|
|
|
Marcinkowski13 skoro już nam udowodniłeś jakim jesteś prostakiem i gburem to muszę przyznać że, wystarczy że przeczytam twoje wypociny to się czuje jakby ktoś mi nasrał na głowę. Ja nie twierdzę że Unia jest super, ale jesteśmy jej częścią. Niestety w opozycji a ją się przecież atakuje. Wg mnie to jest kwestia czasu jak zmienia zdanie co do uchodźców.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Ja nie twierdzę że Unia jest super, ale jesteśmy jej częścią. Niestety w opozycji a ją się przecież atakuje. Wg mnie to jest kwestia czasu jak zmienia zdanie co do uchodźców. Serce się kraje jak się czyta takie rzeczy. Pozostaje mieć nadzieje że jesteś zbyt leniwa(y) by chodzić na wybory. |
|
|
|
|
CYTAT Po prostu nie wierze ze tyle w moim miescie jak tam ktos napisał bałwanów. Ktos kto nie ma szacunku dla flagi ktorej jestesmy czescią jest po prostu zwykłym prostakiem.Tobie nie apteka ale SOR przydałby sie na cito albo od razu kaftan. Masz szacunek do obecnej władzy,która wygrała legalne wybory ? |
|
|
|
|
UE to jedna sprawa a obecne rządząca nią liberalna lewica to druga sprawa. Nie równaj tych dwóch spraw.
Poparcie dla multi-kulti padło jak słupki poparcia dla rządzących w Europie partii. Nie musisz czekać, to już się stało b.l.u.e Presja społeczna działa: https://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/16888-tommy-robinson-jest-wolny-spedzil-trzy-miesiace-w-katorzniczym-wiezieniu Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT UE to jedna sprawa a obecne rządząca nią liberalna lewica to druga sprawa. Nie równaj tych dwóch spraw. Poparcie dla multi-kulti padło jak słupki poparcia dla rządzących w Europie partii. Nie musisz czekać, to już się stało b.l.u.e Presja społeczna działa: https://polskaniepodlegla.pl/kraj-swiat/item/16888-tommy-robinson-jest-wolny-spedzil-trzy-miesiace-w-katorzniczym-wiezieniu "prawicowy dziennikarz" czyli nie obiektywny- taki nie potrzebny tak samo jak nie potrzebny jest TVN https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
CYTAT Po prostu nie wierze ze tyle w moim miescie jak tam ktos napisał bałwanów. Ktos kto nie ma szacunku dla flagi ktorej jestesmy czescią jest po prostu zwykłym prostakiem.Tobie nie apteka ale SOR przydałby sie na cito albo od razu kaftan. Kolejny co nie umie czytać ze zrozumieniem i gramatyka języka ojczystego jest mu obca. Ale za to pierwszy bije pianę i atakuje innych. LOL Kiedyś na takich mówiło się właśnie "bałwan", a teraz nazywa się ich trollami. A z SOR'em na cito to musiałeś mieć doświadczenie, bo skąd znałbyś takie trudne słowa . A co do flagi UE, jak wam jej brakuje, to ruszcie cztery litery i zacznijcie działać w tej sprawie. Myślicie że jak napiszecie o tym na forum ,to ktoś zrobi to za was?? Widzę że rożnie pokolenie, którzy tylko wylewają swoje żale na forach, ale nie potrafią zrobić nic sensownego. |
|
|
|
|
Flaga unijna wróci z godnością na swoje miejsce jak odpowiedzialni ludzie i wydawane rozporządzenia wrócą na drogę prawości i moralności w znaczeniu katolickim.
Flaga Unii Europejskiej powstała z chrześcijańskiej inspiracji Arsene'a Heitz'a, który na łożu śmierci powiedział, że zainspirowała go Matka Boża w wizerunku przedstawawionym przez św. Jana w Apokalipsie. Maryja na lazurowym niebie w koronie z gwiazd dwunastu. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Flaga unijna wróci z godnością na swoje miejsce jak odpowiedzialni ludzie i wydawane rozporządzenia wrócą na drogę prawości i moralności w znaczeniu katolickim. Flaga Unii Europejskiej powstała z chrześcijańskiej inspiracji Arsene'a Heitz'a, który na łożu śmierci powiedział, że zainspirowała go Matka Boża w wizerunku przedstawawionym przez św. Jana w Apokalipsie. Maryja na lazurowym niebie w koronie z gwiazd dwunastu. Szkoda tylko że Zachód odchodzi od wartości chrześcijańskich, dla nich najlepszy byłby ateizm. Szkoda że ta flaga teraz kojarzy się wartościami współczesnej UE, które nic wspólnego nie mają katolicyzmem... |
|
|
|
|
Jak w Polsce tak i w UE religia nie powinna mieć wpływu na politykę.
|
|
|
|
|
CYTAT Jak w Polsce tak i w UE religia nie powinna mieć wpływu na politykę. Wszystko zależy od kraju, jeżeli w jakimś kraju ponad 95% ludności wyznaje jedną religię, to nie powinno nikogo dziwić że religia miesza się do polityki. W państwach gdzie nie ma wiodącej religii i jest duża różnorodność wyznaniowa, mieszanie się religii do polityki tylko by szkodziło danemu państwu. Trochę odeszliśmy od tematu. Mi jest obojętne czy wisi flaga, czy też nie. Jak komuś przeszkadza jej brak, to niech zacznie działać, a nie wylewać przemyślenia na forach. Obecnie jednak UE pogrąża się w kryzysie i stają się karykaturą, tym czy miała być w zamysłach założycieli. Niech jeszcze jeden kraj wystąpi z tej Wspólnoty, to będzie pozamiatane. |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Bob Nie ja jestem od wieszania flag, ale aby zawiesić daną flagę trzeba być dumnym z tej przynależności. Ja jestem dumnym Polakiem i Europejczykiem, ale nie jestem ani fanem ani dumny z przynależności do Uni w takim wydaniu jakie jest obecnie promowane. To, że Ty nie jesteś z Unii zadowolony to ma flaga nie wisieć ? my jesteśmy w Unii to raz, takie jest życie na ziemi w niebie będziesz miał wszystko po swojemu Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Bob Nie ja jestem od wieszania flag, ale aby zawiesić daną flagę trzeba być dumnym z tej przynależności. Ja jestem dumnym Polakiem i Europejczykiem, ale nie jestem ani fanem ani dumny z przynależności do Uni w takim wydaniu jakie jest obecnie promowane. To, że Ty nie jesteś z Unii zadowolony to ma flaga nie wisieć ? my jesteśmy w Unii to raz, takie jest życie na ziemi w niebie będziesz miał wszystko po swojemu Nie to, że ma flaga nie wisieć, ale, że mi nie przeszkadza, że nie wisi. Jeżeli Unia wróci na dobrą drogę to wtedy będzie mi zależało, aby wisiała flaga europejska. W niebie nie będzie już takich flag... "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
Dołączył: 14 Wrz 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT CYTAT Po prostu nie wierze ze tyle w moim miescie jak tam ktos napisał bałwanów. Ktos kto nie ma szacunku dla flagi ktorej jestesmy czescią jest po prostu zwykłym prostakiem.Tobie nie apteka ale SOR przydałby sie na cito albo od razu kaftan. Kolejny co nie umie czytać ze zrozumieniem i gramatyka języka ojczystego jest mu obca. Ale za to pierwszy bije pianę i atakuje innych. LOL Kiedyś na takich mówiło się właśnie "bałwan", a teraz nazywa się ich trollami. A z SOR'em na cito to musiałeś mieć doświadczenie, bo skąd znałbyś takie trudne słowa . A co do flagi UE, jak wam jej brakuje, to ruszcie cztery litery i zacznijcie działać w tej sprawie. Myślicie że jak napiszecie o tym na forum ,to ktoś zrobi to za was?? Widzę że rożnie pokolenie, którzy tylko wylewają swoje żale na forach, ale nie potrafią zrobić nic sensownego. Prisze cie, naprawde jestes takim balwanem jak wynika z tego komentarza? Balwan to nawet obraza dla jegomoscia sniegowego,nawet nie ma slowa którym mozna by opisac twoja zlosliwisc i prostackie myślenie.Po prostu ŻENUA,czepiasz sie literowek ,a na temat nie potrafisz się wypowiedzieć Rozczaruje cie pewnie ale SOR to akurat mam na codzien z racji pracy jak bardzo będzie juz zle to zapraszam cie .....nie wiem jak cie nazwac.Moze po prostu męczybuła Ciao |
|
|
|
|
Jak tak dalej będzie postępować pedalizacja w unii to niedługo zamiast niebieskiego tła będzie tęcza, czemu duża część tego śmiesznego forum by przyklasnęła. Osobiście mam to gdzieś czy to coś wisi czy leży w szufladzie bo bardziej mnie interesuje flaga mojego kraju czy symbol miasta niż organizacji która miała być organizacją wolnego handlu a stała się ZSRR bis.
|
|
|
|
|
CYTAT Wszystko zależy od kraju, jeżeli w jakimś kraju ponad 95% ludności wyznaje jedną religię, to nie powinno nikogo dziwić że religia miesza się do polityki. W państwach gdzie nie ma wiodącej religii i jest duża różnorodność wyznaniowa, mieszanie się religii do polityki tylko by szkodziło danemu państwu. Trochę odeszliśmy od tematu. Mi jest obojętne czy wisi flaga, czy też nie. Jak komuś przeszkadza jej brak, to niech zacznie działać, a nie wylewać przemyślenia na forach. Obecnie jednak UE pogrąża się w kryzysie i stają się karykaturą, tym czy miała być w zamysłach założycieli. Niech jeszcze jeden kraj wystąpi z tej Wspólnoty, to będzie pozamiatane. No z tym 95% to poleciałeś. Może i formalnie jest 95% ale na pewno nie ma tylu wierzących. Mimo wszystko przekonania religijne to sprawa osobista dlatego nie powinno być religii w swerze publicznej, w szkołach, polityce itp. Nawet w konstytucji jest taki zapis. ***** *** |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT (rsta) Flaga unijna wróci z godnością na swoje miejsce jak odpowiedzialni ludzie i wydawane rozporządzenia wrócą na drogę prawości i moralności w znaczeniu katolickim. Ze słów księdza wynika, że i naza flaga tym bardziej powinna być jak najszybciej zdjęta i o moralności w znaczeniu katolickim nie wspomnę. CYTAT (rsta) Jeżeli Unia wróci na dobrą drogę to wtedy będzie mi zależało, aby wisiała flaga europejska. A czy szanowny ksiądz uważa, że Polska jest na dobrej drodze? Jeśli tak to proszę o wskazanie tych dobroci. CYTAT (rsta) W niebie nie będzie już takich flag... I tu szanownemu księdzu przyznaję racje, tylko z jednym "ale",że nie będzie żadnych flag nawet tych żółto białych czy niebiesko białych. |
|
|
|
|
Polacy chcieli do unii więc w 2004 Polska przystąpiła. Jednak "zniewolenie" nastąpiło po podpisaniu traktatu Lizbońskiego za rządów pisu przez śp. Lecha Kaczyńskiego. i taka jest brutalna prawda. nie powinniśmy dać wejść sobie na głowę ale i czarną owcą krajów członkowskich też nie powinniśmy być. Co do flagi. Pierwszą i najważniejszą i to bez dyskusji jest nasza biało-czerwona i ona powinna powiewać nad naszymi głowami i w naszych sercach. ale jednak wg mnie jako, że jesteśmy w Unii to powinna być także i tamta.
Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Wszystko zależy od kraju, jeżeli w jakimś kraju ponad 95% ludności wyznaje jedną religię, to nie powinno nikogo dziwić że religia miesza się do polityki. W państwach gdzie nie ma wiodącej religii i jest duża różnorodność wyznaniowa, mieszanie się religii do polityki tylko by szkodziło danemu państwu. Trochę odeszliśmy od tematu. Mi jest obojętne czy wisi flaga, czy też nie. Jak komuś przeszkadza jej brak, to niech zacznie działać, a nie wylewać przemyślenia na forach. Obecnie jednak UE pogrąża się w kryzysie i stają się karykaturą, tym czy miała być w zamysłach założycieli. Niech jeszcze jeden kraj wystąpi z tej Wspólnoty, to będzie pozamiatane. No z tym 95% to poleciałeś. Może i formalnie jest 95% ale na pewno nie ma tylu wierzących. Mimo wszystko przekonania religijne to sprawa osobista dlatego nie powinno być religii w swerze publicznej, w szkołach, polityce itp. Nawet w konstytucji jest taki zapis. No wiesz, mylisz pojęcia jak Dawkins. Ty mówisz że nie wolno mieć poglądu. A jaki wolno? Sam sobie zaprzeczasz bo kultura każdego kraju wyraża ich światopogląd, światopogląd narodu a nie rządu. Kto komu zabrania? Jak chcesz to dobrowolnie rozdzielić Materializm nie jest neutralny, to pogląd. Wiec to też osobista sprawa i nie powinna być wymuszana przez zdecydowaną mniejszość w sferze publicznej, w szkołach, w polityce itp. Po za tym, wojujący liberałowie i lewicowcy traktują samo istnienie odmiennej ideologii za opresyjne, żaden rozdział ich nie zadowoli, oni chcą anihilacji chrześcijaństwa i napływu islamu do czarnej roboty. Etyk (podobnie jak Jasiu Hartman) Rysiu Dawkins którego zareklamowałeś ma ideowe pojęcie o religii. Psycholog Jordan Peterson który również zajmuje się ewolucyjną antropologią i jest ateistą jeździ po nim jak po burej suce kiedy tylko zechce. Jego oglądalność jest wyższa od ludności Polski... https://en.wikipedia.org/wiki/Jordan_Peterson#YouTube_channel_and_podcasts |
|
|
|
|
CYTAT Pierwszą i najważniejszą i to bez dyskusji jest nasza biało-czerwona i ona powinna powiewać nad naszymi głowami i w naszych sercach. "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
tp tylko kawał niebieskiej szmaty z gwiazdkami nie chroniona można na nią kupke zrobić albo w kibelku służyć jako papier toaletowy taką ma wartość niebieska szmata i cała unia europejska
|
|
|
|
|
CYTAT No z tym 95% to poleciałeś. Może i formalnie jest 95% ale na pewno nie ma tylu wierzących. Mimo wszystko przekonania religijne to sprawa osobista dlatego nie powinno być religii w swerze publicznej, w szkołach, polityce itp. Nawet w konstytucji jest taki zapis. Ale ja nie pisałem o jakimś konkretnym kraju, tym bardziej o Polsce. Podałem taką liczbę jako przykład. A wg danych katolików w Polsce jest jakieś 87%. |
|
|
|
|
zdz737, znieważać żadnych flag nam nie można..
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT zdz737, znieważać żadnych flag nam nie można.. Jak nie można?? Przecież niektóre flagi trzeba znieważać... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT zdz737, znieważać żadnych flag nam nie można.. Jak nie można?? Przecież niektóre flagi trzeba znieważać... A które? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT (rsta) A które? Szanowny ksiądz się zgrywa?,,,,i faszystowskiej chyba nie szanuje a tym bardziej nie gloryfikuje? |
|