|
|
|
akurat sie mylisz!!!!!!!
mam rodzine ...... i tam urzędnicy staraja sie pomóc zawsze i wszędzie a u nas zawsze szukają "haczyka" na ciebie!!!! nie zarabiasz-oszukujesz! zarabiasz-skąd masz???? czy to jest normalne????????? BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
CYTAT akurat sie mylisz!!!!!!! mam rodzine ...... i tam urzędnicy staraja sie pomóc zawsze i wszędzie a u nas zawsze szukają \"haczyka\" na ciebie!!!! nie zarabiasz-oszukujesz! zarabiasz-skąd masz???? czy to jest normalne????????? To kwestia kultury osobistej, a prawo jest ślepe. Jeśli tam przeskrobiesz to zapłacisz sporo, a nawet pójdziesz za kratki np. w Niemczech za pracę na czarno. U nas może i są nieuprzejmi, ale kary są śmieszne. |
|
|
|
|
to nie chodzi o kulture osobistą tylko o podejście do życia!!!!nie tak dawno temu pani w zasranym Urzędzie Skarbowym powiedziała do mnie ze "my młodzi to mamy teraz za dobrze , bo jak ona była młoda to nie mogła otworzyć swojej działalności" więc proponuje mi mandat w wysokości 1000 zł za to że nie zdąrzyłem złożyć jednego papierka!!!!!bo "oni"nie pracują po 16 ej!!!!!
wybacz ale mnie to wkurwia!!!!! BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
CYTAT to nie chodzi o kulture osobistą tylko o podejście do życia!!!!nie tak dawno temu pani w zasranym Urzędzie Skarbowym powiedziała do mnie ze \"my młodzi to mamy teraz za dobrze , bo jak ona była młoda to nie mogła otworzyć swojej działalności\" więc proponuje mi mandat w wysokości 1000 zł za to że nie zdąrzyłem złożyć jednego papierka!!!!!bo \"oni\"nie pracują po 16 ej!!!!! wybacz ale mnie to wkurwia!!!!! To są jej komentarze prywatne zapewne, natomiast terminów pilnować trzeba. Gdyby tak wszyscy się zaczęli spóźniać, zrobiłby się okropny bałagan. Zawiniłeś i zapłaciłeś karę. Nie widzę w tym nic dziwnego. Myślisz, że na zachodzie przeszłoby bez echa? Należy odróżnić prywatne zachowania urzędników od przepisów. A papierek mogłeś wysłać listem poleconym - poczta pracuje do 20.00 |
|
|
|
|
.."Zawiniłeś i zapłaciłeś karę"
owszem ale zapłaciłem 100 zł a nie 1000zł kary!!!!! więc powiedz mi jakie są przepisy i których mamy się trzymać???????dodam ze zapłaciłem u tej samej pani po odwołaniu do naczelnika!!!!!!! skąd taka różnica??????????? prawo czy naciąganie????????????? BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
CYTAT ..\"Zawiniłeś i zapłaciłeś karę\" owszem ale zapłaciłem 100 zł a nie 1000zł kary!!!!! więc powiedz mi jakie są przepisy i których mamy się trzymać???????dodam ze zapłaciłem u tej samej pani po odwołaniu do naczelnika!!!!!!! skąd taka różnica??????????? prawo czy naciąganie????????????? To już są niuanse prawne. Nie znam się na przepisach karno-skarbowych. Widocznie mają wachlarz kar od do, jak kiedyś policja przy wykroczeniach drogowych, i mogą je dawać wg własnego widzimisię. Zawsze istnieją środki odwoławcze. Charakteru ludzi nie zmienisz. Czy to będzie rządziła prawica, czy lewica czy centrum, zawsze na dole są ludzie ze swoimi ułomnościami, którzy mają takie a nie inne spojrzenie na świat. Polityka ma powodować, aby prawo było czytelne i sprawiedliwe, a rozwój państwa odbywał się w miarę równomiernie. |
|
|
|
|
"To już są niuanse prawne. Nie znam się na przepisach karno-skarbowych. Widocznie mają wachlarz kar od do, jak kiedyś policja przy wykroczeniach drogowych, i mogą je dawać wg własnego widzimisię. Zawsze istnieją środki odwoławcze.
Charakteru ludzi nie zmienisz. Czy to będzie rządziła prawica, czy lewica czy centrum, zawsze na dole są ludzie ze swoimi ułomnościami, którzy mają takie a nie inne spojrzenie na świat. Polityka ma powodować, aby prawo było czytelne i sprawiedliwe, a rozwój państwa odbywał się w miarę równomiernie. " ok.mozemy tak polemizować do rana!!!! nie ma to sensu!!!! koniec!!!! dziękuje za dyskusję!!!!! i tak nic tym nie zmienimy!!!!! BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
|
|
|
Mentalności ludzi nie zmienisz. Dlatego tym bardziej należy dbać o w miarę sprawiedliwy podział PKB, aby każdy był samowystarczalny życiowo, wtedy zminimalizuje się zawiść, zazdrość i inne negatywne cechy ludzkie.
Pogłębianie przepaści między grupami społecznymi w Polsce spotęguje te negatywne zjawiska. Trzeba popierać takie partie, które chcą równomiernego rozwoju. Na egoizmie nic nie ugramy. Powszechna frustracja oraz pogorszenie zdrowia psychicznego społeczeństwa polskiego nie bierze się znikąd. Niezadowolone są praktycznie wszystkie grupy społeczne. Czyli wynika jednoznacznie, że nie tędy droga. Nie wskazuję żadnej konkretnej partii, gdyż dużo ugrupowań ma zbieżne poglądy co do rozwoju państwa. Jednak należy przestrzegać przed dawnym Kongresem Liberalno - Demokratycznym, a obecną PO. To ta najgorsza opcja, jaka może "zbawiać" Polskę. Ugrupowanie snobów, egoistów i cwaniaczków ubranych w markowe opakowanie, a w środku puste. Z taką polityką daleko nie zajedziemy. |
|
|
|
|
CYTAT Mentalności ludzi nie zmienisz. Dlatego tym bardziej należy dbać o w miarę sprawiedliwy podział PKB, aby każdy był samowystarczalny życiowo, wtedy zminimalizuje się zawiść, zazdrość i inne negatywne cechy ludzkie. Wtedy nakarmisz te negatywne cechy. PKB to praca ludzi. Jedni je tworzą innie nie. Czemu chcesz ich równać? Jak ktoś nie ma nóg to należy mu się wsparcie, ale jak ktoś nie ma ochoty pracować to czemu podsycać jego - nie chce mi się robić dając mu gratisy z czyjejś pracy? CYTAT Pogłębianie przepaści między grupami społecznymi w Polsce spotęguje te negatywne zjawiska. zabieranie bogatym i dawanie biednym nie zniweluje tego... to nie jest wędka tylko ryba, którą musisz zresztą zabrać temu kto ją złowił. CYTAT Trzeba popierać takie partie, które chcą równomiernego rozwoju. Na egoizmie nic nie ugramy. Trzeba popierać takie partie które zniewelują bezrobocie i sprawią że PKB będzie rosło i dół będzie równał do obecnej średniej. podnosząc jej wartość. A nie temperować tych z góry i równać do dołu. CYTAT Powszechna frustracja oraz pogorszenie zdrowia psychicznego społeczeństwa polskiego nie bierze się znikąd. Niezadowolone są praktycznie wszystkie grupy społeczne. Bo niskim bezrobociem było nam dane cieszyć się może z 5 lat. Już tuż przed kryzysem pracę mógł znaleźć praktycznie kazdy. a zarobki (przeciętne, nie mówie o średniej żeby ktoś nie zarzucił) rosły w tempie kilkunastu procent rocznie. CYTAT Czyli wynika jednoznacznie, że nie tędy droga. Nie wskazuję żadnej konkretnej partii, gdyż dużo ugrupowań ma zbieżne poglądy co do rozwoju państwa. Jednak należy przestrzegać przed dawnym Kongresem Liberalno - Demokratycznym, a obecną PO. To ta najgorsza opcja, jaka może \"zbawiać\" Polskę. Ugrupowanie snobów, egoistów i cwaniaczków ubranych w markowe opakowanie, a w środku puste. Z taką polityką daleko nie zajedziemy. Własnie o to chodzi żeby stymulować rozwój a nie równanie. Priorytetem ma być rozwój bo to on daje nam PKB, daje nam produkty i usługi. Taki kulczyk nie wpieprza pieniędzy, a tworzy miejsca pracy. Im mniejsze bezrobocie tym więcej inwestuje w automatyzacje i tym więcej może wyprodukować tą samą liczbą pracowników, przez co może im więcej zapłacić (bo z racji małego bezrobocia pracodawcy ich sobie muszą wydzierać). OCzywiście skrajny liberalizm nie jest dobry. chodzi tylko o to żeby na pierwszym miejscu stawiać zrozwój, bo jak przyhamujemy rozwój jakimiś mega-podatkami, daninami itp, to nawet nie bedzie z czego dzielić. Co do pisu to znam się trochę na ludziach i taki kurski czy gosiewski zawsze sprawiali na mnie złe wrażenie. Co do kurskiego warto oejżeć podsumowanie tego człowieka:\ http://www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 I nieudana riposta kurskiego: http://www.youtube.com/watch?v=l3NU4jp7Pug&feature=related Nie przepadam za żadnym z nich, ale przepięknie Giertych pokazał kurskiego. Czysta prawda. |
|
|
|
|
Zaq, może i to co piszesz byłoby prawdą, gdybyśmy tego nie przerabiali. Od 20 lat niby dostajemy wędkę, a jest coraz gorzej, tzn. wybranym lepiej a masom gorzej. Nie należy tutaj wskazywać pełnych koszów tandetnego jedzenia z Tesco czy sprzętu AGD, bo to nie jest żaden wyznacznik dobrobytu, zwłaszcza, że te rzeczy są stosunkowo tanie.
Problemem w Polsce jest fakt, iż nie ma mórz ani jezior, w których można łowić ryby, za pomocą tych wędek. Bo właśnie koledzy z KLD a teraz PO sprzedali jeziora kolegom zagranicznym. Cała Europa zachodnia i teraz zaczynają USA postępować socjalnie i jakoś nikt nie jest zdemoralizowany i społeczeństwa żyją na wysokim poziomie. Należy walczyć o UE o równym socjalu, o równym poziomie; należy walczyć o UE solidarną. Nikt mnie nie przekona, że to równanie w dół, gdyż mam porównanie tego "dołu" na zachodzie a tej "góry" w Polsce. |
|