|
|
|
Po to Bóg dał nam wolną wolę abyśmy sami mogli wybrać.Ty wybrałeś niewiarę a ja wiarę,wiec nie wciskaj mi swoich płytkich argumentow nie popartych poważnymi i wiarygodnymi faktami,Tematem jest różaniec a nie satanizm czy ateizm i tego się trzymajmy
Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Po to Bóg dał nam wolną wolę abyśmy sami mogli wybrać.Ty wybrałeś niewiarę a ja wiarę,wiec nie wciskaj mi swoich płytkich argumentow nie popartych poważnymi i wiarygodnymi faktami,Tematem jest różaniec a nie satanizm czy ateizm i tego się trzymajmy Wczoraj wikary mi mowil co innego. Moj maz byl nawet zazdrosny ale przypomnial sobie ze niedawno wyszedl z wiezienia i sie uspokoil. |
|
|
|
|
CYTAT Po to Bóg dał nam wolną wolę abyśmy sami mogli wybrać.Ty wybrałeś niewiarę a ja wiarę,wiec nie wciskaj mi swoich płytkich argumentow nie popartych poważnymi i wiarygodnymi faktami,Tematem jest różaniec a nie satanizm czy ateizm i tego się trzymajmy Tak jak pisalem wczesniej, ze czlowiek jest tak skonstruowany ze musi w cos wierzyc, wiara spelnia pozytywna role w zyciu czlowieka, natomiast twoja ocena czy w cos wierze i zalozenie ze 'wybralem niewiare' jest co najmniej bezzasadne i smieszne bo wszyscy katolicy cechuja sie bardzo niska tolerancja dla innych wyznan, a nawet negowaniem ich, twierdzac ze ich wiara jest jedyna i sluszna... Oddzielmy jeszcze religie od wiary o czym wspominalem wczesniej, religia zinstytucjonalizowana oparta jest tylko i wylacznie na pieniadzu i zerowaniu tych madrzejszych na naiwnosci tych glupszych. Jesli nie rozumiesz o czym pisze, to dajmy spokoj jalowej dyskusji bo katolikow takze cechuje niski krytycyzm w stosunku do samych siebie, a religie... zobacz ile przelaly niewinnej krwi 'w imie Boga' przez tysiaclecia, ile nienawisci z nia zwiazanej ile podzialów i Bog jest miloscia? NIE, poki religie ustala element ludzki...I na tym zakoncze non serviam |
|
|
|
|
CYTAT religia zinstytucjonalizowana oparta jest tylko i wyłącznie na pieniądzu i zerowaniu tych mądrzejszych na naiwności tych głupszych. Takie "argumenty" to początki XIX wieku - postmodernizm. Romans z upadłym materialistycznym marksizmem nastąpił po wykazaniu się "mądrzejszych" komunistów w ZSRR i "najmądrzejszego" Mao w Chinach. Tak powstał współczesny tzw. wojujący ateizm, pełen odniesień do głupawych pseudo-naukowych przypuszczeń materialistów i postmodernistycznej relatywizacji prawdy (liberalny zamordyzm). Wykaz się swoją Supreme Mądrością i bezinteresowną szczodrością bez inwektyw, a zostaniesz zauważony. Zacznijmy rozgrzewką dla umiejscowienia się w realiach światopoglądowych. Dlaczego liberalna lewica zazdrośnie kontroluje wszystkie media, po co to robi tak nachalnie skoro prawda sama się utrzyma? I co się stało z GW gdy straciła utrzymanie od rządu. Czy świadczy to o rzeczywistej popularności szerzonych przez gazetę poglądów (np. twoich)? Skąd czerpiesz przekonanie o ważności wyrażonego osądu? Kto jest źródłem tej wiedzy? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Zadałem Ci pierwszy pytanie i pierwszy oczekuję odpowiedzi. Odpowiedz zatem: jesteś katolikiem, świadkiem Jehowy, czy może jakiego jeszcze innego wyznania? Nadal pytanie zawiera błąd. Zaczynam podejrzewać, że działasz z premedytacją Każesz mi wybierać, a ja nie lubię takiego stawiania sprawy. Widzę tu analogię do pewnych wpisów Andrzejka. Jeśli wstydzisz się publicznego wyznania wiary, to żadna wiara... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Tak jak pisalem wczesniej, ze czlowiek jest tak skonstruowany ze musi w cos wierzyc, wiara spelnia pozytywna role w zyciu czlowieka, natomiast twoja ocena czy w cos wierze i zalozenie ze 'wybralem niewiare' jest co najmniej bezzasadne i smieszne bo wszyscy katolicy cechuja sie bardzo niska tolerancja dla innych wyznan, a nawet negowaniem ich, twierdzac ze ich wiara jest jedyna i sluszna...
Oddzielmy jeszcze religie od wiary o czym wspominalem wczesniej, religia zinstytucjonalizowana oparta jest tylko i wylacznie na pieniadzu i zerowaniu tych madrzejszych na naiwnosci tych glupszych. Jesli nie rozumiesz o czym pisze, to dajmy spokoj jalowej dyskusji bo katolikow takze cechuje niski krytycyzm w stosunku do samych siebie, a religie... zobacz ile przelaly niewinnej krwi 'w imie Boga' przez tysiaclecia, ile nienawisci z nia zwiazanej ile podzialów i Bog jest miloscia? NIE, poki religie ustala element ludzki...I na tym zakoncze Nie ośmieszaj się stwierdzeniem,ze człowiek jest jak piszesz do tego skonstruowany aby w cos wierzyćNic bardziej nieprawdziwego.Niektórzy wierza w Boga,Allaha,czy też Boga inaczej nazywanego,a niektórxzy nie wierza w nic.I w tym jest ręka Boga dajaca ludziom wolna wole.Wiekszość na koniec życia wraca do Boga aby się z nim pojednać.Ty nie musisz wierzyć w Boga,bo nikt do tego Ciebie nie zmusza Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
CYTAT Ty tez masz prawo tak uwazac, ale jedna prosba, nie rob tego co katolicy w od X do XVI wieku, tego co robia teraz muzułmanie... Mozesz wierzyc w co chcesz, lecz pamietaj zeby nie wciskac swojej religii innym na sile... Czy tego chciałby Bog? Pytasz czego chciałby Bóg, w którego Ty nie wierzysz? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Nie ośmieszaj się stwierdzeniem,ze człowiek jest jak piszesz do tego skonstruowany aby w cos wierzyćNic bardziej nieprawdziwego.Niektórzy wierza w Boga,Allaha,czy też Boga inaczej nazywanego,a niektórxzy nie wierza w nic.I w tym jest ręka Boga dajaca ludziom wolna wole.Wiekszość na koniec życia wraca do Boga aby się z nim pojednać.Ty nie musisz wierzyć w Boga,bo nikt do tego Ciebie nie zmusza Jestem pod wrazeniem twojej nieznajomosci tematu, nic juz nie wniesiesz do dyskusji niestety non serviam |
|
|
|
|
Ta polemika jest już dawno zakończona. Jeżeli wraca to tylko dzięki tym, którzy nie akceptują stanu społeczeństwa współczesnego Zachodu. Chcą go powielić.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT sammael - masz prawo tak uważać, ale to nie znaczy, że masz rację. Niestety jesteś w błędzie, ale masz do tego prawo. Panie Rsta A Ty na 100% znasz prawde jedną jedyną najprawdziwszą. Bez krzty refleksji i dystansu. |
|
|
|
|
Brzydko mi pisać o tym,ale na 100% jestem pewien,ze Sammael i inni na łożu śmierci będą wołac nie lekarza a księdza jak wielu ateistycznych czy satanistycznych za zycia betonów .Nikt WAs Sammael,Kryśka czy inny Andrzejek nie przymusza do wiary w Boga.KAżdy ma prawo do głoszenia swoich poglądów a nie ma prawa do wyśmiewania się z praktyk bliźnich,Mylisz się pisząc że każdy katolik jest krytyczny wobec innych a bezkrytyczny wobec siebie.To już zakrawa na głupotęCo Ty możesz wiedzieć o KAZDYM katoliku widząc tylko ich wąskie grono?.JA nie mogę powiedzieć o ateistach,że każdy z nich to głupiec bo nie wierzy w Boga.Nienawidzisz wiary i w tym cały Twój problem.
|
|
|
|
CYTAT (Pelele) Brzydko mi pisać o tym,ale na 100% jestem pewien,ze Sammael i inni na łożu śmierci będą wołac nie lekarza a księdza jak wielu ateistycznych czy satanistycznych za zycia betonów .Nikt WAs Sammael,Kryśka czy inny Andrzejek nie przymusza do wiary w Boga.KAżdy ma prawo do głoszenia swoich poglądów a nie ma prawa do wyśmiewania się z praktyk bliźnich,Mylisz się pisząc że każdy katolik jest krytyczny wobec innych a bezkrytyczny wobec siebie.To już zakrawa na głupotęCo Ty możesz wiedzieć o KAZDYM katoliku widząc tylko ich wąskie grono?.JA nie mogę powiedzieć o ateistach,że każdy z nich to głupiec bo nie wierzy w Boga.Nienawidzisz wiary i w tym cały Twój problem. CYTAT (Pelele) Mylisz się pisząc że każdy katolik jest krytyczny wobec innych a bezkrytyczny wobec siebie.To już zakrawa na głupotęCo Ty możesz wiedzieć o KAZDYM katoliku widząc tylko ich wąskie grono? Tak samo Pan się myli twierdząc, że jesteś na 100% pewien co będą robić ludzie na łóżu śmierci. Znane są przypadki, że ludzie życzą sobie świecki pogrzeb i taka wola zostaje spełniona i łoże śmierci tego nie zmienia. Mieszasz ateizm z satanizmem i ubliżasz ludziom nazywając ich betonami. |
|
|
|
|
Pelele ja na łożu śmierci to sukienkowca nie chciałabym widzieć. Jeszcze bym koszmary miała na tym drugim świecie.
|
|
|
|
|
Nie jeden już tak twierdził i zarzekał się...a potem nagle, przed samą śmiercią jednak poprosił o księdza . Więc nie piszczcie że NIGDY..bo nie wiece co Was czeka .
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT sammael - masz prawo tak uważać, ale to nie znaczy, że masz rację. Niestety jesteś w błędzie, ale masz do tego prawo. Panie Rsta A Ty na 100% znasz prawde jedną jedyną najprawdziwszą. Bez krzty refleksji i dystansu. Ciągle szukam prawdy i ciągle się czegoś nowego dowiaduję. Refleksja i dystans jest potrzebny. Wciąż poznaję Boga! "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Bóg jest nieogarniony,niezmierzony często dajacy nam dowody swej obecności.Jak pisałem kiedyś nie jestem człowiekiem wielkiej wiary,raczej mającym czasami chwile refleksji nad życiem,religią,ale dowody w moim życiu na istnienie Boga były i to utwierdza mnie w Jego istnieniu.Codziennie odmawiam dziesiatke rozanca i to pomaga mi w wierze i znoszeniu choroby onkologicznej i klopotow dnia codziennego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Bóg jest nieogarniony,niezmierzony często dajacy nam dowody swej obecności.Jak pisałem kiedyś nie jestem człowiekiem wielkiej wiary,raczej mającym czasami chwile refleksji nad życiem,religią,ale dowody w moim życiu na istnienie Boga były i to utwierdza mnie w Jego istnieniu.Codziennie odmawiam dziesiatke rozanca i to pomaga mi w wierze i znoszeniu choroby onkologicznej i klopotow dnia codziennego. Życzę zdrowia! Może każdy katolik dziś pomodli się dziesiątkiem różańca za ludzi cierpiących na choroby onkologiczne? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Dziekuje!!
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Po to Bóg dał nam wolną wolę abyśmy sami mogli wybrać.Ty wybrałeś niewiarę a ja wiarę,wiec nie wciskaj mi swoich płytkich argumentow nie popartych poważnymi i wiarygodnymi faktami,Tematem jest różaniec a nie satanizm czy ateizm i tego się trzymajmy A co w religii masz poparte wiarygodnymi faktami😄? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
A objawienia,uzdrowienia,?W końcu świat który nas otacza,zwierzeta,rośliny które leczą czyli zioła.Samo z siebie to nie powstało.W końcu niezbadany dotąd wszechświat/kosmos/Gdzie się to konczy?
A dlaczego pytasz mnie,ktorego uważasz za idiote?ja jako idiota nie mogę przekonać takiego mędrca jak ty .możesz wierzyć lub nie bo każdy człowiek ma wolna wolę nawet taki z przerosnietym ego i taka sama przysadka mózgową Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Zrobiłeś sobie lichwiarzu z kościoła katolickiego pośmiewisko, tylko dlaczego nie chcesz powiedzieć po jakiego diabła ochrzciłeś swego bachora ? I jeszcze za to płacąc. To jest szczyt hipokryzji, przebiłeś wszystkich polityków.
I pamiętaj, obrażanie katolików na dobre ci nie wyjdzie. Zła karma wraca. |
|
|
|
|
CYTAT po jakiego diabła ochrzciłeś swego bachora ? Bachor - w języku katolickiego miłosierdzia określenie płodu urodzonego żywym. Bachor służy przede wszystkim do uzyskania 500+, chodzenia ze śmieciami i przyjmowania surowych kar dominującego i silnego Ojca rodziny katolickiej. Stara, baba, ku..wa, szmata, niewiasta - w nomenklaturze katolickiej samica, istota której zadaniem jest wydalenie na świat bachora, najlepiej mnóstwa bachorów. Mieszka w kuchni, sypia z mężem jak mąż ma ochotę na akt miłosny. Zwykle szanuje i kocha ponad wszystko swojego męża. Pamięta zawsze o tym, że mąż jest dominującym i silnym Ojcem rodziny. M70 - użytkownik forum, pełen miłosierdzia. Cierpi z powodu obrażania katolików. Zachodzi w głowę, dlaczego niektórzy chrzczą swoje bachory, a inni nie chrzczą bachorów. Twierdzi, że karma wraca. |
|
|
|
|
szopen: jedyna różnica pomiędzy twoją a M70 wypowiedzią jest taka, że ty stosujesz poprawność polityczną... Buuu, bójcie się bo przyjdzie zły katolik i każe wam modlić się ... buuu... swoje dzieci takimi bajeczkami straszysz??
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT SzoPeN, przecież mogłeś odpowiedzieć: ani jedno, ani drugie, bo jestem wyznawcą ateizmu, ale nie, wolałeś udowadniać jakieś swoje teorie. Nie ma czegoś takiego jak "wyznawca ateizmu" Wydaje mi się, że toczyliśmy w miarę rzeczową dyskusję, a kwestia tego pytania była lekką odskocznią. Może się troszkę drażniłem. W miarę ... CYTAT CYTAT Wracamy do modlitwy różańcowej: Módlcie się. Już nie przeszkadzam Niestety za długo nie wytrzymałeś ... I Twoja ostatnia wypowiedź pokazuje, że albo nie znasz wiary katolickiej, albo znasz kłamliwy jej obraz ... ------------------------------------- Wracamy do tematu modlitwy różańcowej do granic !!! Przemysław Babiarz zachęca do tej modlitwy: Różaniec Do Granic Obejrzyj -->> https://www.youtube.com/watch?v=eAGbbE3QTKs "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|