|
|
|
Eminencjo znowu brązowa woda płynie po nogawce...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak się zdarza,,, powstanie kodeks dla nieletnich dewiantów na starość
https://telewizjarepublika.pl/sprawa-z-archiwum-x-gwalt-i-uduszenie-dzieci-na-podlasiu,106135.html Czy ktoś wiedział PZP#003 ? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Czy papież nie wiedział?
Wiedział DOŚĆ DUŻO, żeby nie brać McCarricka pod uwagę. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Eminencjo wystąpił kolejny incydent...
Gdzie jest Anżej? Nogawka spłynęła brązem. |
|
|
|
|
dzbanie foliarzu psyglucie
no to działa czy nie działa tech wehikuł czasu znowu pierdzisz zdaniami byłeś? widziałeś? "Co oznacza PED w słowie pedofil?" ale heca! brat dzban pisze na forum spod żeliwnej wanny! ***** dzbanów i foliarzy ***** julki i alanaów ***** lewaków ***** konewki piana z dzbana! |
|
|
|
|
Był i widział . Eminencja przecież wie kogo penetrował. A jak coś zapomniał to wyczytał w raporcie...
|
|
|
|
|
czyli niewidzialność w wehikule działa
|
|
|
|
|
A tam opowiadasz, nie wiedział, ale byli tacy co widzieli i nadal wiedzą :-) Kim oni są i dlaczego nie mówią
LGBT+ dla kobiet Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@chałtura2deco
"A tam opowiadasz, nie wiedział, ale byli tacy co widzieli i nadal wiedzą :-) Kim oni są i dlaczego nie mówią " Papież wiedział. I inni wiedzieli. Jak się czyta raport to widać, że prawie każdy COŚ wiedział. Ale nikt nie mówił. Jak to ładnie ujął Nuncjusz Montalvo w kontekście oskarżeń pod adresem McCarricka: "quieta non movere". ZOSTAWIĆ TO I NIE RUSZAĆ. I Jan Paweł II tak właśnie zrobił. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
wehikuł działa!
niewidzialność działa! są zdania pierdzące! on tam był widział słyszał nasz mały psyglutek "Co oznacza PED w słowie pedofil?" ale heca! brat dzban pisze na forum spod żeliwnej wanny! ***** dzbanów i foliarzy ***** julki i alanaów ***** lewaków ***** konewki piana z dzbana! |
|
|
|
|
Znowu cieknie po nogawce. Eminencja popuścił....
|
|
|
|
|
Tusk wiedział?
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
Fajny ten Jan Paweł II. Nie da się go już bronić bez wyciągania Tuska albo Zatoki Sztuki? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Tuska o Zatoce Sztuki wiedział?
|
|
|
|
Ziobro wiedział od 2015 przynajmniej.
Ale do maja 2020 nic praktycznie nie zrobił. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Prawie każdy COŚ wiedział ?
|
|
|
|
W tej części raportu McCarricka, który czytałem: papież, nuncjusz, kardynałowie i biskupi.
art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
"Weź niebieską pigułkę, a historia się skończy, obudzisz się i uwierzysz we wszystko, w co zechcesz. Weź czerwoną pigułkę, a pokażę ci, dokąd prowadzi królicza nora.”
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Prawie każdy słyszał a ty widziałeś, ci co widzieli milczą a ci zapytani nie wiedzą. Kto kłamie?
|
|
|
|
Raport ws. kardynała Theodora McCarricka. (IV)
http://www.vatic(...)0_en.pdf Strona 136 Kardynał O'Connor wymienia jakie listy dołącza do własnego listu. Część z nich to anonimy, które otrzymał kilka lat wcześniej i chyba są opisane w raporcie, ale nie czytałem całości, więc nie potwierdzę. Strona 137 "Komentarze dotyczące jednego lub dwóch księży z Metuchen (...). Przedstawiam je w moim własnym imieniu, ale bez całkowitej pewności w sprawie dotyczącej rzekomych zarzutów księdza lub księży, pomimo pełnego przekonania księdza psychologa i psychiatry, że zarzuty te są prawdziwe. Z drugiej strony, ksiądz psycholog po rozmowach z psychiatrą wydawał się być przekonany, że zarzuty dotyczące niewłaściwego zachowania z udziałem księdza lub księży są prawdziwe." Potem O'Connor wyjaśnia, że McCarrick był uważany za sierotę, bez żadnych żyjących krewnych. I jego sposób zwracania się do ludzi przy użyciu słów "brat" lub "bratanek" miał podkreślać jego bliskie relacje z takimi osobami. Ale spanie z "bratankami" w jednym łóżku podchodzi chyba pod BARDZO bliskie relacje. Strony 138 i 139 O'Connor chwali talenty McCarricka i jego pracę na rzecz Kościoła. "Poza kręgami wspomnianymi powyżej, nigdy nie słyszałem najmniejszych wzmianek o tych rzekomych odchyleniach od normy." O'Connor pisze też o tym, że McCarrick ma nieustającą potrzebę wyjeżdżania poza diecezję. Sugeruje, że McCarrick może podróżować w sprawach Kościoła po to, żeby spożytkować energię w ten sposób, zamiast skupiać się na swoich rzekomych skłonnościach. O'Connor wyraża obawy, że jeśli McCarrick zostanie Kardynałem te plotki i ciemne sprawki mogą wypłynąć i mogą stać się źródłem wielkiego skandalu. O'Connor twierdzi, że w takich sprawach trudno dojść do prawdy. Z jednej strony należy obdarzyć oskarżonego kredytem zaufania, z drugiej strony należy brać pod uwagę rząd dusz i reputację Kościoła, która może ucierpieć, jeśli dojdzie do wielkiego skandalu. Dlatego O'Connor nie tylko nie rekomenduje McCarricka, ale wyraża swój sprzeciw wobec tej kandydatury. Z drugiej strony O'Connor zna swoje miejsce w szeregu i stwierdza "Będę wspierał BEZWARUNKOWO każdą decyzję (w sprawie awansu) Ojca Świętego, włączając w to nominację na stanowisko Arcybiskupa Nowego Yorku i oferuję moją pomoc każdej osobie wyznaczonej na to stanowisko, włączając w to Arcybiskupa McCarricka." art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
|
|
|
|
@art2deco
"Kto kłamie?" Na pewno ty, art2deco, bo pisałaś, że nikt nie zgłaszał zastrzeżeń do kandydatury McCarricka i papież nic nie widział. Widział. Pisałaś: "Co widział papież? Nic. Amerykańscy biskupi nie wnosili zastrzeżeń do osoby McCarricka. Za dużo sobie pozwalasz Dzbanie" Jakby nie to, że ty z prawdomówności "słyniesz" to ktoś mógłby pomyśleć, że ty kłamliwa ku..a jesteś. P.S. Pisałem już co łączyło Jana Pawła II z celebrytami ze zdjęcia. On zrobił dokładnie to samo co oni. "Jestem nadal jego przyjacielem" = TAK DLA McCARRICKA. Co w takim razie odróżniało Jana Pawła II od reszty polskich celebrytów? P.S. 2 Powiedz nam art2deco czy to prawda, że prokuratura Ziobry jest taka skuteczna, że większość gwałconych dziewcząt z Zatoki Sztuki WYCOFUJE swoje zeznania? Nie sprawdzałem tego, ale coś mi się obiło o uszy. art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Nikt z zapytanych przez nuncjuszy w śledztwie zleconym przez JPII nie potwierdził, przykro mi
ale będziesz musiał z tym żyć do śmierci Nie dziwie się dziewczynom, boją się naszej praworządnej kasty Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
Wiesz jaki jest problem z płatnymi ku...i? Nie mają wstydu. Pisałaś: "Amerykańscy biskupi nie wnosili zastrzeżeń do osoby McCarricka." Teraz piszesz: "Nikt z zapytanych przez nuncjuszy w śledztwie zleconym przez JPII nie potwierdził" Te dwa zdania nie oznaczają tego samego. Masz wstyd art2deco? art2deco: "Miłe wspomnienia, łza się w oku kreci gdy wspomnę lato z dziennymi liczbami rzędu 300 pozytywnych i 15 zmarłych." |
|
|
|
|
Co z moim rebusem, pamiętasz poprzedni? Nie był taki trudny?
JPII sam zarządził zbadanie sprawy po otrzymaniu negatywnych komentarzy od poprzedniego kardynała NY O'Connor o awansie McCarricka na metropolitę Nowego Jorku. Lawendowa Mafia nie śpi, a Ty Dzbanie? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|