|
|
|
Od środy trwają prace przy wjeździe na górny parking przy "białych domach" - wjazd miedzy Jokerem a Biedronką. Mechanizm oraz uchwyt na szlaban już stoją. Zatem niedługo zapewne będzie tam płatny parking a co za tym idzie zwiekszone parkowanie byle gdzie "na dole"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chyba nie będzie platny ale wjazd będzie tylko dla mieszkańców.
|
|
|
|
|
Pewnie nie płatny a mieszkancow, tak jak na ken/wojska polskiego
|
|
|
|
|
I to jest niefajne, bo jak mi na moim parkingu braknie miejsca to zaparkuje na twoim parkingu, ale tobie na moim wara...
a parkingi nie sa prywatne i nie naleza do mieszkańców, wykupione moze miec mieszkanie i ewentualnie grunt pod nim, ale nie parking i plac przed domem, na jakiej wiec podstawie zamykane sa osiedla? To jest zdaje sie bezprawie |
|
|
|
|
musi tam mieszkać jakiś ważny dygnitarz że bramkę stawiają
|
|
|
|
|
CYTAT a parkingi nie sa prywatne i nie naleza do mieszkańców, wykupione moze miec mieszkanie i ewentualnie grunt pod nim, ale nie parking i plac przed domem, na jakiej wiec podstawie zamykane sa osiedla? To jest zdaje sie bezprawie Skoro jest grodzony parking to znaczy, że ten kawałek ziemi jest własnością mieszkańców. Sam w akcie do mieszkania mam jakiś mały ułamek działki i jest to działka sięgająca dużo poza obrys budynku. Dlatego jak większość wyrazi zgodę - mogą tam nawet zrobić wielką piaskownicę w końcu to ich kawałek ziemi. |
|
|
|
|
Według mnie dobry pomysł, osoby mieszkające tam nie będą musieli się zastanawiać czy jest miejsce czy aby jakiś klient banku, fryzjera czy biedronki nie zaparkował tam auta. U mnie na osiedlu koleś ma 3 auta dostawcze pakując zajmuje 6miejsc no ale co zrobisz nic nie zrobisz.
Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
|
|
zrobisz... bo w regulaminie spółdzielni mieszknaiowej jest określone, że przed blokami parkowac moga tylko samochody osobowe, tylko, ze społdzielnia zamiast sprawdzać to to ma to w tylku.. zapraszam na osiedle Flisaków gdzie parkuja sobie kurierzy przed blokami i codziennie przepakowuja paczki
Ale trzeba ruszyć pupcie z urzędu, a im sie nie chce |
|
|
|
|
Temat zakazu parkowania (nie dotyczy mieszkańców danego bloku) jest w Stalowej coraz bardziej popularny, jeszcze kilka lat temu nigdzie z takimi znakami się nie spotkałem. Dzisiaj natomiast możemy spotkać jakie znaki w kilku miejscach. Jeśli grunty w miejscu parkingu są spółdzielcze, a infrastruktura została wykonana na koszt spółdzielni to nikt nie ma prawa się czepiać zasadności takich znaków. I tu pojawia się pytanie czy rzeczywiście tak jest? Czy ktoś posiada wiedzę na temat własności i kosztów infrastruktury dla parkingów przy:
1. Białych blokach dz. nr 3145/8 (działka ta sama na której postawione są bloki więc raczej jest ok) 2. Obok PKS Stalowa Wola (najwyższy budynek) dz. nr 747/66 ob. 3 STW 3. Parking naprzeciwko osiedlowej drogi od stokrotki dz. nr 1353/5 ob. 3 STW |
|
|
|
|
2 należy dowspólnoty, dlatego galeria ma problem bo zgodę musi dać wspólnota. Słucham o tym od roku
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
a na parkingu pod Dużym kościołem od strony aktualnie przedszkola "Chatka Misia" ktoś sobie postawił dwie naczepy kempingowe i .... Mójjjjj jest ten kawałek Parkinguuuuu...
|
|
|
|
|
ja polecam uważać na nowe znaki zakazu na parkingach osiedlowych np.
przy Żwirki i Wigury stoją 2 nowe znaki zakazu zatrzymywania przy krawężniku za tymi znakami na całej długości nowego parkingu lub przy Popiełuszki 1 i Wyszyńskiego jak się wjeżdza na parking osiedlowy to przy drzewku stoi znak zakazu zakaz zatrzymywania się i postoju ( nie dotyczy zatoczki) tzn zakaz obowiązuje na całej długości przy chodniku za znakiem, niektórzy dalej nie widzą więc mandaciki lecą za stanie na zakazie w obu przypadkach radzę uważać szkoda kasy wydawać na mandaty |
|