|
|
|
Proszę o pomoc osoby niedawno budujące dom. Gdzie najkorzystniej kupić można blachodachówkę. Chodzi mi również o doradzenie czy ekonomiczniej można kupić blachodówkę modułową czy w arkuszach (dom o dachu kopertowym około 240m2). Proszę o konkretne marki blach oraz punkty sprzedaży w naszych okolicach. Gdzie znajdę dobrych fachowych sprzedawców, którzy najkorzystniej skalkulują mi wycenę.
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Polecam Firmy z Jeżowego Dachfach www.dachfach.pl, lub Dach-styl - sam nie kupuj blachodachówki, Oni mają dobre ceny bo dużo biorą materiałów od producentów, polecą Ci i markę blachy i wzory. U mnie robili kompleksowo - jestem zadowolony. Wycena jest bezpłatna po wizji na miejscu i dostaniesz szczegółowy kosztorys ofertowy.
|
|
|
|
|
dom w stanie dopiero fundamentów, chciałbym jednak rozeznać się (zagwarantować sobie cenę ) bo bardzo drożeją materiały budowlane i boję się że podobnie będzie z pokryciem dachowym
|
|
|
|
|
Witam
Daszek na Przemysłowej w Stalowej Woli Pozdrawiam |
|
|
|
|
CYTAT Proszę o pomoc osoby niedawno budujące dom. Gdzie najkorzystniej kupić można blachodachówkę. Chodzi mi również o doradzenie czy ekonomiczniej można kupić blachodówkę modułową czy w arkuszach (dom o dachu kopertowym około 240m2). Proszę o konkretne marki blach oraz punkty sprzedaży w naszych okolicach. Gdzie znajdę dobrych fachowych sprzedawców, którzy najkorzystniej skalkulują mi wycenę. Musisz zaprosić kilku przedstawiciele na bezpłatny pomiar i wycenę. Poproś o szczegółową wycenę,bo u jednego metr blachy będzie tańszy ale odbije sobie na rynnach - więc tylko szczegółowa wycena. Nie polecam Regametu. |
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Taki sobie.... to zły pomysł, nakupisz blachy może taniej - to plus, ale zostaje ją zmagazynować i przetrzymać przez czas całej budowy, nie można jej tak sobie złożyć byle gdzie w kącie działki (poczytaj instrukcję składowania blach dachowych) zniszczy Ci się zanim będziesz ją kładł i nie dostaniesz na nią gwarancji (choć akurat w gwarancje jako takie mało wierzę). Poza kwestią przechowania kupisz z nadmiarem i zostanie Ci full niepotrzebnych skrawków całkiem nawet sporych przy kopertowym dachu... ale ... bądź wola Twoja....
|
|
|
|
|
U niektórych firm jest możliwość tak jakby depozytu materiału. Tak przynajmniej wygląda sprawa z pustakami ceramicznymi, jestem ciekaw czy tak może być z blachą. A hurtownia w Skowierzynie, ktoś orientuje się czy cenowo jest konkurencyjna?
|
|