|
|
|
CYTAT @ kosmal Pochwal sie swoim wykształceniem. Kwestię istnienia szatana można rozważyć teoretycznie ale ateista nigdy nie powie, że jest gotow sprzedac swoja duszę, no chyba, ze dziś nim jest a jutro jak sie zmieni koniunktura to już nie. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Ja się nie lubię chwalić. Jestem skromny. |
|
|
|
|
CYTAT Ja się nie lubię chwalić. Jestem skromny. "Nie musisz tego widzieć. Od tego jestem ja. Właśnie po to kształci się politologów, żeby widzieli tak rzeczy, i oświecali nieoświeconych." Te Twoje slowa powyżej sa z sasiedniego tematu, właśnie świadczą o Twojej skromności "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Podzieliłem się z tobą moją wiedzą. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Za 50 lat jak już będę stara oddam swoją duszę diabłu bez mrugnięcia okiem za 6 liczb w lotto przy kumulacji. Na dębową trumnę, wycieczkę dookoła świata ( mam nie umrzeć i być sprawna żeby każdy zakątek globu zwiedzić) musi mi to diabeł zagwarantować. Wyruszę wtedy w świat a na końcu drogi do Częstochowy na Jasną Górę do egzorcysty co by mi duszę odebrał diabłu przed śmiercią. No chyba że tu jaki w okolicy Stalówki jest w pogotowiu to wrócę a stare śmieci. Obiecuję egzorcyscie że zostawię dolę dla niego za usługę. Może Maybacha? Trochę grosza co by egzorcysta poszalał na Kanarach? Na 50 lat zapewniam wikt i opierunek za tą przysługę. Jest tu jaki chętny? Po pierwsze to grzech przeciwko Duchowi Świętemu, który nie będzie odpuszczony, a po drugie nie zdążysz wrócić, bo szatan się o to postara ... CYTAT kawusia Ale egzorcysta też się będzie starał. Jaki znowu grzech? Ani słowem o gołębicy nie wspomniałam? kawusia Cwaniakowanie w Twoim stylu jeszcze nie wyszło nikomu na zdrowie. Wrzucasz w temacie tyle postów choć wiedzę masz mizerną i próbujesz nadrabiać tupetem. Aż żal mi Ciebie, dlatego Ci wytłumaczę o co chodziło RSTA z tą "gołębicą". Zacznę od tego, że Biblia jest wiarygodna i uznana historycznie. Z niej to pochodzi ten fragment: „Zaprawdę, powiadam wam: wszystkie grzechy i bluźnierstwa, których by się ludzie dopuścili, będą im odpuszczone. Kto by jednak zbluźnił przeciw Duchowi Świętemu, nigdy nie otrzyma odpuszczenia, lecz winien jest grzechu wiecznego". Mówili bowiem: "Ma ducha nieczystego". (Mk 3,28-30) W Twojej wypowiedzi wyczytuję: - Sprzeciwiać się uznanej prawdzie chrześcijańskiej. Są tacy ludzie, którzy oszukują swoje sumienie. Mówią np. "Ja w Boga wierzę, nikomu nic złego nie robię, wierzę w to, czego uczą w Kościele, ale za nic nie uwierzę, by Bóg mógł być tak surowy, żeby mnie karać za to, że żyję bez ślubu". Jeśli ktoś utwierdza się w takim stanie, przeżyje całe życie w grzechu śmiertelnym i w końcu umrze bez pokuty i żalu. Wiadomo, że śmierć w takim stanie oznacza potępienie wieczne. - Przeciwko zbawiennym natchnieniom mieć zatwardziale serce. Przypuśćmy, że ktoś popadł w grzechy śmiertelne. Brnie z jednego grzechu ciężkiego w drugi. Ale Boże miłosierdzie chce go ratować, bo może ktoś modli się za niego. Pan Bóg przypomina wtedy takiemu grzesznikowi o nagrodzie i karze wiecznej, czasem stawia na jego drodze kogoś, kto go wzywa do opamiętania. Wszystko na próżno. Grzesznik taki prawie siłą tłumi w sobie myśli o Bogu i życiu wiecznym, bo na przykład chce zaimponować swojemu bezbożnemu towarzystwu albo boi się, że będzie musiał zrezygnować z popełniania takiego czy innego grzechu, do którego już jest mocno przywiązany. Zresztą powody mogą być różne. Jednak uporczywe odrzucanie myśli o pokucie, prowadzi do zatwardziałości sumienia i w efekcie do śmierci w grzechu śmiertelnym. - Odkładać pokutę aż do śmierci. Iluż to się zawiodło i przegrało swoje życie na wieki, bo liczyli na to, że dopóki śmierć jest daleko, to można grzeszyć. "Jak śmierć będzie blisko, to się nawrócę" - mówili sobie. A tymczasem śmierć przyszła niespodziewanie, wcale nie czekała na starość ani chorobę. Pomyślmy, iluż to ludzi wychodzi rano w zdrowiu ze swego domu, by do niego już nigdy nie wrócić. Śmierć przychodzi nagle i niespodziewanie: zawał serca, wylew krwi do mózgu, wypadek... Przyczyn może być mnóstwo. Jakże bardzo oszukują się ci, którzy nawet nie pomyślą o pokucie za swoje grzechy, bo liczą na to, że będą żyć długo... A tymczasem ona przyjdzie jak złodziej, kiedy się jej nikt nie spodziewa i nie ma czasu na nawrócenie w ostatniej chwili. |
|
|
|
|
Ciekaw jestem czy Kawusia coś z tego zrozumiała.No i czy sobie coś z tego przyswoiła
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
ja_Janek - szacunek za ten tekst.
Nic dodać nic ująć. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Ja janek - kochany mój proboszczu a dlaczego ty nie rozdajesz biednym wszystkiego co masz żeby zasłużyć na niebo? Wozisz się co pół roku coraz to nowszym samochodem i jakoś nie boli cię jak emerytka nie ma na lekarstwa jak wyciągasz łapę po co łaskę wcale nie dobrowolną a mnie chcesz straszyć potępieniem wiecznym? A idź do diabła.
Moherowe berety - ja żartuję a wy jak te sztywniaki. Nie żebymcoś miała przeciw sztywności ale potrzebny jest do tego odpowiedni czas i miejśce 😉 |
|
|
|
|
Nie jestem tego taki pewien czy to co jest napisane jest prawda jakoby Gaga szukała pomocy u egzorcysty sądząc po jej geście ręką(symbol rogów) w szpitalu to nadal trzyma silne więzi z ciemna stroną.
https://www.instagram.com/p/BZCB3XIArnF/ http://muzyk(...),2440772 |
|
|
|
|
CYTAT Moherowe berety - ja żartuję a wy jak te sztywniaki. Nie żebymcoś miała przeciw sztywności ale potrzebny jest do tego odpowiedni czas i miejśce 😉 Wie3m wiem,ze nie masz nic przeciw sztywności.Pleban podobno ma wszystkie palce w gipsie Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Battlefield
Bo to nie jest takie proste od razu się odciąć od szatana. To często trwa bardzo długo. A pod opieką egzorcysty pozostaje się jeszcze dłużej. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Rsta - ta galeria zdjęć w konkatedrze to twoja robota? Powariowały chłopy w sukienkach na punkcie damskich macić? Jeszcze raz powiem - jak kobieta nie chce dziecka to żaden przepis tego nie zmieni. Wyjedzie za granicę i zrobi to legalnie. Kościół jest od nauczania kobiet a nie stroną w sporze i sędzią nad grzesznicami co nie chcą dzieci. Wszystko co narzucone i podparte kodeksem karnym bedzie kolejną porażką w utrzymaniu liczby wiernych,praktykujacych. Niedługo w kościołach same babki po menopauzie będą siedzieć na mszach, zobaczysz.
|
|
|
|
|
Kościołowi nie zależy na utrzymaniu ilości dwulicowych katolików i nie zamierza zmieniać przykazań a tym bardziej faktów medycznych!
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Ja tam żadnych ran nie noszę. Aborcji poddają się takie kobiety które nie mają sumienia. Czy ktoś taki byłby dobrym rodzicem? Wydaje mi się że zmuszanie tych gotowych do aborcji a nie mogących tego zrobić unieszczęśliwi te dzieci urodzone na siłę. Niechciane dzieci będą niekochane a z takich relacji powstanie tylko człowiek bandyta. Może się tak zdarzyć że za 20 lat padniesz ofiarą jakiegoś bandyty o którego życie tak dziś walczysz. Nie boisz się tych niechcianych dzieci? Ja się boję.
|
|
|
|
|
współczuję Ci takiego toku myślenia ...
prewencyjnie zabijać dzieci? nie widzę sensu z Tobą dalej dyskutować! Wracając do tematu: Obecnie jest wiele osób zniewolonych i jest wielka potrzeba egzorcystów! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Ależ ja nie popieram aborcji, ja tylko uważam że dziecko nie będzie szczęśliwe przy rodzicu który go nie chciał a bez miłości rodzica może wyrosnąć tylko psychopata. Dzieci powinny się rodzić ale te chciane a nie urodzone przez nakaz ustawy.
|
|
|
|
|
Jednym słowem - jak ktoś może nie być szczęśliwy.... zabić.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Bardzo prosto pojmujesz świat. Po prostu edukować młodzież żeby nigdy nie doświadczyli niechcianych ciąź. Zamiast lekcji religii wprowadzić lekcje seksualności i radzenia sobie z problemami dorastania. Niech dzieci nie uczą się seksu z internetu ale od fachowców, psychologów, seksuologów, lekarzy ginekologów. Szkoły zamiast tego serwują młodzieży lekcje prowadzone przez starych kawalerów w sutannach na których uczą się modlić o brak ciąży.
|
|
|
|
|
To o czym mówisz w Szwecji doprowadziło do katastrofy wśród dzieci.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Ależ ja nie popieram aborcji, ja tylko uważam że dziecko nie będzie szczęśliwe przy rodzicu który go nie chciał a bez miłości rodzica może wyrosnąć tylko psychopata. Dzieci powinny się rodzić ale te chciane a nie urodzone przez nakaz ustawy. To niech oddadzą dzieci do adopcji. Wiele par chce a nie może mieć dzieci! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Niewinność dzieci trzeba chronić a nie niszczyć.
Kolejna co chce świata bez Boga. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Rsta - mam przykład widziany na codzień jak wygląda życie dziecka adoptowanego. Nikomu nie życzyłabym takiego bezdusznego rodzica który chce upozorować szczęśliwość swojej rodziny na pokaz biorąc dziecko z domu dziecka.
Miruś ty to sobie na za wiele nie pozwalaj bo moja cierpliwość na twoje chamstwo się zaczyna kończyć. Moderowano przez: magpie Nie nabijaj postów. Moderuj swoje wypowiedzi! Ile razy można upominać o to samo!
|
|
|
|
|
CYTAT Rsta - mam przykład widziany na codzień jak wygląda życie dziecka adoptowanego. Nikomu nie życzyłabym takiego bezdusznego rodzica który chce upozorować szczęśliwość swojej rodziny na pokaz biorąc dziecko z domu dziecka. Czyli wg Ciebie lepiej zabić dziecko? Bo Twoja edukacja seksualna oparta na antykoncepcji na nic się zda, a tylko zwiększy ilość niechcianych ciąż! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Znowu się czepiasz magpie? Tyle masz do roboty żeby je sumować i cieszyć się z tego że dzięki mnie jakoś ruszyło to forum z postoju w galop. Ty się czep tych głupich katabasów co mnie atakują i obrażają na każdym kroku za poglądy.
Moderowano przez: magpie Naprawdę moje zadanie? 20 za łamanie regulaminu. Przystopuj trochę z epitetami. Na forum starajmy się szanować innych i ich poglądy.
|
|
|
|
|
Rsta - antykoncepcja nie zwiększa ilości ciąż a je ogranicza. Może jakiś wykład ginekologa byś znalazł najpierw zanim naprzyciskasz na klawiaturze bzdur?
|
|