|
|
|
Gdzie mogę otrzymać pomoc w sprawie zbuntowanego nastolatka? Pedagog szkolny odpada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
"Zbuntowanymi nastolatkami" zwykle zajmuje się Policja i Sąd Rodzinny |
|
|
|
|
Sprawa dla mnie jest bardzo ważna i dlatego proszę o pomoc, ponieważ nie wiem gdzie się zwrócić. To że nastolatkami, zbuntowanymi zajmuje się sąd i policja to wiem, próbuję do tego nie dopuścić. Za hejt dziękuję.
|
|
|
|
|
Może w Sowiku. Sa tam psycholodzy i prawnicy. Albo oratorium kolo cmentarza.
|
|
|
|
|
Pas woda suchy chleb i będzie zdrow
|
|
|
|
|
A na czym polega ów bunt?
|
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
CYTAT Sprawa dla mnie jest bardzo ważna i dlatego proszę o pomoc, ponieważ nie wiem gdzie się zwrócić. To że nastolatkami, zbuntowanymi zajmuje się sąd i policja to wiem, próbuję do tego nie dopuścić. Za hejt dziękuję. Pomoc uzyskasz tylko prywatnie. Państwo, ani żadne instytucje państwowe Ci nie pomogą. Państwo może tylko uznać, że nie radzisz sobie z dzieckiem i dać Ci nadzór kuratora. A jeśli nadal nie będzie poprawy to zabierze dzieciaka do ośrodka. Przygotuj sobie 4 do 5 stów miesięcznie i szukaj pomocy prywatnie. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Wyborca zadał bardzo ważne pytanie, które jako pierwsze "zada" matce psycholog, pedagog. Jeżeli to jest bunt, ale bez spraw karnych, demoralizacji to najpierw znajdź kogoś w swoim otoczeniu, rodzinie, jakiegoś przyjaciela rodziny, aby młodemu przemówił - to nieraz wystarczy. Ktoś kto Cię będzie też wspierał. Jeżeli to jest mocna demoralizacja, sprawy karne - to często wkracza sąd.
|
|
|
|
|
Najpierw idź sama do specjalisty, który Ci doradzi jak z takim zbuntowanym nastolatkiem rozmawiać.
Właściwe podejście do niego to pół sukcesu. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|