|
|
|
do diss: masz firmę, dwa zatruwacze powietrza i nie stać Cie na kupno mieszkania? to dziwne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT do diss: masz firmę, dwa zatruwacze powietrza i nie stać Cie na kupno mieszkania? to dziwne @Persymona - mam firmę jednoosobową, nie zarabiam milionów złotych, samochody mam obydwa ponad 10-letnie, ale banku to nie interesuje zmniejszając mi z tego tytułu zdolność kredytową. Zarabiam na tyle, że stać mnie na spłatę tego mieszkania, ale nie łapię się na bankowe wyliczenia zdolności kredytowej przy trójce dzieci na utrzymaniu (mimo, że rata kredytu byłaby podobna). Ten program mieszkaniowy podobno dedykowany był rodzinom, które nie mogą dostać kredytu, z tego tytułu brano pod uwagę np. zasiłki 500+, których bank licząc zdolność kredytową pod uwagę nie bierze. Bank za każde dziecko zmniejsza Ci drastycznie zdolność kredytową, podobnie jak za każdy samochód. W tym programie samochody nie miały znaczenia, a za dzieci były dodatkowe punkty. Widzisz już różnicę? Gdyby było mnie stać na mieszkanie to bym je sobie kupił, gdybym miał zdolność kredytową wziąłbym kredyt i kupiłbym o wiele tańsze mieszkanie na rynku wtórnym. |
|
|
|
|
A u mnie nadal cisza 😔może zapomnieli wysłać
Jest ktoś jeszcze co nie dostał odpowiedzi ? |
|
|
|
|
Ja!
|
|
|
|
|
Przynajmniej nie jestem sam , to czekam dalej
|
|
|
|
|
trochę to dziwne bo znajomi dostali odmowy już w środę. Nie sądzę zeby poczta aż taka beznadziejna była ahah
|
|
|
|
|
To może do nich podjechać i dopytać
|
|
|
|
|
A może te pozytywne decyzje nadejdą najpóźniej i w końcu napisze ktoś co trzeba mieć w papierach, żeby się kwalifikować.
|
|
|
|
|
A może partiami wysyłają bo pisanie takich indywidualnych uzasadnień to jest zapewne czasochłonne hahahaha
|
|
|
|
|
No ja podejdę jutro i zapytam co i jak
|
|
|
|
|
Może wysłali pierw negatywy i czekają na odwołania bo one były do tygodnia i po tym pozytywy
|
|
|
|
|
To by nie pisali ze maja nadzieje że do końca poprzedniego tygodnia wszyscy dostaną
|
|
|
|
|
A może nas już dawno wywalili z programu i zapomnieli poinformować albo papiery się zawieruszyły znając moje szczęście
|
|
|
|
|
Ahahahah pewnie tak aahahah
|
|
|
|
|
Znajoma, której kazali dowieźć jakieś tam zaświadczenie miesiąc temu mówiła, że powiedzieli jej wtedy, że do tych którzy będą mieć pozytywną decyzję będą dzwonić w pierwszej kolejności żeby przyspieszyć formalności. Ci, którzy dostali już pewnie dawno o tym wiedzą, tylko nikt się nie wychyla.
|
|
|
|
|
I wszystko jasne . Ci co dostali po prostu nie mają powodu wchodzić na forum po informacje na temat mieszkań bo załatwiają formalności.
|
|
|
|
|
Bibol dawaj znać jak się czegoś dowiesz : )
|
|
|
|
|
Jutro mam wolne to chyba wybiorę się do nich
|
|
|
|
|
Dzwoniłam dzisiaj, najpierw poszły odmowy, w piątek z tego co zrozumiałam wysłali resztę. Kazali czekać, więc pewnie w tym tygodniu będzie reszta decyzji.
|
|
|
|
|
Ja dostalem dzisiaj. Nie przyznali mieszkania, wpisali na liste rezerwowa. Takze pozdro. Tez jestem bardzo ciekaw kto dostal to M. I jaka ma sytuacje zyciowa
|
|
|
|
|
A ta lista rezerwowa to jak powstanie trzeci blok to w pierwszej kolejnosci dostana mieszkania czy jak?
|
|
|
|
|
CYTAT A ta lista rezerwowa to jak powstanie trzeci blok to w pierwszej kolejnosci dostana mieszkania czy jak? Wiesz co? Z tego pismo to nie wynika...napisali ze w kolejnej rekrutacji bedzie dodatkowy punkt (jeden?) i wniosek bedzie rozpatrzony w pierwszej kolejnosci....czyli kumam ze mozna tez nie dostac bo znajdzie sie ktos bardziej potrzebujacy. |
|
|
|
|
czyli pic na wode
|
|
|
|
|
CYTAT czyli pic na wode Mysle ze tak. Nie wiem czym sie kieruja odmawiajac wpisujac na liste rez czy dajac mieszkanie |
|
|
|
|
Przecież kolejność złożenia i rozpatrywania nie ma żadnego wpływu na decyzje , wiec co z tego ze bedzie pierwsza rozpatrywana
|
|