|
|
|
co zrobic zeby ciasto nie opadalo? nie wyciagam go od razu z piekarnika a i tak opada sa ta to jakies sposoby?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To zależy jakie ciasto?
|
|
|
|
|
W telewizorni mówią że po zastosowaniu stymen przez 5godzin nie opadnie.
POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
No właśnie, klucz jest w ugniataniu. Dobrze ugniecione, ale z czuciem, nigdy nie opada.
|
|
|
|
|
Jeśli to biszkopt to proponuję wpisać w gogle biszkopt, który zawsze się udaje i robić z tego przepisu. Koniecznie po upieczeniu trzeba nim rzucić o podłogę wtedy nie opadnie. Na inne niestety nie mam patentu, bo też mi opadają znajoma np. piecze przez około 10 minut tylko od dołu a później góra-dół, może to jest jakiś sposób
Pozdrawiam i życzę udanych wypieków |
|
|
|
|
głownie chodzi o serniki
mam stara kuchenke gazowa i nie mam mozliwosci gora dol a swieta sie zblizaja i znowu trzeba bedzie cos upiec - moze w koncu udalo by sie bez opadniecia |
|
|
|
|
Trzymaj go w piekarniku aż do wystygnięcia. Nie wyciągaj po upieczeniu, nie otwieraj piekarnika, tylko po prostu wyłącz, niech traci temperaturę stopniowo. Wtedy nie opada tak bardzo.
|
|
|
|
|
CYTAT Trzymaj go w piekarniku aż do wystygnięcia. Nie wyciągaj po upieczeniu, nie otwieraj piekarnika, tylko po prostu wyłącz, niech traci temperaturę stopniowo. Wtedy nie opada tak bardzo. tak robie ale jak tylko wylacze gaz od razu opada - oczywiscie nie wyciagam od razu a jak wyciagne to jeszcze przykrywam sciereczka zeby cieplo trzymalo |
|
|
|
|
Sernik opadnie zawsze - chemii nie oszukamy
Chcący szuka rozwiązania, leniwy - wymówki. |
|