Dołączył: 14 Kwie 2009r. Skąd: Wyspa z duszą. Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
misia2009Jak nie pasi do proponuje osiedlić się na Zatorzu.Tu znajdziesz miła atmosfere,kulture,życzliwych ludzi i dużo emocji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A mnie tam się w SM podoba. Przeprowadziłem się tu 2 lata temu z Warszawy, gdzie na osiedlu nie robiło się nic od 20 lat. Tutaj, zrobili mi parking, plac zabaw, a teraz docieplają blok i jeszcze fajną imprezę na błoniach zrobili. Nie czepiajcie się za bardzo, trochę mniej agresji i będzie dobrze.
|
|
|
|
|
CYTAT A mnie tam się w SM podoba. Przeprowadziłem się tu 2 lata temu z Warszawy, gdzie na osiedlu nie robiło się nic od 20 lat. Tutaj, zrobili mi parking, plac zabaw, a teraz docieplają blok i jeszcze fajną imprezę na błoniach zrobili. Nie czepiajcie się za bardzo, trochę mniej agresji i będzie dobrze. tzn ze u nas na wsi lepiej niz w STOLYYYCY?????????? BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
CYTAT A mnie tam się w SM podoba. Przeprowadziłem się tu 2 lata temu z Warszawy, gdzie na osiedlu nie robiło się nic od 20 lat. Tutaj, zrobili mi parking, plac zabaw, a teraz docieplają blok i jeszcze fajną imprezę na błoniach zrobili. Nie czepiajcie się za bardzo, trochę mniej agresji i będzie dobrze. pracownicy Sm mogliby sie nie wypowiadać ... a w Wa-wie to chyba w kartonie mieszkałeś ... i na imprezie to chyba Cie nie było, bo nic ciekawego tam nie było oprócz wesołego miasteczka ... i dlatego SM lubiesz ile Ci za te bzdury zapłacili haha |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT pracownicy Sm mogliby sie nie wypowiadać ... a w Wa-wie to chyba w kartonie mieszkałeś ... i na imprezie to chyba Cie nie było, bo nic ciekawego tam nie było oprócz wesołego miasteczka ... i dlatego SM lubiesz ile Ci za te bzdury zapłacili haha Właściwie dlaczego nie mieli by się wypowiadać, chcesz zabrać im głos? Apeluję do pracowników, niech też piszą posty. - tak mieszkałem w kartonie na centralnym, a co, tam coś się od 20 lat zmieniło? - byłem na imprezie i w sobotę, choć Marylki nie widziałem bo strasznie zmarzłem, i w niedzielę, ale na wesołe miasteczko nie zaglądałem bo troszkę na to za stary jestem. - hej a nie wiesz gdzie płacą za pisanie postów na lokalnych forach bo się chętnie załapię? peace people |
|
|
|
|
Na Walnym Zgromadzeniu nie dopuśćmy do podziału zysków na rzecz pracowników i rządzących w SM, gdyż nie prowadzą oni żadnej działalności, a zyski uzyskują przez podwyżkę czynszu, wykorzystują ocieplenie klimatu(cieplejsze zimy) te zyski powinny być przeznaczone na remonty i modernizację budynków, wind, chodników wokół bloków-poprawa infrastruktury; żadna złotówka nie może trafić do rąk Władzy w SM, bo nie spełniają swoich obowiązków statutowych.A zyski to czysta lichwa-ograbianie nas mieszkańców.
Nie mają pieniędzy na sprzątanie klatek.. szukają pretekstów by jakiś punk załapać, by mieć na luksusowe auta. Dość tej WŁADZY(zarząd i rada nadzorcza). |
|
Dołączył: 10 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Na Walnym Zgromadzeniu nie dopuśćmy do podziału zysków na rzecz pracowników i rządzących w SM, gdyż nie prowadzą oni żadnej działalności, a zyski uzyskują przez podwyżkę czynszu, wykorzystują ocieplenie klimatu(cieplejsze zimy) te zyski powinny być przeznaczone na remonty i modernizację budynków, wind, chodników wokół bloków-poprawa infrastruktury; żadna złotówka nie może trafić do rąk Władzy w SM, bo nie spełniają swoich obowiązków statutowych.A zyski to czysta lichwa-ograbianie nas mieszkańców. Nie mają pieniędzy na sprzątanie klatek.. szukają pretekstów by jakiś punk załapać, by mieć na luksusowe auta. Dość tej WŁADZY(zarząd i rada nadzorcza). Prawnik wiem kim chciałeś być w życiu. Chciałeś skończyć studia prawnicze. NIestety twój mózg od urodzenia jest zlasowany i skończyłeś tylko zawodówkę. Jak chcesz takie wywody pisać to weż sobie statut spóldzielni, ustawę o spółdzielniach mieszkaniowych i zapoznaj sie z tymi materiałami. A wcześniej naucz się czytać. A propo sprzątania spytaj sie w spóldzielni czy nie maja wolnych miejsc. Do tej pracy zdaje mi się że możesz się nadac. |
|
|
|
|
Bodi, chyba o sobie napisałeś stąd takie Twoje wypocinki
|
|
|
|
|
Przypominam 6 czerwca odbędzie się Walne Zgromadzenie Członków Spółdzielni, zachęcam do udziału w nim jako uczciwy mieszkaniec Stalowej Woli. Zarząd Spółdzielni planuje zmiany w regulaminie oraz w statucie, jeżeli zmienią statut z udziałem tylko pracowników to my pozostali Członkowie nie będziemy mieli żadnych praw, spółdzielnia będzie robiła z nami co zechce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No właśnie PODZIĘKUJMY pewnie za kilka dni na walnym 6 czerwca
czyli w najbliższą sobotę będą chcieli być ponownie wybrani idźmy tam i głosujmy na nie i tym samym skwitujmy absolutorium zarządu za błędne i narażające nas na koszty decyzje podejmowane bez uwzględnienia interesu lokatorów |
|
|
|
|
Czas wymienić Zarząd i Radę Nadzorczą, gdyż zasiadają w niej sami starsi ludzie, którym na niczym już nie zależy-dlatego należy wybrać nowych przedstawicieli Członków nie powiązanych z obecnymi władzami spółdzielni.
6 czerwca 2009r. na MOSiR ZAPRASZAM |
|
|
|
|
6 czerwca 2009r. na MOSiR ZAPRASZAM
Członkowie SM o godzinie 8 z dowodami osobistymi. |
|
|
|
|
Na Walnym Zgr. sami pracownicy spóldzielni, GDZIE SĄ CZŁONKOWIE DLACZEGO OLEWACIE WASZE SPRAWY ?
|
|
|
|
|
później niech nikt nie płacze, ze coś sie nie podoba...
|
|
|
|
|
jj;;;;;;
|
|
|
|
|
No cóż walne i po walnym tylko pytanie gdzie byli wszyscy Ci który się nie podoba stary/nowy zarząd , dotychczasowe układy i układziki , a nowa Rada Nadzorcza ? obraz nędzy i rozpaczy. Co niektórzy z nowo wybranych nie potrafią się dobrze wysłowić nie mówiąc już o merytorycznej wiedzy i odpowiednich kwalifikacjach do pełnienia funkcji członków Rady Nadzorczej. N cóż historia uczy ze ciemnym narodem lepiej się rządzi a więc powodzenia Pani Prezes może ABW zainteresuje się Pani interesami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A uwazasz ze tamci czlonkowie mieli kompetencje na zcele z panem K. ;) moze mial je troche jakies pan S. ;)
W wolnych wnioskach zostal zgloszony wniosek aby kolejne walne zgromadzenia odbywalay sie w dniach wolnych od pracy dla pracownikow spoldzielni, oczywiscie nie przeszedl ;( |
|
|
|
|
Nie jestem CZŁONKIEM Spółdzielni Mieszkaniowej, ani nawet mieszkańcem Stalowej Woli.
Czytam tu różne opinie...uważam, że pod częścią znich mogłabym się podpisać. Popieram np. sprawę organizacji Walnego Zgromadzenia w dzień wolny dla pracowników SM- ciekawe, czy wtedy poparcie pracowników byłoby tak wielkie, czy byliby w stanie poświęcić swój wolny czas wyborom... Prześledźmy teraz sprawę pozdwyżki czynszów... czy uważacie, że wyższe opłaty to tylko sprawka SM?? jeśli tak to grubo się mylicie. Wystarczyłoby przejrzeć cząstkowe opłaty tj woda,gaz, śmieci itp. -za te podwyżki przecież nie może odpowiadać Spółdzielnia! Spółdzielnia wystawia rachunek, ale nie jest sprawcą całego zła związanego z podwyżkami- wystawionymi przez inne firmy, z którymi współpracuje... Wiele osób zapewne wiąże niedawno obchodzone 50-lecie SM z podwyżkami- takie rocznice nie są organizowane codziennie -a jedynie jak sama nazwa wskazuje- co 50 lat, toteż nie można tych spraw tak drastycznie łączyć...do organizacji tej bogatej imprezy przyczyniło się wielu sponsorów- wiedzieliby o tym wszyscy i zapewne KRYTYCY nie obrzucaliby oszczerstwami niesłusznie Zarządu i Rady Nadzorczej SM gdyby wysłuchali prowadzących- którzy wymieniali wszystkich sponsorów... Co do wyników Walnego Zgromadzenia z dn. 6.06.2009r. : Jeśli ludziom tak żle pod skrzydłami Spółdzielni to dlaczego nie przyszli walczyć o zmiany??? Może wartałoby przejść się ulicami i osiedlami Stalowej Woli i porównać warunki panujące na terenach objętych przez Spółdzielnię a tymi w rękach współnot...-gwarantuję, że zauważycie różnicę, dzięki której może choć niektórzy przestaną źle mówić o Spółdzielni i obecnym Zarządzie. |
|
|
|
|
większość ludzi jest nie doinformowanych i tym tkwi problem, dlatego pracownicy głosują tak jak im nakazano.
Walne Zgromadzenie z 6 czerwca to farsa bełkot. Było elektroniczne głosowanie, i w tym i w wcześniejszych głosowaniach i było dobrze, a na glosowanie do Rady Nadzorczej Pani Prezes stwierdziła, że ten system moze zawieść przy tym głosowaniu i dlatego zmienili na liczenie głosów ręczne. Po dwu i poł godzinach liczenia głosów komisji, odczytano kto dostał sie do RN , lecz wynikow nie podano...... dlaczego??... zostali wybrani oczywiście ludzie ,którzy sa zwiazani ze Spóldzielnią( nie dziwie sie bo tam byli sami pracownicy. wracając go głosowania , to wprowadzili URNĘ, której żadna komisja nie sprawdziła czy jest pusta..... |
|
|
|
|
CYTAT większość ludzi jest nie doinformowanych i tym tkwi problem, dlatego pracownicy głosują tak jak im nakazano. Walne Zgromadzenie z 6 czerwca to farsa bełkot. Było elektroniczne głosowanie, i w tym i w wcześniejszych głosowaniach i było dobrze, a na glosowanie do Rady Nadzorczej Pani Prezes stwierdziła, że ten system moze zawieść przy tym głosowaniu i dlatego zmienili na liczenie głosów ręczne. Po dwu i poł godzinach liczenia głosów komisji, odczytano kto dostał sie do RN , lecz wynikow nie podano...... dlaczego??... zostali wybrani oczywiście ludzie ,którzy sa zwiazani ze Spóldzielnią( nie dziwie sie bo tam byli sami pracownicy. wracając go głosowania , to wprowadzili URNĘ, której żadna komisja nie sprawdziła czy jest pusta..... |
|
|
|
|
|
|