkie na raz) to typowy temat ktory powraca co chwile a mowia o nim media, nie majac zielonego pojecia o zadnych konkretach ulubiony temat w TV zeby o czyms mowic jako o sensacji to jedna sprawa A druga sprawa to profilaktyka o ktorej takze nie masz zielonego pojecia, bo edukowawanie to cos innego niz zabranianie, nie sztuka jest zakazywac tylko edukowac... Odpowiednie podejscie tkwi w mentalnosci, czlowiek madrzejszy to czlowiek dojrzalszy w swoich decyzjach i zaden dealer mu nie straszny 3 sprawa to gdzie ja ci racje przyznalem? bo czytam juz 10 raz i nie widze... Najpierw zlekceważyłeś i wyśmiałeś temat wyjeżdżając z kosmitami, a później przyznałeś, że jednak edukacja w tym temacie jest ważna. Edukować przede wszystkim trzeba dzieci i młodzież oraz rodziców. A karać bezwzględnie dilerów! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Ale na jakich lekcjach dzieci miałyby być edukowane o narkotykach? Na wychowawczej? Nie każdy wychowawca wie coś więcej jak przecietny rodzic. A może na religii? Ksiądz........hmmm..........może wiedzieć więcej 😉.
|
|
|
|
|
i rodzic
i wychowawca i ksiądz i każdy nauczyciel powinien mieć wystarczającą wiedzę by właściwie i kompetentnie edukować dzieci i młodzież o ogromnej szkodliwości narkotyków! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
A skąd ma czerpać wiedzę o narkotykach wiejska kobieta, która wyszła za mąż w wieku 16 lat z brzuchem pod nosem jakieś 15 lat temu, potem po katolicku rodziła dzieci co rok i właśnie to ostatnie naste z kolei ma problem z narkotykami? W szkołach wiejskich nauczyciele pod tym względem głupsi jak uczniowie a ksiadz tylko o miłości prawi i to tej małżeńskiej. Znam realia szkoły wiejskiej bo od niedawna zamieszkałam na wsi i moje dzieci nie nadążają za rozumowaniem tych ludzi, ja też😊 PO PROSTU CZUJĘ SIĘ JAKBYM ZAMIESZKAŁA W NOWIUTKIM DOMU ALE TAK 25 LAT TEMU.Ludzie żyją tam tak i myślą też tak jak wtedy gdy byłam dzieckiem i w pamięci mam te rozmowy kobiet, sąsiadek.
|
|
|
|
|
CYTAT A skąd ma czerpać wiedzę o narkotykach wiejska kobieta, która wyszła za mąż w wieku 16 lat z brzuchem pod nosem jakieś 15 lat temu, potem po katolicku rodziła dzieci co rok i właśnie to ostatnie naste z kolei ma problem z narkotykami? W szkołach wiejskich nauczyciele pod tym względem głupsi jak uczniowie a ksiadz tylko o miłości prawi i to tej małżeńskiej. Znam realia szkoły wiejskiej bo od niedawna zamieszkałam na wsi i moje dzieci nie nadążają za rozumowaniem tych ludzi, ja też😊 PO PROSTU CZUJĘ SIĘ JAKBYM ZAMIESZKAŁA W NOWIUTKIM DOMU ALE TAK 25 LAT TEMU.Ludzie żyją tam tak i myślą też tak jak wtedy gdy byłam dzieckiem i w pamięci mam te rozmowy kobiet, sąsiadek. Mimoza!!Ty na wsi mieszkałaś?Na której plebanii?Na wsi ludzie ptaszyno wiedzą nieraz więcej niż byle jaki napływowy mieszczuch.O narkotykach też Z tekstów Twoich przebija wielka miłośc do księży Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Kawusia - mimoza - myślała, że napisze 2,3 posty "jako tako" na temat i nikt nic nie zauważy. Ale nieeee już zaczyna o księżach. Kobieto, Ty masz obsesję! To już jest prawie kliniczny przypadek...
|
|
|
|
|
CYTAT Kawusia - mimoza - myślała, że napisze 2,3 posty "jako tako" na temat i nikt nic nie zauważy. Ale nieeee już zaczyna o księżach. Kobieto, Ty masz obsesję! To już jest prawie kliniczny przypadek... Mimoza-paranormalna teraz kawusia.Ksieża narkotyków nie używają,chyba jej chodzi o kadzidło Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
"Narkotyki" to bardzo ogólne pojęcie, które może znaczyć wiele. |
|
|
|
|
Narkotyki to świństwo tak jak i Pelele
|
|
|
|
|
Jeśli są faktycznie takie narkotyki w szkołach powinno się zgłaszać to na policję
Kawusia, zablokują ci IP i się ci skończy rumakowanie |
|