|
|
|
Kabi A gowno Ci do tego że ktoś nie chce dawać swoich pieniędzy. Jesteś typowym katolem, brak argumentów zastepujesz wyzwiskami i narzucanien swojego zdania. Co do chodzenia po domu, tak się składa że raz w roku chodzą po domach za pieniędzmi, A co bardziej bezczelni potrafią wywiesic listę po nazwisku kto ile dal i czy w ogóle dal. Ksiądz może sam sobie posprzątać, ewentualnie zapłacić za firmę sprzątająca. Mieli by chociaż trochę rozumu to by sami uczestniczyli w tym sprzątaniu, ale po co jak baranki zrobią to za nich. Ja swoim gościom nie karze sprzątać po odwiedzinach, sam to robię i ksiądz też by mógł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
do kierowca busa- tu na tym forum to w wiekszosci nie ma co dyskutowac i sie denerwowac.Mam takie samo zdanie jak Ty. Ale ludziom co maja grzechotke w glowie nie wyjasnisz.Ja moge sie opodatkowac na kazda sume na sprzatanie kosciola ale jezeli ksiadz na koniec roku da mi fakture do rozliczenia tak jak to jest w normalnych krajach a nie w tej niby katolickiej Polsce.
|
|
|
|
|
hmmm tak czytam te wypowiedzi i ręce opadają!!Totalny brak wiedzy!! Proszę poczytajce co i jak płacą księża czy jesteś wierzący czy nie od każdego mieszkańca parafii odprowadzany jest podatek!!! inne też!!
http://jadwi(...)-finanse Kochani mniej nienawiści!! |
|
|
|
|
Póki co to najwięcej nienawiści pokazuje Kabi. Sposób odnoszenia się do innych na zerowym poziomie. Kabi nazywa się wiernym katolikiem, daje piękny przykład.
|
|
|
|
|
CYTAT Kabi A gowno Ci do tego że ktoś nie chce dawać swoich pieniędzy. Jesteś typowym katolem, brak argumentów zastepujesz wyzwiskami i narzucanien swojego zdania. Co do chodzenia po domu, tak się składa że raz w roku chodzą po domach za pieniędzmi, A co bardziej bezczelni potrafią wywiesic listę po nazwisku kto ile dal i czy w ogóle dal. Ksiądz może sam sobie posprzątać, ewentualnie zapłacić za firmę sprzątająca. Mieli by chociaż trochę rozumu to by sami uczestniczyli w tym sprzątaniu, ale po co jak baranki zrobią to za nich. Ja swoim gościom nie karze sprzątać po odwiedzinach, sam to robię i ksiądz też by mógł. w którym miejscu te wyzwiska? Odwal się od Kościoła i zapisz się do KOD-u jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. Wszystko co powyżej napisałeś wyssałeś z palca albo z mlekiem matki. |
|
|
|
|
A co ma KOD do tego że nie popieram sponsorowania księży?
|
|
|
|
|
Już wcześniej było napisane, to wyborcy decydują. Jeśli ktoś tego nie pojmuje to jest PALANTEM
|
|
|
|
|
Lisa a jak ktos jest za Pisem a nie jest za sponsorowaniem ksiezy?
|
|
|
|
|
Tak jak np. ja, głosowałem na Lucka bo nie było lepszego. Ale jestem za szeroko idącymi zmianami w kosciele, żeby był dla wszystkich ludzi a nie dla fanatyków.
|
|
|
|
|
CYTAT Lisa a jak ktos jest za Pisem a nie jest za sponsorowaniem ksiezy? Jedno drugie wyklucza. |
|
|
|
|
Trochę temat zmienił tor
Ja nie chodzę sprzatac w kościele bo do Kościoła nie chodzę. Awwf |
|
|
|
|
CYTAT a kto ci każe sponsorować, co ksiądz przychodzi do ciebie i żąda pieniędzy??? Dajcie sobie spokój, nie chcecie kościoła i dobrze a ja należę do kościoła i będę dawał pieniądze. Moje pieniądze i moja wola a wam goowno do tego. Po co tu piszecie jak nie chodzicie do kościoła i go nie nawidzicie. Może przenieście się na forum muzułmanów w Poznaniu tam można sobie poużywać. To wy założyliście ten temat, bo nie chce wam się sprzątać. Ja sobie jaja tylko z was robię. |
|
|
|
|
CYTAT a kto ci każe sponsorować, co ksiądz przychodzi do ciebie i żąda pieniędzy??? Dajcie sobie spokój, nie chcecie kościoła i dobrze a ja należę do kościoła i będę dawał pieniądze. Moje pieniądze i moja wola a wam goowno do tego. Po co tu piszecie jak nie chodzicie do kościoła i go nie nawidzicie. Może przenieście się na forum muzułmanów w Poznaniu tam można sobie poużywać. Tak, przychodzi w czasie kolędy ze swoją piechotą ministrantów I nie rozumiem fragmentu o muzułmanach - nikt tu nie stanie się muzułmanem jeżeli nie wierzy w Boga albo nie podoba mu się kościół katolicki. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT a kto ci każe sponsorować, co ksiądz przychodzi do ciebie i żąda pieniędzy??? Dajcie sobie spokój, nie chcecie kościoła i dobrze a ja należę do kościoła i będę dawał pieniądze. Moje pieniądze i moja wola a wam goowno do tego. Po co tu piszecie jak nie chodzicie do kościoła i go nie nawidzicie. Może przenieście się na forum muzułmanów w Poznaniu tam można sobie poużywać. Tak, przychodzi w czasie kolędy ze swoją piechotą ministrantów I nie rozumiem fragmentu o muzułmanach - nikt tu nie stanie się muzułmanem jeżeli nie wierzy w Boga albo nie podoba mu się kościół katolicki. Co chciałeś napisać? |
|
|
|
|
nie widziałem brudnego kościoła, Junacy oferujecie obywatelską pomoc?
|
|
|
|
|
CYTAT Póki co to najwięcej nienawiści pokazuje Kabi. Sposób odnoszenia się do innych na zerowym poziomie. Kabi nazywa się wiernym katolikiem, daje piękny przykład. No tak... bo powinniśmy nadstawiać drugi policzek prawda? Dawać się obrażać i pokornie słuchać (czytać) te wszystkie idiotyzmy gimbusów, dzieci neostrady i wioskowych mundroli... Przeczytałem wszystkie wpisy kabi w tym temacie. Są zdecydowane, ale na pewno nie niosą ze sobą nienawiści. Poczytaj wpisy innych - porównaj - jeśli taka twa wola. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 16 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT No tak... bo powinniśmy nadstawiać drugi policzek prawda? Najwyraźniej nie znasz Ewangelii, jak przystało na Katolika. "38 Słyszeliście, że powiedziano: Oko za oko i ząb za ząb! 39 A Ja Wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli Cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!" (Ew. Mateusza 5.38-39). "27 Lecz powiadam Wam, którzy słuchacie: Miłujcie Waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie tym, którzy Was nienawidzą; 28 błogosławcie tym, którzy Was przeklinają, i módlcie się za tych, którzy Was oczerniają. 29 Jeśli Cię kto uderzy w [jeden] policzek, nadstaw mu i drugi! Jeśli bierze Ci płaszcz, nie broń mu i szaty! 30 Daj każdemu, kto Cię prosi, a nie dopominaj się zwrotu od tego, który bierze twoje" (Ew. Łukasza 6.27-29). Zgadnij - czyje to słowa?... Bo na pewno nie żadnego protestanckiego pastora/kaznodziei "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
|
|
Hammurabi - twoje wpisy świadczą o tym, że jesteś osobą niewierzącą.
Nie wiem co ty tam cytujesz - nie czytam tego. Zauważyłem już jakiś czas temu ze twoim ulubionym zajęciem jest zamieszczanie cytatów jakoby obnażających to czy tamto. Mam to gdzieś. Niewierząca osoba nie będzie mnie pouczać jak mam żyć i postępować. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Przecież widać że ewangelie cytuje. Napisane jak byk. On Hamurabu akurat najdalszy w pouczaniu innych jak źyć.
|
|
|
|
|
Podróbko.
Niech sobie cytuje co chce. Jego problem. Ty zaś najlepiej wiesz - w czym on najdalszy. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
No jego wpisy nie były nigdy twierdzące dla innych. Inni za to czasem wręcz wypowiadali się za innych jak mają żyć i czego chcą.
Jaki to problem zacytowac coś Najpierw nie czytasz jego cytatów później twierdzisz że mają coś obnażyć. Nie denerwuj się to tylko forum |
|
|
|
|
Podróbko - (Klemensie jak sądzę).
Po prostu odebrałeś/łaś mi wszelkie argumenty. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 16 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Hammurabi - twoje wpisy świadczą o tym, że jesteś osobą niewierzącą. Nie wiem co ty tam cytujesz - nie czytam tego. Zauważyłem już jakiś czas temu ze twoim ulubionym zajęciem jest zamieszczanie cytatów jakoby obnażających to czy tamto. Mam to gdzieś. Niewierząca osoba nie będzie mnie pouczać jak mam żyć i postępować. Cytuję, jakbyś nie wiedział, pewnego człowieka, nazywa się Jezus Chrystus. Chyba, jako WIERZĄCY, powinieneś się stosować do słów BOGA. No chyba, że jak faryzeusz, bierzesz to, co Ci pasuje Mam nadzieję, że znasz... Zdziwiłbyś się czy jestem wierzący czy niewierzący. Kłania się PRAKTYKUJĄCY i ZNAJĄCY BIBLIĘ protestant. "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
|
|
To już nie Andrzejek i elBanan
|
|
|
|
|
Hammurabi - nie wierzę ci.
tyle w temacie. podróbko - naiwnością byłoby sądzić, że tylko oni dwaj... Klemens zniknął - a bardzo mu przeszkadzała art... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|