|
|
|
Przeglądając tematy związane z pracą, zatrudnieniem jakoś nic nie znalazłem na temat naszego regionalnego dostawcy prądu i ciepła.Czyżby w firmie wszystko było heppy.Jakaś dziwna cisza panuje i nic nie słychać a może to tylko cisza przed burzą.Na forach internetowych wszyscy wszystkich krytykują jak to im źle, jak to mają głodowe pensje, jak to zwalnia się ludzi z dnia na dzień-a tu nic, wszystko jak w bajce-cacy.Może jednak podyskutujemy na drażniące nas tematy.
NIE WYKSZTAŁCENIE JEST MIARĄ MĄDROŚCI |
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Na forach internetowych wszyscy wszystkich krytykują jak to im źle, jak to mają głodowe pensje, jak to zwalnia się ludzi z dnia na dzień-a tu nic, wszystko jak w bajce-cacy. Więc i ty musiałeś uderzyć w ten ton? Koniecznie chciałbyś założyć jakiś temat jako nowy forumowicz, ale nie stać cię na nic innego niż wyszukiwanie na siłę tematów do narzekania. Piszesz żeby podyskutować choć sam, jak widzę, zacząć nie potrafisz. Jak nie masz własnego zdania to o czym chciałbyś rozmawiać? |
|
|
|
|
CYTAT Przeglądając tematy związane z pracą, zatrudnieniem jakoś nic nie znalazłem na temat naszego regionalnego dostawcy prądu i ciepła.Czyżby w firmie wszystko było heppy.Jakaś dziwna cisza panuje i nic nie słychać a może to tylko cisza przed burzą.Na forach internetowych wszyscy wszystkich krytykują jak to im źle, jak to mają głodowe pensje, jak to zwalnia się ludzi z dnia na dzień-a tu nic, wszystko jak w bajce-cacy.Może jednak podyskutujemy na drażniące nas tematy. elektrownia to zaklad panstwowy a tam sie szanuje pracownikow a kierownictwo ma podejscie do ludzi nie to co u prywaciarza tylko gnoic jeb i ponizac
|
|
|
|
|
To, że dopiero się zalogowałem wcale nie znaczy ,że nie pisałem żadnych postów czy odpowiedzi.Postanowiłem się zalogować bo dostęp do pewnych stron został utrudniony.Tak , bardzo chciałem założyć nowy temat o Elektrowni bo jakoś nic nie słychać co dzieje się w zakładzie.Wyobraź sobie że należę do ludzi którzy mają swoje zdanie a tematów jest według mnie od groma.
Na przykład: osławiona podwyżka dla pracowników w tamtym roku, a w tym cisza. Sprawa dostaw wszelakiego dziadostwa którym się pali w ESW. Sprawa modernizacji następnego kotła na owe dziadostwo. Związki zawodowe w ESW, ich działacze i sprawy które załatwiają wespół z Prezesami. Działalność służb odpowiedzialnych za stan bezpieczeństwa i higieny pracy, dla kogo oni są! Na przykład ranking kierowników-skala od 1-10. Przemianowanie akcji ESW na Tauron i przyszłość zakładu w dobie kryzysu.Tematy można mnożyć ale trzeba też pisać i mówić o tym wszystkim , i nie bać się. NIE WYKSZTAŁCENIE JEST MIARĄ MĄDROŚCI |
|
|
|
|
Jakby ktoś nie wiedział lub nie miał świeżych wiadomości pragnę zawiadomić,że we wtorek na przewiązce odbędzie się spotkanie z prezesami zarządu ESW.Może coś ciekawego nam przekażą-bo różowo nie jest.Ostatnia premia to zamiast w stawkę została dana do ręki, a stawki jak były marne tak są nadal.Jednak szlachta się bawi a plotki ludzie noszą po zakładzie jak.
|
|
|
|
CYTAT Jakby ktoś nie wiedział lub nie miał świeżych wiadomości pragnę zawiadomić,że we wtorek na przewiązce odbędzie się spotkanie z prezesami zarządu ESW.Może coś ciekawego nam przekażą-bo różowo nie jest.Ostatnia premia to zamiast w stawkę została dana do ręki, a stawki jak były marne tak są nadal.Jednak szlachta się bawi a plotki ludzie noszą po zakładzie jak. TO NAPISZ CO TAM BYLO NA SPOTKANIU BO NIESTETY W WTOREK WOLNE
|
|
|
|
|
Jak tylko zdążę dojechać to napiszę.
|
|
|
|
CYTAT Jak tylko zdążę dojechać to napiszę. I zadaj przynajmniej kilka pytań, którymi zarzucasz to forum. Tu ci nikt nie odpowie, ale prezes? Kto wie? Aż pójdę posłuchać jak się produkujesz. Ale zakładam się, że nie zdążysz - z Niska kawał drogi i w rezultacie pytań żadnych nie zadasz. Zakład? Ale mogę się mylić? Oby. Może poznam w końcu faceta z jajami a nie tylko z pełną frazesów gębą. |
|
|
|
|
no i jak tam po spotkaniu z prezesami bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
Ludzie, wy tylko marudzicie...Cieszcie się ze elektrownia jakoś zipie, ze zwolnień nie ma, a jak wam źle to wynocha do Huty!
|
|
|
|
|
Różowo się to nie zapowiada, podwyżek nie będzie bo w Tauronie są zablokowane.Okrzyczane wcześniej inwestycje stoją pod znakiem zapytania bo trzeba od nowa oszacować wartość zakładu.Te pieniążki jakie dostaliśmy to i tak z opóźnieniem dwumiesięcznym ale zawsze jakieś bo wskaźnik przekroczyliśmy i więcej się nam nie należy.Jeszcze upłynie sporo wody w Sanie zanim coś się zmieni bo przed nami wakacje i zarząd musi odpocząć od ważnych decyzji.A tymczasem ogólny marazm w zakładzie, zrobiło się leniwie i sennie ale za to jak idę do pracy codziennie obserwuję jakie "gówno" zwożą prywaciarze w zamian za to, że udostępniono im dostarczanie węgla do elektrowni.Później wszyscy się dziwią ,że młyny szwankują, urządzenia nie wytrzymują takie czasu jak dawnej a kierownictwo nawęglania zawsze twierdzi ,że to już ostatnie takie "cóś" i tak wszystko zostaje po staremu.Jak widać nie długo przyjdzie taki czas ,że w naszej ESW spalać będziemy nie tylko węgiel i bio-masę ale też wszystko co nadaje się do palenia.Już teraz po elektrowni chadzają lisy, zające,dzikie koty,łasice, psy a szczuty będą się lęgnąć na bieżąco.
|
|
|
|
ahh...cóż za romantyczny esej kolega napisał...ukryte talenty pisarskie chyba Pan posiadasz.....
Jak Pan sugerujesz, że zarząd odpoczywa w wakacje, może się zamienisz? Ciekawe ile wytrzymasz, i ile spieprzysz... |
|
|
|
|
Czego uważasz ,że mam coś spieprzyć a za poniekąd dodatnią opinię za pisarstwo-dziękuję.
|
|
|
|
Kilka wizualizacji nowego bloku energetycznego ESW
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
piersza wizualizacja ci sie nie zaladowala
|
|
|
|
|
Mam pytanie do kogoś kto pracuje w ESW. Znajomy mnie prosił abym dowiedział się czy jest możliwość odbycia praktyk studenckich w ESW, tylko nie w przerzucaniu papierków lecz przy produkcji? Jeżeli tak to do kogo należy się zgłosić? Dzięki z góry
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|