|
|
|
Ale ją jeszcze odp nie dostałem, więc nadzieję mam i to dużą 😆😆
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klodia a ile dali czasu na decyzje czy ktos bierze mieszkanie czy nie?
|
|
|
|
|
Ja też czekam..
|
|
|
|
|
Czyli nie jestem sam a martwiłem się że może zapomnieli o mnie
|
|
|
|
|
A czy ktoś pisze odwołanie?
|
|
|
|
|
CYTAT Klodia a ile dali czasu na decyzje czy ktos bierze mieszkanie czy nie? Od razu decydujesz i czekasz na telefon od notariusza w celu umówienia się na podpisanie umowy, po podpisaniu masz 14 dni na opłacenie faktury z tą opłata wstępną. Do końca czerwca chcą ogarnąć wszystkie umowy. Jeżeli się zdecydujesz na podpisanie umowy a nie zapłacisz opłaty w ciągu tych 14 dni to mieszkanie przepada a Ty ponosisz koszty notariusza |
|
|
|
|
No tak. Ale dostaliacie pozytywne decyzje i ile macie czasu na zgloszenie sie do mzb od chwili otrzymania decyzji
|
|
|
|
|
CYTAT No tak. Ale dostaliacie pozytywne decyzje i ile macie czasu na zgloszenie sie do mzb od chwili otrzymania decyzji Nie było tej informacji w piśmie |
|
|
|
|
W regulaminie pisało że 2 tygodnie
|
|
|
|
|
CYTAT A czy ktoś pisze odwołanie? Ja napisałem, zawiozłem wczoraj. Nie łudzę się zbytnio, ale wiem, że zdolność płatniczą posiadam i stabilną sytuację finansową także. Zobaczymy, uda się to się uda, nie to muszę wymyślić inną opcję mieszkaniową bo obecne mieszkanie muszę w przyszłym roku opuścić, a jeszcze rodzinka się powiększy lada chwila więc pasowałoby już pójść na swoje. |
|
|
|
|
Jak mi się powiedzie to dam namiary na fajne mieszkanie do wynajęcia 😆😆😆😆
|
|
|
|
|
My napisalismy odwolanie, wysłalam w piatek za zwrotnym potwierdzeniem odbioru i do tej pory potwierdzenia nie mam.... nie wiem czy ta poczta faktycznie tak dziala czy co ale to chore zeby pismo ze Stalowej do Stalowej szlo tyle czasu
|
|
|
|
|
Ja zaniosłam odwolanie.
|
|
|
|
|
Tak działa skoro ostatnie listy wysłali w poniedziałek a dziś pytałem listonosza i dla mnie nic nie ma
|
|
|
|
|
Ja wlasnie nie mialam mozliwosci poniewaz syn byl chory i nie mialam go z kim zostawic i wyskoczyłam na pocztę no ale zeby od piatku szlo i jeszcze nie doszlo ???
|
|
|
|
|
Szczerze mówiąc to jakbym wyslala zwyklym a nie poleconym i za potwierdzeniem to wyszloby na to samo tylko ze cena inna 😂😂😂
|
|
|
|
|
Ja jutro zawiozę osobiście
|
|
|
|
|
CYTAT Jak mi się powiedzie to dam namiary na fajne mieszkanie do wynajęcia 😆😆😆😆 Wynajem powoli w ogóle przestaje się opłacać. Ceny wynajmu większych mieszkań (powyżej 60 m.kw) są podobne do raty kredytu czy raty czynszowej w tym miejskim programie. Lepiej spłacać swoje niż ładować komuś kieszeń ;) |
|
|
|
|
O to to ! Święta prawda, my placimy za wynajem 1200 zl plus rachunki, nie udalo sie z mieszkaniem tu wiec bedziemy starali się o kredyt... bo jak pomyśle sobie ze nawet gdybysmy zlozyli podanie na osiedle na lesnej to znowu trzeba czekac a i tak nie wiadomo czy bysmy dostali czy moze znowu odmowa a tak jak sie uda to juz dwa lata bedziemy na swoim zanim osiedle powstanie
|
|
|
|
|
O to to ! Święta prawda, my placimy za wynajem 1200 zl plus rachunki, nie udalo sie z mieszkaniem tu wiec bedziemy starali się o kredyt... bo jak pomyśle sobie ze nawet gdybysmy zlozyli podanie na osiedle na lesnej to znowu trzeba czekac a i tak nie wiadomo czy bysmy dostali czy moze znowu odmowa a tak jak sie uda to juz dwa lata bedziemy na swoim zanim osiedle powstanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pzyszła mi decyzja: POZYTYWNA!
|
|
|
|
|
Mi też pozytywna
|
|
|
|
|
CYTAT Zapraszam na spotkanie z Panem Prezydentem Miasta i Panem Prezesem MZB. Zwróciłam się z prośbą o wyznaczenie terminu takiego spotkania myślę że w krotce otrzymam odpowiedź. Oczywiście wspomniałam miłemu Panu w kancelarii o naszym forum. Pozdrawiam Czekamy na więcej informacji odnośnie terminu spotkania. Myślę że kilkanaście osób z Was się zgłosi |
|
|
|
|
CYTAT Mi też pozytywna Na jaki metraż państwo wnioskowali i jak duża rodzina |
|