|
|
|
W każdej minucie każdego dnia świat jest oblewany toksycznym metalem ciężkim. Ogromna ilość 964 ton ołowiu jest co roku wyrzucana do powietrza ponad naszymi głowami z samych samolotów, zgodnie z amerykańską Agencją Ochrony Środowiska --- https://www.konie(...)-niebie/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT W każdej minucie każdego dnia świat jest oblewany toksycznym metalem ciężkim. Ogromna ilość 964 ton ołowiu jest co roku wyrzucana do powietrza ponad naszymi głowami z samych samolotów, zgodnie z amerykańską Agencją Ochrony Środowiska --- https://www.konie(...)-niebie/ Czyli jakieś 2 gramy ołowiu na kilometr kwadratowy powierzchni ziemi. Średnio. W roku. Do końca życia ta wiedza nie da mi spokoju |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Można przyjąć, że więcej wdychamy oparów przetapianego aluminium w Stalowej Woli i to zosia1 nie przeszkadza bo w tym temacie się nie wypowiada.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT W każdej minucie każdego dnia świat jest oblewany toksycznym metalem ciężkim. Ogromna ilość 964 ton ołowiu jest co roku wyrzucana do powietrza ponad naszymi głowami z samych samolotów, zgodnie z amerykańską Agencją Ochrony Środowiska --- https://www.konie(...)-niebie/ Czyli jakieś 2 gramy ołowiu na kilometr kwadratowy powierzchni ziemi. Średnio. W roku. Do końca życia ta wiedza nie da mi spokoju Szach mat, eko przygłupy |
|
|
|
|
Zosia a w jakim celu te rozpylenia?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Zosia a w jakim celu te rozpylenia? Jakbyś Andrzeju przeczytał zalinkowany artykuł, nie stawiałbyś takich pytań. |
|
|
|
|
Moje pytanie dotyczyło powodów trucia, bo odebrałem ten wpis jako celowe działanie.
To wskaż mi wers, w którym jest napisane o celu tego zatruwania. Jest info o szkodliwości, że wchłaniają to rośliny. Jest też info, że ten ołów jest w paliwie co jest normalnym w lotnictwie. Widocznie producenci silników nie dają gwarancji, że paliwo bezołowiowe będzie bezpieczne. editor wyliczył jaki to problem. Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT editor wyliczył jaki to problem. Teoretycznie,bo w praktyce tak równomiernego rozkładania zapewne nie będzie. |
|
|
|
|
Jeśli można o coś robić aferę to o wielkie uprawy warzyw przy ruchliwych drogach.
Na pewno nikt nie kontroluje poziomu metali ciężkich w takich produktach rolnych. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Zawsze, gdy zaglądam na to forum i widzę jakiś alarmistyczny, straszny wątek, to na 99,999999999% mogę strzelać, że założył to ten bot (mam nadzieję, bo jeśli nie bot, to albo bardzo chora osoba, albo ktoś z redaktorów tej stronki, by podsycić zainteresowanie).
I zawsze to jakaś gówno strona, na którą szkoda wypalać matrycę monitora. Stek bzdur podsycony nieuctwem i paranoją. A psychopath is better than no path |
|