|
|
|
Tak jak w temacie, gdzie w stw kupie barwniki spozywcze? I gdzie jest najwiekszy wybor rzeczy do dekoracji ciast typu perelki, kolorowe pisaki? Wiem ze na necie jest tego mnostwo ale potrzebuje niewiele i w zasadzie na raz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W kauflandzie kiedyś widziałam, bylo sporo rzeczy typu gwiazdki, perełki koraliki, pisaki...barwnikow nie widziałam
|
|
|
|
|
Ja kupowałam barwniki na hali targowej u pani, która ma stoisko z niemieckimi słodyczami. W którejś z alejek znajdziesz.
|
|
|
|
|
Udekoruj, ale nie jedz tego i na pewno nie dawaj dzieciom!
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Rsta dlaczego? Oprócz barwników syntetycznych sa tez barwniki naturalne.
|
|
|
|
|
Dzieki za pomoc. Gdyby ktos potrzebowal to w biedronce rzucili teraz troche pierdolek do dekoracji. A co do barwnikow sztucznych to wiadomo ze to chemia i nic dobrego ale nikt sie tym nie objada na codzien a raz w roku nic sie nie stanie. Oczywiscie mowie tez o rozsadnych ilosciach a nie calym ciescie zafarbowanym na wszystkie kolory teczy
|
|
|
|
|
CYTAT Rsta dlaczego? Oprócz barwników syntetycznych sa tez barwniki naturalne. A jak odróżnisz? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Rsta, jeżeli nie potrafisz odróżnić barwników syntetycznych od naturalnych to może po prostu nie wypowiadaj się w temacie barwników spożywczych
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
kup farby i rozrób z woda i barwniki jak znalazł
|
|
|
|
|
CYTAT (truskawka1) Rsta, jeżeli nie potrafisz odróżnić barwników syntetycznych od naturalnych to może po prostu nie wypowiadaj się w temacie barwników spożywczych To mnie wyedukuj, bo czasami kupuję na torty dla dzieci. Piszę poważnie. Mogę wszystkiego nie wiedzieć. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Obok Katarzynki na Wojska Polskiego jest sklep gdzie jest dużo tego typu rzeczy. W biedronce pod wiaduktem są teraz barwniki w promocji.
|
|