|
|
|
Bo jedni dostają brak stabilności i mogą wziąć udział w „Z Perspektywą w Stalowej Woli” – Osiedle „Leśna” i 3 blok na Orzeszkowej , wtedy mają dodatkowo 1 pkt i na nowo są sprawdzane ich zdolności płatnicze, drudzy dostali info że są na liście rezerwowej i tacy dostaną mieszkania jak się postawią bloki , no i trzeci dostali przydział
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Ja otrzymałam decyzję pozytywną, dzisiaj przyszło pismo Jaką miałaś punktację i dochód, ? Jeżeli można zapytac |
|
|
|
|
19 pkt. i około 4500 dochodu trzyosobowej rodziny, po odjeciu wszystkich rat i kosztów wychodziła Nam zdolność płatnicza z niewielką nadwyżką
|
|
|
|
|
to mało pkt, bo ponad 100 osób miało 20 lub więcej
|
|
|
|
|
Więc nadzieje jeszcze mam, bo mam więcej pkt i większy dochód no i rodzina też większa
|
|
|
|
|
CYTAT 19 pkt. i około 4500 dochodu trzyosobowej rodziny, po odjeciu wszystkich rat i kosztów wychodziła Nam zdolność płatnicza z niewielką nadwyżką Czy oboje państwo pracujecie? Jakie macie umowy. |
|
|
|
|
Ja mam umowę o pracę na czas nieokreślony a narzeczony umowę o pracę na czas określony
|
|
|
|
|
Wywiad... Masakra ludzie z wami
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT 19 pkt. i około 4500 dochodu trzyosobowej rodziny, po odjeciu wszystkich rat i kosztów wychodziła Nam zdolność płatnicza z niewielką nadwyżką Czy oboje państwo pracujecie? Jakie macie umowy. Przepraszam że pytam, ale my mieliśmy 22 pkt i 4900 zł dochodu, stąd zapytanie |
|
|
|
|
I masz listę rezerwową czy brak stabilnych dochodów?
|
|
|
|
|
A jaki metraż pisaliscie we wniosku ,być może osoby które miały tyle pkt nie dostały mieszkań bo było ich poprostu mało a kawalerka 40m na rodzinę 2+2 jest za mała i ludzie dostają przydziały z mniejszą ilością pkt bo dostają kawalerki
|
|
|
|
|
CYTAT I masz listę rezerwową czy brak stabilnych dochodów? Brak stabilnych dochodow |
|
|
|
|
CYTAT A jaki metraż pisaliscie we wniosku ,być może osoby które miały tyle pkt nie dostały mieszkań bo było ich poprostu mało a kawalerka 40m na rodzinę 2+2 jest za mała i ludzie dostają przydziały z mniejszą ilością pkt bo dostają kawalerki Do 55 m². |
|
|
|
|
A może krótki staż w pracy , albo coś ?
|
|
|
|
|
CYTAT A może krótki staż w pracy , albo coś ? Możliwe że jesteśmy za młodzi wiek do 25 lat |
|
|
|
|
A to macie czas Ja 13 lat wynajmuje mieszkanie
|
|
|
|
|
A też nie wiem jeszcze jaka bedzie odpowiedz
|
|
|
|
|
Za młodzi na pewno nie jesteście , coś innego pewnie zadecydowało
|
|
|
|
|
CYTAT Za młodzi na pewno nie jesteście , coś innego pewnie zadecydowało Możliwe bo ja jestem na macierzyńskim |
|
|
|
|
U mnie lista rezerwowych, w sumie nie ma tragedii bo bardzo podoba mi się projekt osiedla na leśnej. Myślę że lokalizacja znacznie lepsza i wszędzie blisko.
Z tego co słyszę i uważam, podstawa była umowa na czas nieokreślony, brak kredytów itp. Pomaga w takim wypadku 500+. Co z tego że ktoś ma kilka ładnych tysięcy, jeżeli 80 procent tej kwoty to zasiłki i różne dodatki. Ludzie bądźmy obiektywni, jak można przydzielić komuś mieszkanie jeżeli jego dochody oparte nie są na pracy, tylko na zasiłkowych decyzjach urzędników i pracowników mopsu? Bądźmy poważni, takie osoby nich się starają o przydział mieszkania komunalnego. Zarobki zagraniczne? Dajcie spokój, dziś są a jutro nie ma, sam byłem przez 3 lata w norwegii to bardzo dobrze znam realia. To mieszkania dla tych co chcą mieszkać z rodzinami w stalowej, a jak ktoś kto pracuje za granicą i kalkuluje swoją zdolność finansową na zarobkach zagranicznych wyobraża sobie powrót do kraju? Jak wróci to z czego będzie płacić? Po paru latach pracy za granicą można co najwyżej mieszkanie kupić sobie za gotówkę, a nie składać wniosek o przydział mieszkania i odbierać szanse na M bardziej potrzebującym młodym rodzinom które mieszkają i chcą nadal mieszkać i wychowywać dzieci w Stalowej Woli. |
|
|
|
|
Ktoś jeszcze nie dostał listu?
|
|
|
|
|
Ja nie dostałem jeszcze
|