|
|
|
A sprzedawca samochodu? Nie było ukrytych wad?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Fakturę mam na 2.6tys to cena za szlif walu olej i cos tam,a 1.6tys poszlo bez faktury bo powiedział że on ma fakturę na to od kogos kto robi wtryski i gwarancję.Auto to Nissan Micra 2004rok,1.6 disel. Chyba 1.5 diesel jeśli to silnik Renault. |
|
|
|
|
CYTAT A sprzedawca samochodu? Nie było ukrytych wad? nie auto uzytkowane półtora roku.rozrząd robiony po zakupie(zawsze tak robimy)olej pilnowany,poniewaz ostatnio troche brał
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT A sprzedawca samochodu? Nie było ukrytych wad? nie auto uzytkowane półtora roku.rozrząd robiony po zakupie(zawsze tak robimy)olej pilnowany,poniewaz ostatnio troche brała CO SPOWODAWOŁO ZATARCIE WAŁU?cHYBA BRAK SMAROWANIA LUB CAŁKOWICIE SUCHA MISKA OLEJOWA. Kocham Jedrule i jego kulture |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Awaryjne panewki, które dobry mechanik zmieniłby profilaktycznie po zakupie, wymiana przewodu smarowania turbiny, sprawdzenie pompy oleju. Ten silnik już taki jest.
|
|
|
|
|
CYTAT Awaryjne panewki, które dobry mechanik zmieniłby profilaktycznie po zakupie, wymiana przewodu smarowania turbiny, sprawdzenie pompy oleju. Ten silnik już taki jest. Panewki nominalne na wale/główne i korbowodowe/,na wałku rozrządu też.Jeśli świeciła kontrolka oleju to nalezało to po zakupie wykonać. Kocham Jedrule i jego kulture |
|
|
|
|
Jeżeli świeci się kontrolka ciśnienia oleju to wogóle nie powinno się kupować takiego samochodu, wymiana panewek nic nie da bo napewno wał jest porysowany,jak było słabe smarowanie to porysowały się czopy wałka/wałków rozrządu i tuleje cylindrowe
|
|
|
|
|
CYTAT Jeżeli świeci się kontrolka ciśnienia oleju to wogóle nie powinno się kupować takiego samochodu, wymiana panewek nic nie da bo napewno wał jest porysowany,jak było słabe smarowanie to porysowały się czopy wałka/wałków rozrządu i tuleje cylindrowe Panowie napisałam że auto kupilismy półtora roku temu.Olej bral jakis miesiac przed awarią,wymiana oleju filtrów byla koncem lutego.Co bylo przyczyna zatarcia tego nie wiem.
|
|
|
|
|
W Stalowej Woli szlify z tego, co wiem robi tylko Auto Moto Szlif czy to chodzi o ten zakład?
|
|
|
|
|
Robi szlify, ale autek nie naprawia.
|
|
|
|
|
Jest taki fachmens w agatówce który nieźle kroi a robote partaczy jak tylko się da, po jego naprawie musiałem kilka razy jexdzić do innych facofcuf....http://stalowemiasto.pl/edytor/emotki/smutny.gif
tak wiec radze omijać ten zakład przy obwodnicy "partacze" |
|
|
|
|
CYTAT Robi szlify, ale autek nie naprawia. niewiem czy teraz naprawia ale kiedyś tak.Wiem z doświadczenia,podobny problem był po naprawie.
|
|