NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 82 83 84 85 86 87 88 ... » »»
Prawda się obroni - należy o niej mówić., Polska to obowiązek siostry i bracia.
ff
Wysłany: 22 Lis 2022r. 18:22  
Obrazek

Obrazek

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 22 Lis 2022r. 18:22  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lis 2022r. 19:28  
Obrazek

Herbatko, Prawdziwy kibic nie płacze.

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lis 2022r. 19:56  
Tera francja, trzymam kciuki i mam nadzieję, że po wygranej andżej zadzwoni z gratulacjami do macrona smiech2 nie musi kaleczyć, może od razu po rusku gadać

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lis 2022r. 21:43  
Wiem jak daleko dojdą nasi"wybitni" piłkarze.co
Wie o tym też PZPN.chytry
Jak to możliwe?:szok:
Proste jak 3 metry sznurka w kieszeni.3m sie
Jeśli nie jest to prawdą,to dlaczego drużyna ma wykupione bilety powrotne?zdegustowany
Termin za niecałe 2 tygodnie,a nasze F-16 zarezerwowane są jako eskorta...potluczony
Why???mlotek
Pozostaną jednak"działacze".zdegustowany
Hotele i chlanie mają za free i tylko debil zrezygnowałby.good
A potem komentarze,że wredni przeciwnicy nie pozwolili nam wygrywać i dlatego przegraliśmy...placze

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lis 2022r. 06:58  
GAO,instytucja kontrolna Kongresu USA,podała ile kosztuje godzina lotu samolotów amerykańskiej armii.chytry
F-16 Falcon(nasz Jastrząb)-26 927 dol.
F-35 Strike Fighter- 41 986 dol.
F-22 Raptor- 85 325dol.

Nie wiem jak długo, dwa myśliwce eskortowały samolot z naszą"rewelacyjną"kadrą(tfuu) narodową,ale to ok.104 tysiaki za godzinę lotu każdej z maszyn.:szok:

Stać nas na takie fanaberie.good
I tak wychodzi taniej niż godzina utrzymania w Katarze naszych -nazwijmy skromnie" reprezentantów"i działaczy PZPN...potluczony

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lis 2022r. 15:00  
@jusek: nazywaj rzeczy po imieniu : to są kopacze. Zwykłe kopacze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Lis 2022r. 16:37  
Obrazek

Przed wylotem ówczesnego szefa MSZ Radosława Sikorskiego na spotkanie do Moskwy sporządzono specjalną instrukcję. Wynika z niej jak ważne były relacje z Kremlem i na co stawiano największy nacisk. "Strategiczne partnerstwo", "Rosja w systemie bezpieczeństwa UE", Rezygnacja z polskiego weta do umowy UE/Rosja".

https://wgospodarce.pl/informacje/51284-waldemar-pawlak-ponosi-odpowiedzialnosc-za-umowy-gazowe

Obrazek
Nowoczesność w domu i w zagrodzie

https://wpolityce.pl/polityka/222575-cuda-nad-urna-psl-triumfuje-w-wyborach-do-sejmikow-wojewodzkich

Co Folksdojcze z Sowieciarzami wymyślą tym razem? Musi być jakaś spec operacja. Może okupowanie sądów przez niezłomnych sędziów ze wsparciem praworządnej TSUE?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Gru 2022r. 22:47  
@art2deco
Nie możemy ot tak sobie,zerwać kontakt polityczny z kacapami.mlotek
Zresztą nawet Amerykanie nie mogą tego zrobić.zdegustowany
Powód ten nazywa się"polityka".potluczony
Fjutin to nie teściowa,do której nie wyślę kartki z życzeniami świątecznymi,bo mnie fqrwia.jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Gru 2022r. 16:57  
Daj spokój jusek, kacapy systematycznie zrywali wszystkie kontrakty na import naszych produktów pod dowolnym pretekstem.

Tuleya naucza: Ziobro zmarnował dwa lata mojego zycia.Obrazek
Nie mogłem skazywać pisowskich reakcjonistów. Jestem przodownikiem i wyrobię 200% normy.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 3 Gru 2022r. 14:24  
CYTAT

Nie mogłem skazywać pisowskich reakcjonistów. Jestem przodownikiem i wyrobię 200% normy.[/center]

Jak zacznie wsadzać do pierdla pisowską bolszewię to sam będę mu przynosił kanapki do sądu, by jak najdłużej orzekał. Polskę trzeba wypalić do kości z tej pisowskiej gangreny.

"Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Gru 2022r. 21:34  

Dura lex, sed lex

I buchnął staruszce 50 złotych. Na widok kasy na stole ma taki odruch jak nasz Cieci Kopertowy w państwie. Chowa.

Praworządność elyty w obrazkach,,,

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Gru 2022r. 17:49  

Obrazek

Proporcjonalnie znacznie większe różnice w cenach występują między miastami z trzeciej dziesiątki zestawienia. O ile w zajmującym 21 miejsce w rankingu Radomiu mediana cen ofertowych wynosiła 6212 zł/m2, o tyle w najmniejszym z czołowej 30-tki polskich miast - Bytomiu była ona aż o 35 proc. niższa – wynosiła 4034 zł. W porównaniu z 10-ym pod względem wysokości cen Szczecinem bytomska stawka jest niższa o blisko połowę (49,5 proc.), a w porównaniu z Warszawą różnica w cenie (medianie) metra kwadratowego wynosi prawie 9300 zł, czyli jest aż o 69,7 proc. niższa.

Na koniec warto nadmienić, że w gronie 30 największych polskich miast nie ma Sopotu. Tymczasem to właśnie w tym nadmorskim kurorcie mediana cen przewyższa wszystkie wyżej wymienione.

Cena mieszkania zawsze zależała od przychodów z pracy a przez to z możliwego czynszu. Polska B zbyt droga.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Gru 2022r. 20:00  

Gwarancje Bezpieczeństwa,,,
Obrazek
,,,w Polsce Ludowej.

Działacze patriotyczni z Inowrocławia w rocznicę wprowadzenia przez komunistów stanu wojennego w Polsce zapalili na Rondzie Solidarności znicze w hołdzie ofiarom. Zrobili to w nocy, tak jak w nocy wprowadzano stan wojenny. Jakież było ich zdziwienie, gdy rano... zniczy już nie było.

Obrazek
Niewidzialna ręka rynku?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2022r. 00:13  
Jarek to nie był, spał do południa jak w każdą rocznicę

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2022r. 06:20  
CYTAT
Jarek to nie był, spał do południa jak w każdą rocznicę

No własnie...:szok:
Gdzie był ten weteran"walk" z komuną?chytry
Kradł Księżyc~!!!potluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2022r. 08:49  
marzenia z dzieciństwa się spełniają uśmiech
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2022r. 10:19  
@art:
CYTAT
Jakież było ich zdziwienie, gdy rano... zniczy już nie było.

prawidłowa odpowieź brzmi:

gdzie zniknęły znicze przysypane przez śnieg... jakby ruskie weszły wtedy, to byś dziś po rusku tu pisała...no ale co tam, stali na granicy, ćwiczenia robili, ryzyka nie było...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2022r. 19:04  
Są różne " teorie dla pożytecznych " ale ja osobiście jestem zwolenniczką zawsze najprostszego wytłumaczenia. Brzytwa Ockhama. Nie byłoby uwłaszczenia i transformacji gdyby weszli a kraj był Totalnym bankrutem bez szansy na reanimacje. Nie istniała możliwość naprawy bez wymiany, bo nie byłoby chęci gigantycznego poświecenia dla tych samych sukinsynow. Z perspektywy czasu możemy stwierdzić ze teflonowy Wałęsa był wprost idealnym słupem. A tak była narodowa werwa do poświeceń a sukinsyny zostały dobrze zabezpieczone. Moje młode pokolenie ma szczęście bo może oglądać jak wygląda ten proces na przykładzie scenariusza Białorusi i Ukrainy. Tak wygląda wychodzenie bolszewii z organizmu ofiary. Rozumita, to zależy od etapu rozkładu na którym są. Jest parę dróg ale żadnych "teorii" nie potrzeba było dla nas. Nie upieram się co do nazewnictwa, ale upieram się ze pewne systemy przyciągają pewne charaktery, niezależnie od miejsca geograficznego i czasu.

I znowu Ockham się kłania,,,
Okazało się, że znicze zabrały służby miejskie. Dyrektor Zarządu Dróg Powiatowych w Inowrocławiu Maciej Wojtysiak w rozmowie z tvp.info stwierdził, że "organizatorom trzeba przypomnieć, że wchodzą na cudzy grunt, więc potrzebny jest wniosek informujący, iż chcą coś takiego przeprowadzić".

Wojtysiaka z lodówki wyciągnęli nie wiem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2022r. 19:39  
@art: czy ty sugerujesz, że wg ciebie stan wojenny był potrzebny?? aj waj, to niezgodne z linią ideologiczną twojej partii.... swoją drogą, jak nie żyłaś w tamtym okresie, to jedyne co ci pozostało to wybrać sobie książkę, w której wersja zdarzeń będzie najbardziej pokrywała się z twoim wyobrażeniem, a nie z rzeczywistością... i te patetyczne odniesienia do siebie samej, jak do "nas młodych", normalnie się porzygałem...

Tam nie było bohaterów, tam było szambo - bród, smród i wszechobecna bieda, dlatego tylu było chętnych do współpracy z tym czymś, na czym putin położył brudne łapska. I tych trzeba rozliczać, oraz pasożytów, którzy mogli wtedy spać do południa... Spali wtedy, bo pasożytowali i teraz pasożytują.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2022r. 19:46  
Chyba nie zrozumiałeś powodu Stanu Wojennego albo przeżyłeś dysonans poznawczy odnośnie teorii czy mogli wejść cool girl

PS.
Pewne słowa, "pasożytnictwo, socjaliści, podatki" mają silne konotacje z Januszem co to niczego nie zawdzięcza nikomu i na ćwiczenia nie pojedzie.

CYTAT
Tam nie było bohaterów, tam było szambo
- słabo to ci wyszło.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2022r. 23:28  
@art: a na kogo ty pozujesz?? jesteś zwykłą partyjną członkinią, nie możesz mieć nawet własnego zdania, płacą ci by "mieszać w wodzie"... ja przynajmniej nie zagrywam na uczonego i gratuluję wprowadzenia nowego pojęcia : janusz- człowiek, który nie wyznaje jedynie słusznej idelogii pisowskiej... jeżeli kaczyński nie jest zwykłym pasożytem, to kim jest?? śpiący do południa owsik... całus

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Gru 2022r. 18:16  

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Gru 2022r. 21:53  
ty mnie tu zdjęciem palikota nie molestuj... niezłe...

i dlatego właśnie należy zdelegalizować wszystkie partie polityczne!!! im szybciej tym lepiej!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Gru 2022r. 22:08  
Masz mój glos ok W pierwszej kolejności partie zewnętrznie sponsorowane.

Obrazek
W ambasadzie Niemiec w Polsce kameralne prowadzenie Rezydentów

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Gru 2022r. 22:14  
Z pewną nieśmiałością muszę przyznać,że nigdy nie należałem do żadnej partii.zarumieniony
Czyli jestem idiotą,bo byłbym ustawiony po same"jaja".potluczony

Prywatna wiadomość 

«« « ... 82 83 84 85 86 87 88 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »