|
|
|
Chodzi mi o wyciszenie drzwi wewnętrznych w bloku,są jakieś proste sposoby?Gdzie znajdę fachowca?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witaj, przerabiałem temat u siebie kilka lat temu, oddałem drzwi do tapicera, który wewnętrzną stronę wyłożył materiałem wygłuszającym + obicie i dało to znikomy efekt po kilku latach wrażenia jakby straciło to całkowicie swoje właściwości, dopiero wymiana drzwi na takie specjale wygłuszone coś około 42 db + porządne uszczelki ,dało zamierzony efekt, tak więc szkoda kasy na coś innego koszt drzwi z robotą ponad 2500 zł, ale w końcu cisza w mieszkaniu
|
|
|
|
|
Dlatego ja zdecydowałam się na sprawdzone drzwi przesuwne, które znakomicie wygłuszają pomieszczenia. Mam je zamontowane w korytarzu, odgradzając salon od drzwi wejściowych.
|
|
|
|
|
Ja super drzwi kupiłem w paj-tonie, porównywalne z takimi jakie konkurencja sprzedawała za 2500 a z montażem zapłaciłem niewiele ponad 1000. Warto poszukać zanim udezysz tam gdzie jest najmodniejsze.
|
|
|
|
|
Kup dzwi zewnetrzne i po problemie .
|
|
|
|
|
Sprawdziłbym na stronie contrato oni tam mają sporo takich sprzętów jak panele akustyczne i inne takie
|
|
|
|
|
https://www.taniomania.pl/s/?search=tapicerka+do+drzwi&gclid=EAIaIQobChMIlbDHxZi_5gIViOd3Ch2wcwKkEAAYAiAAEgL48vD_BwE&gclsrc=aw.ds#1t2&b
Zobacz na tym linku - mają do łatwego samodzielnego wykonania za nieduże pieniądze.. Bogdanm |
|
|
|
|
CYTAT https://www.taniomania.pl/s/?search=tapicerka+do+drzwi&gclid=EAIaIQobChMIlbDHxZi_5gIViOd3Ch2wcwKkEAAYAiAAEgL48vD_BwE&gclsrc=aw.ds#1t2&b Zobacz na tym linku - mają do łatwego samodzielnego wykonania za nieduże pieniądze.. montowałeś toto że polecasz innym? To jest zwykły bubel, nawet pół decybela nie wygłuszy. Pianka musi być sprasowana i odpowiednio gruba min 4 cm a tę jak sprasujesz to nawet 1-go milimetra grubości nie uzyskasz. Montowałem takie coś u siebie to wiem. rodzynek ma rację, tak właśnie zrobiłem |
|
|
|
|
Dobra decyzja . Po co stosować jakiś "ersatz " ...
|
|