|
|
|
Oko za oko ząb za ząb.
Miłuj bliźniego jak siebie samego Miłością przebaczaj bliżniemu Kto mieczem wojuje od miecza ginie.JAk dostane w pysk,to mam nadstawić drugi policzek Ora et labora-Modl się i pracuj- Której to sentencji mam słuchać jako wierzący katolik? Jest jak widać wiele sprzeczności.Poradż mi rst. Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Pierwszeństwo przed Starym ma Nowy Testament.
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Pierwszeństwo przed Starym ma Nowy Testament. Zgoda,ale czy w Nowym Testamencie nie ma kontrowersji? Już nie musisz odpowiadać.Znalazłem w swoich książkach Stary Testament,a Nowy mam pod ręka.Kończę to bo to nie na temat różańca Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Nowy Testament to nowe przymierze wszystkich ludzi ze Zbawicielem. Wcześniej byli prorocy którzy Go zapowiedzieli. Jezus powiedział ze On jest drogą.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Pierwszeństwo przed Starym ma Nowy Testament. Zgoda,ale czy w Nowym Testamencie nie ma kontrowersji? Jeżeli masz wątpliwości to dobrze byłoby abyś je sobie wyjaśnił. CYTAT Kończę to bo to nie na temat różańca Różaniec to również, a może przede wszystkim rozważanie tajemnic, które są własnie w Nowym Testamencie. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Jeżeli masz wątpliwości to dobrze byłoby abyś je sobie wyjaśnił.
Jak każdy człowiek małej wiary nie rozumiem wielu tajemnic naszej wiary bo nie jestem teologiem i trudno mi je zrozumieć.Umysł człowieka niestety nie jest w stanie zrozumieć istnienia Boga,stworzenia świata i wogóle życiaRozmawiałem kiedyś o swoich wątpliwościach w klasztorze Ojców Kapucynów u spowiedzi i spowiednik przyznał mi że wielu ludzi ma takie same rozterki jak ja. Codziennie odmawiam dziesiatke różańca myśle o Bogu,dziękując za każdy dzień życia,ale nadal wielu tajemnic wiary nie jestem w stanie pojąć. Zapewne znowu jakiś jEDRUŚ napisze że jestem głupkiem Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Masz rację, ja również mam wiele pytań i wątpliwości bo Wszechmogącego Boga człowiek swoim rozumem nie może ogarnąć.
Dlatego tak ważne są rozmowy, wykłady, kazania, konferencje, spowiedzi, rekolekcje, itd. Po to też rozmawiamy na forum, aby wymienić się swoimi doświadczeniami i przemyśleniami... Różaniec i czytanie Pisma Świętego pomaga! ---------------------------------------------- Ufam, że nasz Różaniec do Granic ustrzeże nas przed takim karygodnym postępowaniem, obecnie widzimy we Francji, gdzie chcą usunąć krzyż z pomnika Jana Pawła II. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
----------------------------------------------
Ufam, że nasz Różaniec do Granic ustrzeże nas przed takim karygodnym postępowaniem, obecnie widzimy we Francji, gdzie chcą usunąć krzyż z pomnika Jana Pawła II.[/cytat] Miasto węgierskie w razie usunięcia chce ten pomnik przenieść do siebie. Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
PROSTA WEEKENDOWA SONDA.
Kto z Was uważa, że to dobry pomysł? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ufam, że nasz Różaniec do Granic ustrzeże nas przed takim karygodnym postępowaniem, obecnie widzimy we Francji, gdzie chcą usunąć krzyż z pomnika Jana Pawła II. Miasto węgierskie w razie usunięcia chce ten pomnik przenieść do siebie. Beata Szydło też wyraziła chęć zabrania tego pomnika do Polski "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT PROSTA WEEKENDOWA SONDA. Kto z Was uważa, że to dobry pomysł? Pomysłów tumana nie powinno się oceniać Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Bez Boga, ani do proga!
|
|
|
|
Dzisiaj Halloween. Noc duchów. |
|
|
|
|
Licht, Ty jako zadeklarowany ateista wierzysz w dusze ? Powinieneś chyba zweryfikować swoje poglądy.
|
|
|
|
|
Módlcie się o mamonę dla mnie, do wszystkich możliwych duchów |
|
|
|
|
Do duchów się nie modlimy. O dusze się modlimy.
Demony to przecież twoja specjalność Nacht. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@ Art Moderowano przez: magpie Przeszkadzasz w dyskusji na temat!
|
|
|
|
|
Troll w formie. Zbanujcie go wkóncu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Czy to tył medalika Sw Benedykta? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Czy to tył medalika Sw Benedykta? Tak "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
VRSNSMV – SMQLIVB ”Vade Retro Satana, Numquam Suade Mihi Vana – Idź precz szatanie, nie kuś mnie do próżności - Złe jest to co podsuwasz, sam pij truciznę. Ergo sum peccatore, Natch. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Nie znam języka łacińskiego. |
|
|
|
|
Natch to slang od naturalnie, oczywiście,,, :-)
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@ Art Moderowano przez: magpie 20 pkt. za pisanie nie na temat mimo upomnień
|
|