|
|
|
Witam chciałem napisać przypadek jaki miał dzisiaj miejsce. Zamówiłem pod sklep taxi, bo nie miałem jak się zabrać z monitorem. Zadzwoniłem pi taxi, a miałem darmowy kurs. Po włożeniu na tylne siedzenie taksówkarz odmówił kursu za darmo. Powiedział że tego nie zabierze, bo on takich rzeczy nie wozi. To był dopiero początek wszystkiego. Na moje pytanie, czy zawiezie mnie za darmo jak należy się gratis odmówił i że mam mu zapłacić. Powiedziałem mu, że w takim razie biorę inną taksówkę, to nagle z wielką łaską zapytał, gdzie jedziemy. W czasie jazdy do mnie z tekstem, że już dzisiaj drugi taki kurs, że ktoś się z czymś zabiera i ma dość takich kursów. Powiedziałem mu, że kogo on zabiera, to mnie nie interesuje. W końcu zapadła cisza. Dyspozytorka dała mu kolejny kurs, to z wielką łaską go przyjął. I coś gadał pod nosem. Jeżeli zamówcie taxi i będzie to kierowca z numerem 21, to żeby oszczędzić nerwów bierzcie z miejsca inną. Cała sytuacja nie ma na celu wyżalenia się, a przestroga, że tacy ludzie nie powinni wozić ludzi jak im się nie podoba praca i tak podchodzą do klientów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A ja dziś jechałem taxi starym focusem w kombi z bardzo sympatycznym kierowcom polecam tego pana serdecznie.
|
|
|
|
|
A ja polecam i pozdrawiam Pana Stasia
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
kesiek - jakiej marki auto było ?
|
|
|
|
|
Nie zwracałem jakiej marki. Ale, to taksówkarz, który jeździ kilkanaście lat. Nr 21 jak się zamawia taxi.A najlepszy tekst jaki powiedział, że jak bym nie miał żadnego towaru, to bym pojechał za darmo, bo nic nie musi wozić. Ale i tak pojechałem gratis jak kazałem zamówić sobie innego kierowce. Potem sie czepił, że nie jest widoczna w jednym miejscu pieczątka. To mu powiedziałem niech sobie taksówkarze tusz ze sobą wożą do pieczątek, to będą dawali wyraźnie.
|
|
|
|
|
CYTAT A ja dziś jechałem taxi starym focusem w kombi z bardzo sympatycznym kierowcom polecam tego pana serdecznie. granatowy focus i starszy kierowca?tez polecam..... Człowiek mądrzeje z wiekiem, najczęściej jest to wieko od trumny... |
|
|
|
|
Kesiek, czy nie był to przypadkiem niebieski Ford Smax? Jeśli tak to wcale bym się nie zdziwił.
|
|
|
|
|
a nie biała dacia lodgy?
|
|
|
|
|
widać, że wiele osób ma już swoje doświadczenia
Ja swego czasu też wrzuciłem temat na podobny wątek: http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=870826 Może kiedyś, ktoś zrobi konkurencję bo obecnie wg mnie nie ma w Stalowej porządnej firmy taksówkarskiej. |
|
|
|
|
Ja tez zamawiałam radio taxi do pewnego momentu...dwa miesiące temu, upalny dzień ok.18 godz. 35 stopni, chociaż zamawiałam taxi na 5 osób, podjeżdża jakiś zdezelowany osobowy, jak wsuadl pasażer z przodu to nie pozwolił mu otworzyć okna!! Ja z tylu otworzyłam i może z racji ze jestem kobieta nie zwrócił mi uwagi...oczywiście nie bylo klimatyzacji!!!! Szok!! Juz nie zamawiam radio taxi, nie ryzykuję...albo trzeba być bezczelni jak oni..tylko niestety jestem osoba empatyczną 😞 no tak, niestety...
|
|