|
|
|
CYTAT Jestem za zwolnieniem starych 40+ Powod, podaje, mają wyjeeebaneee na pracę siedzą i nic nie robią wyręczają się młodymi dlatego młodzi mają takie podejście Kisza się w biurach gdzie skarpetą waliiii tak wyglądają realia nie mówię tutaj o administracji mówię o fizycznych.do młodzieży świat należy. Ta młodzież tak pracuje ,że od samego patrzenia głowa boli, Jakby nie starsi, doświadczeni pracownicy to byście zginęli albo nakryli się białym prześcieradłem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Jestem za zwolnieniem starych 40+ Powod, podaje, mają wyjeeebaneee na pracę siedzą i nic nie robią wyręczają się młodymi dlatego młodzi mają takie podejście Kisza się w biurach gdzie skarpetą waliiii tak wyglądają realia nie mówię tutaj o administracji mówię o fizycznych.do młodzieży świat należy. Akurat tutaj się zgodzę ale tylko w połowie, bardzo często jest tak że ten młody się opierdziela i co chwila albo na fajkę albo do kibla albo albo, a ten starszy zapieprza, ale również bardzo często jest tak jak piszesz... stary tylko sucharami rzuca i śmieje się z młodego (ale jeśli tak jest to znaczy że ten młody to piz...)i trzeba za takiego naginać, bo jak to już słyszałem "ja już się w życiu narobiłem wystarczająco". A co do administracji to również można wiele napisać... Ale chyba w oczy najbardziej kłuje nadmiar "asystętów", i kierownicy, którzy nigdy nie powinni zostać nawet brygadzistami (nie obrażając brygadzistów). |
|
|
|
|
No to mamy postój do 13, chcą nas wywalić z urlopu a później zwolnienia...
|
|
|
|
|
CYTAT No to mamy postój do 13, chcą nas wywalić z urlopu a później zwolnienia... UPss .. przyroda rucha w dwie strony |
|
|
|
|
Czy Z1 jutro startuje?
|
|
|
|
|
CYTAT No to mamy postój do 13, chcą nas wywalić z urlopu a później zwolnienia... Wiele zakładów ma postoje 2 lub 3 tygodniowe. Większość przełożyła zaplanowane wakacyjne postoje na teraz. Co będzie po świętach, to się dopiero okaże, radzę nie panikować na zapas... |
|
|
|
|
CYTAT No to mamy postój do 13, chcą nas wywalić z urlopu a później zwolnienia... ja jestem za tym by pracowac na pół etatu,komu niepasuje wypowiedzenie
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT No to mamy postój do 13, chcą nas wywalić z urlopu a później zwolnienia... ja jestem za tym by pracowac na pół etatu,komu niepasuje wypowiedzenieDla pracodawcy lepiej mieć jednego pracownika na cały etat, niż dwóch na pół etatu, no chyba że są emeryci lub na przedemerytalnym... |
|
|
|
|
Czyli 14 zaczynamy pracę tak?
|
|
|
|
|
Najlepsze jest to, że nikt nie daje jakiejkolwiek informacji do kiedy jest postój, ewentualnie kiedy zaczynamy pracę. Świetny przepływ informacji.
|
|
|
|
|
a komu chcecie te felgi produkować jak fabryki mają postój? zastój w motoryzacji planowany jest na cały 2020 rok, poczytajcie o gospodarce na świecie
|
|
|
|
|
CYTAT a komu chcecie te felgi produkować jak fabryki mają postój? zastój w motoryzacji planowany jest na cały 2020 rok, poczytajcie o gospodarce na świecie No tak, bo w ogóle nie będą produkowane i sprzedawane samochody. Pewnie jakiś kryzys będzie, ale o tym już się mówiło rok temu, że mniej się samochodów sprzedaje. Co nie znaczy, że w ogóle produkcja i sprzedaż samochodów zostanie wstrzymana. |
|
|
|
|
Testy są na platformie szkoleniowej.
Kiedy wypłata?? |
|
|
|
|
CYTAT Testy są na platformie szkoleniowej. Kiedy wypłata?? Z racji kryzysu spowodowanego zamknięciem fabryk samochodów Audi, BMW, Volkswagen, PSA, wypłat w kwietniu nie będzie. Nie ma nic dobrego w wojnie, z wyjątkiem jej końca - Abraham Lincoln. |
|
|
|
|
CYTAT Z racji kryzysu spowodowanego zamknięciem fabryk samochodów Audi, BMW, Volkswagen, PSA, wypłat w kwietniu nie będzie. No tak, już mieli zwalniać wczoraj i dziś. Ale szefostwo tego nie zrobiło, za to postanowiło wysłać na urlopy do 13 kwietnia, i jak się okazuje mają to być darmowe urlopy, bo za kwiecień wypłat nie będzie . Koronowirus przerwał łańcuch dostaw, przez to że wiele chińskich firm stało 2 miesiące, to dużo firm w Europie ma problem z dostawami surowców czy półfabrykatów do produkcji. w dodatku teraz ten wirus uderzył w europejskie firmy, więc chcąc nie chcąc, a to brakiem zaopatrzenia do dalszej produkcji, czy też przymusowym postojem w wyniku tego koronawirusa muszą stać. W Chinach firmy powoli się już rozkręcają i próbują nadrobić stracony czas. U Europie po przestoju będzie to samo, nie będzie myśleć o zwolnieniach, tylko ostro zap#$%##ć żeby odrobić straty. |
|
|
|
|
Oooo kasa za marzec już na koncie kochana firma już przelewy zrobiła.
|
|
|
|
|
CYTAT Oooo kasa za marzec już na koncie kochana firma już przelewy zrobiła. juz wczoraj miałem
|
|
|
|
|
Ooo, a ponoć pod koniec marcavmiały być zwolnienia grupowe. Póki co w pośredniakach rejestrują Ci co powrócili z zagranicy, oraz tacy co pracowali w małych firmach, które podczas pandemii zostały całkowicie zawieszone. Prognozuje się że pod koniec roku bezrobocie wyniesie 9-10%, czyli nie jest to żadne straszne wysokie bezrobocie. Dla gospodarki najlepsze jest bezrobocie na poziomie 8-9%. Tak więc po spadkach, będzie mocne odbicie i gospodarka znowu będzie rosła, aż do kolejnego odbicia.
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Oooo kasa za marzec już na koncie kochana firma już przelewy zrobiła. juz wczoraj miałem |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT [cytat]Oooo kasa za marzec już na koncie kochana firma już przelewy zrobiła. juz wczoraj miałemPrzecież dziś 1 kwietnia |
|
|
|
|
Zabrali wam urlopy a wy nawet słowem nie piśniecie. Niewolnicy. Znacie w ogóle swoje prawa?
***** *** |
|
|
|
|
CYTAT Zabrali wam urlopy a wy nawet słowem nie piśniecie. Niewolnicy. Znacie w ogóle swoje prawa? trzeba wyrzeczen by utrzymac miejsca pracy
|
|
|
|
|
CYTAT Zabrali wam urlopy a wy nawet słowem nie piśniecie. Niewolnicy. Znacie w ogóle swoje prawa? Ty ruro.nic nie wiesz ale sie udzielasz ,waflujac przy okazji. Mozna bylo wybrac inne formy postoju. Nie tylko urlop. Bede cisnal takim dzbanom jak Ty ,dlatego, bo obrazaja ludzi ktorzy tam pracuja |
|
|
|
|
Ty ruro.nic nie wiesz ale sie udzielasz ,waflujac przy okazji.
Mozna bylo wybrac inne formy postoju. Nie tylko urlop. Bede cisnal takim dzbanom jak Ty ,dlatego, bo obrazaja ludzi ktorzy tam pracuja[/cytat]Podaj te ;inne formy;z tego co mi wiadomo to urlopy a jak ktoś nie ma to bezpłatny. |
|
|
|
|
Postojowe.
***** *** |
|