|
|
|
Witajcie.
Czy jest ktoś komu udało się uzyskać zgodę we Florianie na komunie w innej parafii? Ponoć nie wyrażają zgody by ich parafianka szła poza ich parafią? Czy to prawda? Jeśli tak to jak załatwił zgodę? Dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
w tym roku tzn 2018 nie potrzeba zadnych zgód dziecko moze isc gdzie chce tak mówiła siostra zakonna
|
|
|
|
|
Też słyszałam, ze od tego roku juz nie ma rejonizacji i dziecko może iść do komunii w innej parafii.
|
|
|
|
|
Czy rejonizację zdjęto też ze ślubów bo ja szans na ten sakrament w swojej parafii nie mam. Pobiłam się z wikarym.
|
|
|
|
|
Slub mozna wziąć w ktorym kosciele sie chce trzeba tylko wybrac bodajże zgode ze swojej parafii
|
|
|
|
|
Zgody mi nie dadzą bo wikary dostał w papę. Co robić?
|
|
|
|
|
Piszesz do kurii pismo o zgode i dostajesz zgode biskupa.
|
|
|
|
|
No ale będę musiała podać biskupiwi powód i co mam napisać? Wikary dostał w papę ekscelencjo? Kruk, krukowi oka nie wykole.
|
|
|
|
|
mielismy ''pewna roznice pogladow'' chyba nie bedzie dociekal i dzownil do wikarego
Na calym swiecie teraz istnieje ta ''poprawnosc'' |
|
|
|
|
kawusia wytrzymała na forum zaledwie 10 dni
Dołączyła: 18 Wrz 2017r. Odeszła: 28 Wrz 2017r. Na forum można zacząć pod nowym nickiem, natomiast życia od nowa już nie da się zacząć. Mamy tylko jedno życie! Pamiętaj o tym kawusia. Niech to będzie czas dla Ciebie na poprawę. ------------------------------------------ Jeżeli chodzi o przyjmowanie Komunii Świętej w innej parafii bez zgody proboszcza, to nic nie słyszałem, żeby coś zmienili. Macie jakieś pewne i potwierdzone informacje? Dlaczego dziecko powinno przyjąć Pierwszą Komunię św. w swojej parafii? http://sandomierz.gosc.pl/doc/3485413.Pierwsza-Komunia-w-swojej-parafii "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
czyli wszystko pozostało bez zmian :-(
|
|
|
|
|
CYTAT czyli wszystko pozostało bez zmian :-( przynajmniej mi nic nie wiadomo ... a jakiś ważny powód masz? oczywiście jeżeli wolno zapytać "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|