|
|
|
https://wiadomosci.wp.pl/ujawniono-ceny-pierwszych-lokali-programu-mieszkanie-plus-deweloperzy-i-banki-moga-zwijac-biznes-6180925173303425a
Ciekawy artykuł. Jak się chce - to się da - a deweloperzy niech płaczą !!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poprawiłam linka, bo był nieprawidłowy.
|
|
|
|
|
CYTAT https://wiadomosci.wp.pl/ujawniono-ceny-pierwszych-lokali-programu-mieszkanie-plus-deweloperzy-i-banki-moga-zwijac-biznes-6180925173303425a Ciekawy artykuł. Jak się chce - to się da - a deweloperzy niech płaczą !!! to bajeczki |
|
|
|
|
Ja słyszałem że będą i tak dość drogie, ale niech budują w cholerę tego im więcej tym lepiej. Może kiedyś zaczną spadać ceny mieszkań, bo są absurdalnie wysokie obecnie.
|
|
|
|
|
u nas w Stalowej maja byc tansze
wiec sens jest wziac te duze jakies 90 - 100 m2 |
|
|
|
|
Oby to było realne na dłuższą metę.
W tej chwili jest tanio bo jest ogromne dofinansowanie zewnętrzne. Drugie pytanie - jaki będzie standard i jakość takiego budownictwa? Jestem rękami i nogami za tym aby koszty kredytu potaniały, jednak żeby to było porównywalne do jakości jakiej oczekujemy w obecnych czasach. A jak wiadomo - skoro wynagrodzenia rosną, to i koszt pracownika rośnie, wiec kto to będzie budował? |
|
|
|
|
U nas cena ma byc ok 18zł za m2
Co przy mieszkaniu powyzej 50 m2 robi sporą cenę Awwf |
|
|
|
|
To u nas budują mieszkania plus ? Z tego co się orientuję to miasto póki co z tego zrezygnowalo na rzecz budowy mieszkań komunalnych.
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia... |
|
|
|
|
Jak donosi Rzeczpospolita pracownicy centrów handlowych zamiast całkowitego zakazu handlu w niedzielę chcą w większości pracować w wybrane niedziele. #Nowoczesna wychodzi na przeciw swoją propozycją ustawową ⤵️⤵️⤵️
https://nowoc(...)edziele/ |
|
|
|
|
Gdzies chyba po nowym roku ma byc nabor na mieszkania
Awwf |
|
|
|
|
CYTAT Gdzies chyba po nowym roku ma byc nabor na mieszkania Pewnie biurokracja i tak przerośnie większośc młodych ludzi. |
|
|
|
|
CYTAT Jak się chce - to się da - a deweloperzy niech płaczą !!! Nie sądzę, że będą płakać, ceny mieszkań w miastach cały czas rosną. Mam tylko nadzieję, że kiedyś ta bańka pęknie, bo są absurdalne. |
|
|
|
|
ceny mieszkań w Stalowe Woli to jakaś kpina - już widać ogłoszenia, które wiszą po kilka miesięcy. Ceny takie będą do momentu jak ludzie przestaną zgadzać się na 4500-5000 zł / m2 za mieszkania do remontu.
Kawalerki dwadzieścia pare metrów powyzej 120 tysięcy )))) |
|
|
|
|
Mi odkąd pamietam wszyscy dookoła mówili, ze ceny mieszkań to bańka i żeby się wstrzymać z zakupem, bo zaraz będzie taniej. To było 15 lat temu i do tej pory nic nie pękło, a ceny cały czas idą w górę. Dobrze, że nie posłuchałem, bo już dawno mieszkanie mam spłacone, a jego wartość się co najmniej potroiła.
Jak może być taniej? Jak głównym kosztem jest wynagrodzenie pracowników, które cały czas rośnie, a mieszkań ciagle brakuje. |
|
|
|
|
U nas będzie drożej
|
|
|
|
|
U nas będzie drożej
|