|
|
|
CYTAT Ale ja w spódnicy czy sukience bardzo drażnię mohery kościelne. Nie mogę chodzić kobieco ubrana bo zaraz boją się o mężów i o naszego proboszcza że go w takim stroju zbałamucę. W stroju kobiecym to ja mogę chodzić po domu, na wyjście muszę ubrać spodnie bo inaczej bardzo mnie obgadują i bez przerwy upominają że elegancja nie jest na dzień powszedni a w niedzielę że za obcisłą sukienkę am, albo za krótką, albo jeszcze coś tam wymyślą żeby mi dokuczyć. No to ubieram dżinsy i koszulkę polo i śmigam między tymi zazdrośnicami żeby się nie narażać na obmowę. a właśnie, że nie, bo często spodnie bardziej mogą opinać niż zwiewna sukienka do kościoła ubieraj sukienki, a nie miniówki i będzie git CYTAT Rsta - nawet szwadron feministek nie odciągnąlby mnie od macierzyństwa. Chęć posiadania potomstwa to silniejsza jest od jakiejkolwiek ideologii. to bardzo się cieszę z tego "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Rsta - ja do kościoła nie chodzę. Tam same grzeszniki uczęszczają i na palcach jednej ręki wyliczyłabym prawdziwych wierzących którzy stoją w tłumie drani.
|
|
|
|
|
CYTAT Rsta - ja do kościoła nie chodzę. Tam same grzeszniki uczęszczają i na palcach jednej ręki wyliczyłabym prawdziwych wierzących którzy stoją w tłumie drani. Bo Kościół jest właśnie dla grzeszników! Jest jak szpital do którego się idzie po leczenie swojej grzeszności ... Ale wracając do feministek, to podoba mi się to co zostało napisane przez kosmal3006 i Pelele - bardzo sensownie. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Ale ja w spódnicy czy sukience bardzo drażnię mohery kościelne. Nie mogę chodzić kobieco ubrana bo zaraz boją się o mężów i o naszego proboszcza że go w takim stroju zbałamucę. W stroju kobiecym to ja mogę chodzić po domu, na wyjście muszę ubrać spodnie bo inaczej bardzo mnie obgadują i bez przerwy upominają że elegancja nie jest na dzień powszedni a w niedzielę że za obcisłą sukienkę am, albo za krótką, albo jeszcze coś tam wymyślą żeby mi dokuczyć. No to ubieram dżinsy i koszulkę polo i śmigam między tymi zazdrośnicami żeby się nie narażać na obmowę. Czy Ty uważasz się za Miss Pława i Stalowej i tylko Ty myślisz że Proboszcz tylko na Twój widok będzie chciał zgrzeszyć?Przecież w Stalowej tyle pięknych kobiet chodzi do Kościołów i nie tylko Ty. Słyszałem,ze wybhierasz się na piknik pod Kościołem Św Trójcy jutroUbierz się elegancko jak kobietai nie poprawiaj swej kobiecości. Proboszcza na pewno nie uwiedziesz,a moherkom tylko zazdrość bedzie,że nie mogą tak wyglądać jak Ty.Pozdrowienia dla Plebana Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
I wmówił taki jeden gość swojej żonie że nie powinna się malować ani kosmetyków żadnych używać a jedynie wodę z mydłem bo jest naturalnie piękna. Kobieta uwierzyła i śmierdzi w upały jak smoczyca bo nie używa antyperspirantu. Ale czuje się wyróżniona przez skapca męża.
|
|
|
|
|
Pelele ja nie uważam się za miss Pława ja jestem miss Stalowej Woli. I co kozi bobku?
|
|
|
|
|
CYTAT Pelele ja nie uważam się za miss Pława ja jestem miss Stalowej Woli. I co kozi bobku? Chyba jesteś miss emerytek kozia pipkoUbieraj się po kobiecemu, i nie udawaj ze nie chodzisz do Kosciola Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Jestem mamą, wychowuję dzieci, pracuję, w domu obowiązkami dzielę się z mężem i dziećmi, każde z nas robi to co wychodzi mu najlepiej, często to co lubi; jak najbardziej popieram działania feministek chociaż jak w każdej dziedzinie nie lubię fanatyzmu. Równość nie polega na tym, że będziemy wnosić pralki na 4. piętro a faceci opiekować się babciami pod koniec ich życia. Równość polega na tym, żeby każdy robił to do czego jest predysponowany, żeby mieć alternatywę, żeby moc wybrać i żeby za tę samą pracę być równo wynagradzanym. Działania feministek nie odnoszą się jedynie do praw kobiet.
Uwielbiam dzieci!!! zwłaszcza te płci męskiej pomiędzy 20 a 40 rokiem życia |
|
|
|
|
Kawusia, prawdziwa dama nie używa takich słów ...
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Okey okey, ja tylko mam pytanie... czemu kobiety zarabiają mniej w tym samym zawodzie co mężczyzna?
|
|
|
|
|
Nie jest to regula choc takie przypadki istnieja.N.p w Budapeszcie autobusami miejskimi i trolejbusami kieruje wiele kobiet i nie maja stawek niższych od mężczyzn.Sa zawody w których kobiety niestety sa gorsze od mężczyzn i tam zapewne maja mniejsze stawki niż oni. A tramwajarki w naszych miastach tez maja stawki jak mezczyzni.
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Rsta - a prawdziwy mężczyzna to może tak napisać?
|
|
|
|
|
CYTAT Okey okey, ja tylko mam pytanie... czemu kobiety zarabiają mniej w tym samym zawodzie co mężczyzna? Właśnie to pokazały same feministki na tym filmiku wnosząc lodówkę na 4 piętro Jeżeli w zawodzie tragarz, wyniesienie lodówki na 4 piętro kosztuje powiedzmy 100 zł, to dwóch mężczyzn zarobi po 50 zł, a cztery kobiety zarobią po 25 zł. Logiczne? To czysta matematyka. Dlatego ilumi w większości masz rację za wyjątkiem pewnych zawodów, np. tragarza ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Ale my potrafimy 5 pac wykonywać jednocześnie a mężczyźni mają problem z wykonaniem 2. Kozi bobek zaraz zaatakuje że on się modli, odprawia mszę, obserwuje damy kobieco ubrane, zamienia wafla w ciało, wino w krew i jeszcze pierdnąć na ołtarzu jest w stanie.
|
|
|
|
|
CYTAT Kawusia, prawdziwa dama nie używa takich słów ... Nie zartuj.Damy na Plawie nie uświadczysz.Tam nawet w niedziele damy w gumofilcach paraduja Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Prac miało być.
|
|
|
|
|
CYTAT Rsta - a prawdziwy mężczyzna to może tak napisać? Też nie może tak pisać, proszę się nie obrażać! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Okey okey, ja tylko mam pytanie... czemu kobiety zarabiają mniej w tym samym zawodzie co mężczyzna? O to feministki typu tłusta Środa nie walczą. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Pisanie prawdy nie może nikogo obrazić.Mimoza stosujesz wyzwiska i potem jak ktoś Ci tym samym odpowie podnosisz larum
|
|
|
|
I ciągle wtrąca o tych księżach. Jakaś obsesja.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Peleluniu, Pelelelusiu jakie larum? Po prostu zakładam nową pocztę i nowy nick obieram bo mnie Peleleluniuniunio bez przerwy blokuje. Mam czas, mogę i tysiąc nicków założyć, możecie mnie blokować.
|
|
|
|
|
Miruś to nienawiść do ludzi w sutannach. Nie lubię dwulicowych ludzi.
|
|
|
|
|
Prawdopodobnie pracuje na plebanii i dostala bana na pobory od swego Plebana za te wpisyStad frustracja i napad na KK.JAk Pleban zacznie placic to i orientacje zmieni
|
|
|
|
U diabła nie pracowałabym nigdy.
|
|
|
|
|
ech, ta sama praca, nie wumagajaca wysiłku fizycznego a płaca mniejsza dla kobiety. Takie są realia w Polsce i na świecie. Gdzieniegdzie na świecie już zaczeli karać takie postępowanie w firmach... szkoda, że jeszcze nie w Polsce...
https://www.youtu(...)YfMtgEdI |
|