|
|
|
CYTAT CYTAT ..........................,a przy okazji za nawrócenie się Andrzejka i jemu podobnych Mnie nie trzeba nawracać. Coś lub ktoś kolego miesza ci w głowie. Widać,że nie wiesz co ci jest potrzebne.Mimo twoich niemiłych wypowiedzi modle się za ciebie i takich jak ty.Modlitwa za ciebie nie zaszkodzi ani tobie ani mnie a jedynie może pomóc, Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Ja wiem co jest mi potrzebne, nie martw się o mnie ;-) jak masz taką potrzebę to módl się za mnie. Nie przeszkadza mi to.
Pomódl się jeszcze i poproś Boga o większe możliwości wykorzystania własnego rozumu ;-) Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Ja wiem co jest mi potrzebne, nie martw się o mnie ;-) jak masz taką potrzebę to módl się za mnie. Nie przeszkadza mi to. Pomódl się jeszcze i poproś Boga o większe możliwości wykorzystania własnego rozumu ;-) Pan Bóg jak chce kogos ukarać ,to mu rozum odbiera.Niestety ale jesteś tego widomym przykładem.O mój rozum nie musisz się zamartwiać nieszczerze.Modle się codziennie rybko na różańcu za siebie i takich jak ty Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
CYTAT (Pele) Pan Bóg jak chce kogos ukarać ,to mu rozum odbiera. Poważnie? Może pokapował się, że te codzienne modlitwy są nieszczere ;-) Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Panowie, te złośliwości połączone z tematem modlitwy różańcowej są zupełnie niepotrzebne ...
Na siłę nikogo nie nawrócimy, a na pewno nie tego, kogo obrażamy ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Panowie, te złośliwości połączone z tematem modlitwy różańcowej są zupełnie niepotrzebne ... Na siłę nikogo nie nawrócimy, a na pewno nie tego, kogo obrażamy ... Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Mało zawdzięczają naszemu miłosierdziu? Teraz czasy nawróceń, gdy płacz i zgrzytanie zębów na totalnej opozycji. Czekamy
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT (Pele) Pan Bóg jak chce kogos ukarać ,to mu rozum odbiera. Poważnie? Może pokapował się, że te codzienne modlitwy są nieszczere ;-) No tak....wyraz "kapuję"to wyraz związany nierozerwalnie z toba i twoimi donosami do modkaKapuj kapuj aż przestaniesz być zezowaty umysłowo i głuchy na prawe oko rst,,,pisanie prawdy o durniu nie jest obrażaniem,tylko uzmysłowieniem mu,że ma aberracje resztek tego co dumnie nazywa mózgiem,czy rozumem.Odmawiam za niego różaniec i za takich jak on Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Pelele pisanie o kimś dureń jest obrażaniem ...
Módl się ale nie obrażaj! Ks bp Ryś mawia, że jeżeli nie upominasz bliźniego z miłością to zamilcz. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Pelele pisanie o kimś dureń jest obrażaniem ... Módl się ale nie obrażaj! Ks bp Ryś mawia, że jeżeli nie upominasz bliźniego z miłością to zamilcz. Nikogo nie obrażam,tylko odpowiadam na zaczepki. A może zacytujesz madrego inaczej bp Polaka czy bp Nycza?Obaj sa siebie warci.Dołacz do nicj jeszcze bp Pieronka Jestem wierzącym katolikiem,ale nie dewotem ani bigotem i rzeczy nazywam po imieniu bez okresleń biblijnych.Jeśli nie napietnuje chama czepiającego się wszystkich moich wypowiedzi będę przez niego traktowany jak łajno.On sam mi to przypomina i z wyglądu i zapachu ale ktoś mu musi to uzmysłowić.Będę mu odpowiadał czy Ci się to podoba czy tez nie. A wymie niony przez Ciebie typ,to nie mój blizni tylko bliżni jakiegoś Kałmuka,Chazara czy tez bolszewika Niech zerknie do muszli klozetowej i zobaczy tam swoje odbicie.Pieszczenie i miłośc bliźniego dały efekty w Vivo,Monachium,Paryżu czy Brukseli.Bp.Ryś o którym piszesz może śmialo wygłaszać swoje teorie nt miłości bliźniego-nie majac styczności z życiem tych,ktorych do tego napomina.Wojnę można przeczekać siedząc w bunkrze i z niego wysyłać wzniosłe nauki i komentarze.Czy suspenda bp Polaka była z miłości,czy ze złości?A czy niejaki Paetz/biskup/molestował z miłości czy ze zboczenia swoich kleryków?Głosił kazania o miłości a był zboczeńcem.Nie cytuj mi słów i powiedzeń biskupów,bo to ludzie jak i my i grzesznicy jak my. Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Nie wkladaj wszystkich biskupów do jednego worka.
Sa też grzesznikami, ale są też posłani głosić Słowo Boże. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Ani bp Nitkiewicza,ani tymbardziej bp Jędraszewskiego który dziś otrzymał paliusz nie zaliczam do wymienionych.Pasterz czyli ten który głosi słowo Boze powinien być wyselekcjonowany bez złej przeszłości i jego słowa powinny być wyważone a czyny godne sługi Bozego.Parszywe owce i tacy też pasterze powinni być wyrzuc ani z KK a nie przenoszeni z miejsca na miejsce na synekurę.Wzorem dla pozostałych powinien być abp Jędraszewski.
Odpowiedzi na chamskie zaczepki Jędruli nie przeszkadzają mi w odmawianiu różańca. Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
za biskupów też się musimy modlić ...
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Biskupi zamiast wzniosłych pouczeń powinni się za nas i za siebie modlić.Od tego są duchownymi i temu maja poswiecac swój czas i POWOLANIE!!
|
|
|
|
Powinni robić jedno i drugie: modlić się i nauczać.
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Powinni też popracować nad przywiązaniem do materialnych zbytków.
Przynajmniej niektórzy z nich.... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Powinni robić jedno i drugie: modlić się i nauczać. Niektórzy z nich zapominają kim są i co maja robić.Miast się modlić i nauczać zbijają kasiorę Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Powinni robić jedno i drugie: modlić się i nauczać. Niektórzy z nich zapominają kim są i co maja robić.Miast się modlić i nauczać zbijają kasiorę każdy z nas też zapomina co do nas należy ... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Powinni robić jedno i drugie: modlić się i nauczać. Niektórzy z nich zapominają kim są i co maja robić.Miast się modlić i nauczać zbijają kasiorę każdy z nas też zapomina co do nas należy ... To nie powinno dotyczyć elity KK.Oni maja świecic przykładem dla swoich wiernych,ale sprzedali się mamonie.Miedz brzęcząca i cymbał brzmiący to najlepsze określenie dla wyrodków stanu kapłańskiego.Oni nie powinni zapominać kim sa i dla kogo służą. Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Masz rację, że nie powinno tak być, ale skoro Judaszowi zabrzęczały srebrniki i sprzedał samego Jezusa, to teraz księża nie będą narażeni na tego typu pokusy, nie mając przy sobie Jezusa tak blisko?
Nie chcę bronić księży, którzy się pogubili, ale chce stanąć w obronie tych księży, którzy są wierni Jezusowi, a tacy są i dziękuję im za to. Natomiast za księży czy biskupów, którzy się pogubili trzeba nam się modlić, a jeśli nadarzy się okazja bratersko upomnieć. Ale bratersko z miłością, a nie z nienawiścią. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
A jeśli oni jak Polak mówia o swoich braciach w sutannach z nienawiścią?SUSPENDA!!!Wstyd!!Jak można tak mówić!!Nycz kochający Sowę i wybaczający mu ekscesy niegodne kapłana zamiast usunac go z posługi kapłańskiej!!
Ja wszystko rozumiem ale nie rozumiem tego,że KK tak niechętnie pozbywa się ze swoich szeregów pederastów,pedofili czy takich POlitycznych odpadów jak Lemanski czy Sowa.Modlitwa ich nie zmieniła i nie zmieni,ani tez obecnośc Chrystusa.To padlina,ktora nie powinna nosić sutanny.Ocena moja jest surowa,ale oni tez nas tak traktują i na nic dobrego te wyrodki nie zasługują Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Powiem Ci, że tez wiele rzeczy nie rozumiem, ale przez to, że wszystkiego nie znamy wszystkich powodów dlaczego tak ktoś postępuje.
Bóg zna wszystko i każdego oceni w swoim czasie. Nie do nas należy ocenianie. My musimy szukać prawdy. "Nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni" To, że modlitwy nie pomogły to może znaczy, że za mało albo źle się modlimy. „Modlicie się, a nie otrzymujecie, bo się źle modlicie” To, że ktoś ma w sobie nienawiść, to nie znaczy, że i my mamy prawo do takiej samej nienawiści: Mawiał bł ks Jerzy Popiełuszko: "Zło Dobrem Zwyciężaj" "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
A gdzie jest napisane:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB?
|
|
|
|
w starym
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT A gdzie jest napisane:OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB? CYTAT w starym "Kto mieczem wojuje, od miecza ginie" "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|