|
|
|
CYTAT Przecież kolejność złożenia i rozpatrywania nie ma żadnego wpływu na decyzje , wiec co z tego ze bedzie pierwsza rozpatrywana No wlasnie. Mysle ze ta lista rezerwowa to tez na odczepne i kolejnym razem w 3 bloku bedzie pewnie okolo 50 mieszkan i znowu odmowia. Takze mozna tak czekac az w koncu nie bedsie mozna zlozyc wniosku z racji na wiek |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Przecież kolejność złożenia i rozpatrywania nie ma żadnego wpływu na decyzje , wiec co z tego ze bedzie pierwsza rozpatrywana No wlasnie. Mysle ze ta lista rezerwowa to tez na odczepne i kolejnym razem w 3 bloku bedzie pewnie okolo 50 mieszkan i znowu odmowia. Takze mozna tak czekac az w koncu nie bedsie mozna zlozyc wniosku z racji na wiek |
|
|
|
|
Wiec na 100% dostane tez listę rezerwową
|
|
|
|
|
Ja również nie dostałem
Na dzien dzisiejszy Awwf |
|
|
|
|
Pewnie jutro dostaniemy
|
|
|
|
|
Jest szansa ze dostaniecie przydzial. A jest gdzies jakies info ile jakich mieszkan bylo...np 40m i ile mieszkan itd
|
|
|
|
|
Beznadziejne jest to ze nawet nie podali ile jakich mieszkań jest tylko od 40 do 110
|
|
|
|
|
Chciałem dzisiaj napisać odwołanie z powołaniem się na konkretne punkty regulaminu, ale regulaminu na stronie programu już nie ma, nagle zniknął... Wszystkie inne pliki są, a tam gdzie był regulamin jest błąd 404.
Przypadek? Ktoś ma może zachowaną kopię? |
|
|
|
|
Dziś dowiedziałam się w sumie oficjalnie, że mieszkanie 110 metrowe dostał syn jednego z naszych radnych. Nie chcę podawać nawet pierwszej litery imienia ze względu na RODO. Ale jest to 19-latek, student, singiel bez dzieci pracujący na umowę o dzieło. Widziałam osobiście pismo z przydziałem dla niego... No comment, ja wysiadam, nie chcę się już nawet łudzić że jakiś kolejny przydział dla zwykłych obywateli będzie.
|
|
|
|
|
To tylko podziękować przy wyborach pozostało
|
|
|
|
|
Zaraz dowiemy sie ze syn prezydenta dostal mieszkanie na 18 urodziny Bo ktos widzial go juz w nowym mieszkaniu;)
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Dziś dowiedziałam się w sumie oficjalnie, że mieszkanie 110 metrowe dostał syn jednego z naszych radnych. Nie chcę podawać nawet pierwszej litery imienia ze względu na RODO. Ale jest to 19-latek, student, singiel bez dzieci pracujący na umowę o dzieło. Widziałam osobiście pismo z przydziałem dla niego... No comment, ja wysiadam, nie chcę się już nawet łudzić że jakiś kolejny przydział dla zwykłych obywateli będzie. Rodo nie ma tu żadnego znaczenia. Podaj nazwisko radnego. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
diss, regulamin jest w sekcji Informacje O Programie.
No właśnie, skąd takie informacje, że syn radnego dostał przydział na 110 metrowe mieszkanie? Ciekawe kto by sobie pozwolił na taką decyzję? sp7kpk albo przestań wypisywać takie bzdury albo podaj fakty, bo póki co to wygląda na trollowanie, które ma na celu wyłącznie niezdrowe podgrzewanie atmosfery. Wszyscy tu czekamy na decyzje komisji które pewnie lada dzień do nas dotrą i traktujemy to poważnie - nie potrzebujemy kolejnych kręconych afer |
|
|
|
|
Zapraszam na spotkanie z Panem Prezydentem Miasta i Panem Prezesem MZB. Zwróciłam się z prośbą o wyznaczenie terminu takiego spotkania myślę że w krotce otrzymam odpowiedź. Oczywiście wspomniałam miłemu Panu w kancelarii o naszym forum. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Po nowym roku jak się uda to zobaczycie oficjalna listę osob które dostały przydziały
Porównacie sobie nazwiska z ludźmi którzy coś w stalowej znaczą i wtedy zobaczycie ze 3/4 mieszkań jest przypisanych do tych nazwisk , 1/4 dla zwykłych mieszkańców I to nie jest podgrzewanie atmosfery , to jesf stwierdzenie faktów Już pare rzeczy tutaj napisałem odnośnie mieszkań i się one potwierdziły Rzeszów ładniejszy i mieszkania od developera bardziej dostępniejsze I to tez nie jest reklama |
|
|
|
|
W prawdzie temat nieaktualny, ale daje do myślenia. Piszę tutaj o czymś, czego osobiście byłam świadkiem. Pierwszy dzień składania wniosków o 500+, jestem pierwsza osobą w kolejce, szkoła podstawowa punkt podawczy, pani przyjmuje wniosek i wpisuje mnie i moj wniosek w pozycji 407. To kiedy rozpoczął się nabór wniosków?
|
|
|
|
|
Ja składam odwołanie, niech bardziej sprecyzują swoją decyzję. A oczywiście za spotkaniem ludzi, którzy nie dostali mieszkania z Panem Prezydentem i Prezesem MZB jestem jak najbardziej na tak. Może dowiemy się prawdy, jak mogą dostać mieszkanie osoby pracujące a nie kwalifikujące się do kredytu w banku.
|
|
|
|
|
A jak mówiłam,ze sprawa nadaje sie do sadu i do telewizji to osoby ktore nie maja z tą sprawa nic do czynienia duzo mialy do powiedzenia! Ja rowniez tej sprawy nie zostawie, i nie chcę tu klocic sie o to ze mieszkanie mi sie nalezy bo moze jest o wiele wiecej rodzin bardziej potrzebujacych ode mnie i mojej rodziny ale niech należycie wytłumaczą sie dlaczego sie nie kwalifikuje choc dochody i zdolnosc platnicza mam i kto w takim razie mieszkania otrzymał
|
|
|
|
|
Ja natomiast miałem przyjemność rozmawiać z tak "przedsiębiorczą" osobą, która swoje mieszkanie kilka miesięcy przed składaniem aplikacji przepisała na rodziców i ubiegała się o mieszkanie "za frajer", a stare będzie wynajmować i spłacać nim raty.
Ciekawe czy udało się komisji wystrzec przed takimi kombinacjami, bo zdolności płatnicze to ta osoba napewno miała. |
|
|
|
|
Zapewne wiele osób było tak zaradnych i znając życie takie osoby dostały przydziały.
|
|
|
|
|
Mój znajomy tez miał takie plany. Mieszka w mieszkaniu które jest na rodziców, rodzice w domku po dziadkach i sam chciał złożyć wniosek. Stare wynająć a później zostawić dla dzieci...
|
|
|
|
|
A ja wciąż czekam na odpowiedź
|
|
|
|
|
W takim programie powinna być conajmniej kilku letnia karencja w posiadaniu mieszkania wpisana w regulamin. Dziwne, że nikt o tym nie pomyślał...
|
|
|
|
|
NO jak nie pomyślał, pomyśleli żeby nie wpisać Dla Ciebie to jest naturalne że powinna być karencja a oni musieli pomyśleć jakie furtki zostawic
|
|
|
|
|
U mnie nadal nic...
|
|